Skocz do zawartości

Polecane posty

Mateusz2121    0

Witam chciałbym zacząć robić sianokiszonke dla byków i ma do was takie pytanie czy 6-7 byków da rade zjeść taką bele zanim zacznie sie psuć ? ważne!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

pawel885    835

Wystarczy ją rozwinąć i po problemie. Po jakim czasie od owinięcia zaczynacie skarmiać ? Wyczytałem gdzieś że min 3tyg ale ubiegłoroczna mi się właśnie skończyła a nowe mają dopiero nie całe 2tyg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1210    0

tak jak radzą jak zaczniesz bele skarmiać to ją całą rozwiń na części pierwsze i wtedy nie będzie się grzała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ursusek94    15

No to jak się ją rozwinie to ona po prostu sobie wyschnie i sie nie zepsuje, właśnie ile belka musi stać żeby się ukisic, bo ccm dawałem jak miał ze 2 miesiące.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pimper21    52

żyto po 2-tygodniach elegancko zakiszone :-)


Zetor Team
Massey Ferguson 255 Zetor 8011 Zetor 10045 <-- moje sprzęty, 40 ha.
Zetor Is Power, Power Is Zetor :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez DANDYS
      Witam , znowu musze zaczerpać porady , troche  pisałem z ludzmi na af ale dalej nie wiem co i jak , 
       
      Mam 15 ha ziemi ornej 6 ha łąk i 4ha w dzierzawie, Dostałem propozycje  dzierzawy  łak 32 ha na 10 lat , dziadek bierze dopłaty a ja  mogłbym  to obrabiać , tylko ze łąki sie znajdują 8km od domu ,na uboczach ,  na łakach rosnie trawa ale tez jest trzcina po czoło , dlatego myśle ze jak bedzie mokra wiosna to bedzie tam mokro , ale nie koniecznie dlatego chcialbym tam trzymać krowy a u siebie robić im siano i sianokisoznke,  a zboze sprzedawać . Myślicie ze jest sens w tym ?  Czy lepiej zaryzkować i chować byki ? Za to do skoszenia 40 ha łak trzeba juz niezły  park maszynowy . Do tego przychodzi skad zakupić cielaki  , i  jakie koszty paliwa , W krowy czy opasy trzeba troche zainwestować ,  ale nie wiem co najlepiej wybrać dzien w dzien bije sie z mysla a nie  umiem wybrać  dobrze . 
      mam nadzieje ze podejdziecie do tematu z rozwaga i zapraszam do wypowiedzenia swoich myśli . Pozdrawiam 
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.