Skocz do zawartości
adamjazyniec

Problem z sprzęgłem i innymi JD 3140

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Witam.

Dziś pracowałem dość duzo w polu moim JD i zauwazyłem ze gdy sie dośc mocnio zagrzał, to zaczał ciągnąc po sprzęgle. Na zimnym i przy lekkiej pracy nigdy tak nie robił. Teraz gdy puszcze szybko sprzęgło to czuc wyrazinie ze sie sliska. To samo podczas przełączania półbiegu.
Zimny szarpie jak powinien. DODAM ZE  pompa tłoczkowa ma nie caly rok i początkowa podnośnik oraz węze hydrauliki nie szarpały, a teraz znów sie to zaczyna.

Powiem mi ktoś co to sie wyrabia? ;/

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    175

Sprzedaj to


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Milosz27    177

Dobra od początku. Pierwsze sprzęgło chodzi dobrze, lekko ? Nie puszcza simering na wale lub walki sprzeglowym? U mnie miałem też ten problem a okazała się blachostka także niema co siakać jak koledzy wyżej.


Kupie Jonh Deere 6400, 6410, 6506, 6600, 6610.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kriskon    0

Popracuj nim cały dzień tylko na żółwiu, (unikając zająca) i zobacz czy też się nagrzeje, jeżeli będzie dobrze to znaczy że przeciek jest na sprzęgle HI-LO lub gdzieś po drodze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Postaram sie nim popracowac na żółwie jak mowisz i zobacze co sie dzieje. 

Kolego ale sugerujesz ze mo pewb=nym czasie puszcza olej na tarcze? Mysle ze nie  bo czasami mog enim jezdzic cały dzien i jest penerka. np z rozrzutnikiem lub przyczepą. Teraz jezdziłem z cięzkim agregatem z 3h i już byl problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Panowie sprawdziłem stan oleju na zimnym silniku i był wpołowie miedzy min a max.

Po odpaleniu gruuuboo ponizej min. Uzupełniłe, dziś woziłem ziemie z hl8011 i problemu nie było :) 

Jak myslicie? Czy stan oleju mógł wpłynąć na sprzelo? Bo moim zdaniem nie. ale juz na drganie węzy jak najbardziej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez yacenty
      Witajcie, na jesieni podczas siewu zauważyliśmy ubytek płynu chłodzącego w ciągniku John Deere 6140r. Dolaliśmy - weszło ok 2l do połowy skali.
      Teraz przy wiosennym przeglądzie zauważyłem że płynu jest ledwo ledwo w zbiorniku. Dolałem - weszło około 2.5l i jest troszkę powyżej srodka skali.
       
      W miejscu garażowania nie widzę ewidentnej plamy, nie widać też zbytnio sladów mokrego na silniku / masce.
      Co może być przyczyną gdzie szukać dziury w całym?
       
      Gdzieś mi się w galerii rzuciło nie dawno, że ta seria JD ma jakiś defekt i pękają jakieś przewody, ale póki co nie mogę namierzyć tego obrazka / tej dyskusji.
      Ktoś z was ma podobny problem? Dodam że ciągnik ma 3 lata i lekko ponad 1000h na budziku.
       
      Chcesz poznać dane techniczne John Deere 6140r
    • Przez uireny
      Witam 
      Jestem posiadaczem  John deere 1640
      Mam problemy z hydrauliką i potrzebuje mechanika z okolic Kłodzka, który będzie w stanie zdiagnozować i naprawić maszynę. 
      proszę o jakieś kontakty 
    • Przez ulbier
      Witam potrzebuje odnalezienia nazwy tej dokladnie czesci jaka znajduje sie na zdjeciu, cóż tu duzo mowic był bym wdzieczny jak by ktos dał linka do kupna tej danej czesci. Wiem ze nazywa sie to jakos półoś przedniego mostu ale nie moge znalezc żadnego linka do kupna tej czesci by pasowala do JohnDeere 2140. Pilnie potrzebuje tej częsci . Ważne aby miała ten "kołnierz"





    • Przez NewHollandtm190
      Witam mam problem z John Deere 6320 z 2004 roku. Otóż od momentu spuszczenia płynu chłodniczego z układu chłodzenia w ciągniku przestało działać ogrzewanie. Najprawdopodobniej jest zapowietrzona nagrzewnica lecz nie wiem jak ją odpowietrzyć. Może ktoś wie jak rozwiązać problem proszę o pomoc
    • Przez TheZielonyJohny
      Witam serdecznie. 
       
      Mam mały problem z zakupionym używanym JD 6930 premium. 
       
      Problem polega na tym, że po puszczeniu pedału hamulca słychać strzał w przedniej osi TLS. 
      Podejrzewam, iż wynika to z faktu załączania przedniego napędu podczas hamowania, a następnie jego wyłączanie po puszczeniu hamulca. Więc może to być kwestia różnicy prędkości pomiędzy przednią osią a tylną. 
      Dodam, że po zahamowania tylko jednym hamulcem ( nie ważne czy lewy czy prawy) nie zanotowałem ani razu takiego uderzenia. 
       
      Opony na ciągniku : 
      Przód 540/65 R28 - nowe 100 % protektora
      Tył 650/65 R38 - ok. 20% protektora
       
      Przednia oś zalana olejem Spirax. 
       
      Zastanawiam się czy te opony mogą razem ze sobą współpracować. 
      Sama oś TLS chodzi perfekcyjnie, nie jest jeszcze wybita. 
       
      W instrukcji spotkałem się tylko ze wzorem na procentowe wyprzedzenie w prędkości pomiędzy przodem  a tyłem. Nie ma jednak podane jakie konkretne rozmiary opon mogą ze sobą współgrać bądź też nie. 
       
      Jakieś sugestie, doświadczenia, podobne problemy ? Z góry dziękuję  
×