Skocz do zawartości

Gdzie można kupici cielaki mięsne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba warty swojej ceny, ale ja wolę od małego hodować, kalkulując myślę, że oszczędzam kupując 7-dniowe, niż takie około 150 kg po około 1,5 tys. zł.

Opublikowano

ale to jest przegięcie dać ponad tys zł za cielaka co nie jest pełnej rasy tylko jakaś mieszanka nie sądzicie , dasz za cielaka 1300 zł musisz go mieć 2 lata dostaniesz za niego 3800 zł i się cieszysz takie mieszanki to powinny być do 900 zł po mojemu pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Nie ma ktoś na sprzedanie byczków lub jałówek SM w woj małopolskim prosił bym też jak by ktoś miał nr do rolnika który sprzedają to jak by można to na priv nie potrzebne mi są na handel tylko mam mleko i nie mam co z nim zrobić i kupił bym z 3 sztuki.

Pozdrawiam Pawlo547

Edytowane przez Pawlo547
Opublikowano

jestem z woj świętokrzyskiego powiat kazimierski potrzebuję namiar na rolników sprzedających cielaki po swoich krowach.

jestem z woj świętokrzyskiego powiat kazimierski potrzebuję namiar na rolników sprzedających cielaki po swoich krowach.

Opublikowano

mam hf-a i byczek ma już ok. 2 tyg. wycielony 02.02.

taki sobie, bo to czysty hf, HO nogi ma grube jak na byka, duży był jak go ciągnelismy ok.40kg. Słabo go żywię bo na stucznym mleczku i sianku i śruta starter, ale nie bardzo je tą śrutę, i po tym mleczku, jak top-model wygląda :P

Facet przyjechał i chciał go kupić, ale za 400zł. Powiedziałam że za tyle to napewno nie puszczę. Powiedziałam mu 600zł. Ale facet zrezygnował. Czy za dużo go zaceniłam? Weźcie powiedzcie bo nie orientuje się w byczkach bo tego towaru często nie mam i poprostu handlem się nie zajmuję.

i co ciekawe, byczek chyba nie ma rogów. Jego matka jest pierwiastką która zapowiada się na dobrą mlecznicę i jest bezrożna naturalnie. Już byczek ma 2 tyg. a ja omacuję i rogów ni ma, płaski łepek, nie ma żadnych guzów. Nie wiem co mi z niego wyrośnie :D

Opublikowano

wiatm mam pytanko czy ktoś kupował cielaki z Podgórza koło Krakowa?

pytam ponieważ mam zamiar kupic pare sztuk a nie wiem co ten facet ma tam na stanie czy sa zdrowe i dobrze rosna?

Opublikowano

chodzi zapewne o pana JANEC..nie polecam gorszego szajstwa niemiałem znajomi też poodchodzili od niego od dobka lepsze wrociłem właśnie z terenu i przywiozłem 3 simy po 110kg po 1600

Opublikowano

A nie wiem nawet jak sie gośc nazywa ale jak gadalem z nim to mówiłe ze ma na stanie zawsze ladne sztuki...No to ładne sztuki ogarnołes ;) i dzieki za informacje kotek0 A pytanie gdzie bys polecal kupic cielaki bo widze ze jestes w temacje...

Opublikowano

janec.i wszyscy juz go znaja i malo kto ma dobre zdanie o nim. zdjecia na allegro to nie wszystko. juz dawno sie przekonalem jaki to z niego "uczciwy" handlarz. szczerze odradzam.

Opublikowano

jak niechcesz sie ujeździć po ludziach to zostaje Dobek chociaż ostatnio dzwonił do mnie koleś zDobczyc i oferował dobry towar najlepszy i najprostszy sposób to pojeździć po ludziach góry zobaczysz nowe tereny poznasz i jeszcze sporo zostanie