Skocz do zawartości
grzesiekxy

Spręzarka od klimy

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
grzesiekxy    17

Witam .mam pytanie .Jak długo u was chodzi spręzarka od klimy? U mnie załącza się na około 10 sekund potem przerwa około 30 sekund i znów się włącza na 6-10 sek i tak w kółko Czy to normalne?.Niby chłodzi ale czy nie powinna pracować dłuzej. Dodam ze ciągnik nowy.

Edytowano przez grzesiekxy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grzesiekxy    17
(edytowany)

TD 5.105..Jak chyba wiesz spręzarka od klimatyzacji ma sprzegielko które załącza spręzarke po właczeniu klimy.Słychac wtedy kliknięcie.Chodzi mi o to ze elektromagnes rozłancza napęd co kilka sekund .Czy to normalne?Klima manualna

Edytowano przez grzesiekxy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

masiew    27

co to za ciagnik i jaki typ klimatyzacji w nim posiadasz,czyli czy to klimatronic, czy zwykła z regulacją temperatury za pomocą pokrętła?


wiem co czynię i moje czyny określają to, kim jestem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ursus1996    2

U sąsiada w dojczu chodzi cały czas prawdopodobnie coś będzie z sprzegiełkiem. Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
coffey23    19
(edytowany)

wszystko jest tak jak powinno być nie doszukuj się nie prawidłowości jest teraz chłodno to szybciej ci schładza ustawioną  temperature w kabinie i krócej działa spręzarka w upały bedzie ci dłużej działać cała o to fizolofia i nie ma znaczenia co to za ciągnik i jaki rodzaj kilimatyzacji ma

Edytowano przez coffey23

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
iron    627

u mnie w df co kilkanaście sekund się włącza i wyłącza i jest to normalne a jak cie wk....ia to nie włączaj jej i tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź czujnik ciśnienia klimatyzacja ja mam new hollanda T5 i u mnie jest na samym przodzie maski a miałem podobny problem jak ty bo czujniki był coś popsuty wymieniłem na nowy i wszystko jak narazie działa chłodzi ciągle i nie wylacza się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
woytek    3

Przecież włączanie sprężarki na kilkanaście sekund jest normalnym zjawiskiem. Sprzęgło załącza sprężarkę i po napompowaniu przez nią ciśnienia, rozłącza. Przecież gdyby pracowała cały czas to rozsadziło by przewody, a o chłodnicy już nie wspomnę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
masiew    27

Spręzarka powinna pracować praktycznie bez przerwy. Ciągłe włączanie i wyłączanie się spręzarki może być spowodowane wadliwym czujnikiem ciśnienia, zatkanym osuszaczem lub zaworem rozprężnym. Jeśli osuszacz jest przytkany lub zawór rozprężny, to w momencie włączenia klimy, w układzie pojawia się za wysokie ciśnienie i zawór ciśnieniowy automatycznie wyłącza kompresor.Gdy ciśnenie znó spadnie, kompresor znów się uruchamia, i tak w kółko


wiem co czynię i moje czyny określają to, kim jestem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grzesiekxy    17

No i bądż tu madry .....Sprzęgiełko sobie prztyka ale co najwazniejsze klima ładnie chłodzi .Poczekam do upałow i sprawdze bo teraz to trzeba grzanie właczyć.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
woytek    3

Ja teraz już też :blink: . W sumie naliczyłem u mnie 7 pojazdów z kilmą i we wszystkich sprężarki załączają się na kilkanaście sekund (myślałem że to normalne). Ostatnio w serwisie klimatyzacji wymieniali mi wąż i po nabiciu gość sprawdzał czy wszystko OK, a nic nie wspominał, że tak nie powinno być.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez grzesiekxy
      Witam posiada już ktoś T4s ? Mam go od 2 tygodni i narazie odczucia pozytywne.Czy ktoś zakładał już do niego tura? Jak pracuje u was silnik ?U mnie na niskich obrotach ,gdy ma ciężej zaczyna lekko klekotać .też tak macie?
    • Przez kaamil12
      wymieniał ktos filtry adblue new holland t7 t6? gdzie je szukać 
    • Przez Aightx
      Witam, 
      Chciałbym, aby ktoś z Was podesłał mi zdj z książki jak odbywa się kalibracja układu sterowania w t7.270 auto command. 
    • Przez Krol295
      Witam dzis podczas prac polowych zauważyłem, że w moim nh 8560 ford przedni napęd nie działa. Kontrolka sie normalnie swieci, gdy wcisne od niego przycisk, ale naped nie działa. Nie szarpie ani nic tak jak by bez napedu jechal. Gdy jadę bez napedu i zmienię kierunek jazdy rewersem zaświeca sie kontrolka od napedu na okolo 1 sek. Dodam, ze jeszcze nic nie sprawdzalem bo jak wrocilem to juz bylo ciemno.
    • Przez Toudi65
      Witam.Dwa lata temu kupiłem nowego New Hollanda T5 115. Pierwsze problemy zaczęły się po przepracowaniu 50 Mth, gdzie została wymieniona pierwsza turbina.W styczniu ubiegłego roku turbina znów zaczęła wyrzucać olej do intercoolera. Serwis wymienił potem jeszcze dwie turbosprężarki ale problem dalej powraca. Proszę o podanie jakichś wskazówek co mogło by to spowodować. Z góry dziękuję. 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.