Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam agregatu talerzowego do case farmall 95a z chydropakiem i zastanawiam się nad grano albo nad staltecha jeden kosztuje 14500 a drugi 12400 który według Was będzie lepszy szerokość 2,7 albo 3m

Opublikowano

Do takiej mocy to 2,7m a jak hydropak to bierz na dwa siłowniki bardziej stabilny

Zawsze mnie zastanawia jakim cudem siłowniki z uchwytami na wahliwych łożyskach stabilizują podnośnik, skąd wy te rewelacje bierzecie? 

Opublikowano

Kolego mariuszd93 wiem oczym mówię chodzi mi pod względem przyszlosciowym o te 3 M bo jak mam za większego dopłacić 200 złotych to wolę większy i tak w planach jest zakup większego ciągnika chodzi mi oto czy da radę z samym agregatem

Opublikowano

a gdzie ja napisałem ze jest bardziej stabilny podnośnik mi chodzi o stabilność podnoszenia siewnika siewnikiem tak nie buja po prostu bynajmniej w tych sprzetach z którymi pracowalem

Opublikowano

Kolego mariuszd93 wiem oczym mówię chodzi mi pod względem przyszlosciowym o te 3 M bo jak mam za większego dopłacić 200 złotych to wolę większy i tak w planach jest zakup większego ciągnika chodzi mi oto czy da radę z samym agregatem

3m z wałem rurowym powinien dać radę, do 8 cm głębokości oczywiście  B)

Opublikowano

Hydropak to nic innego jak podnośnik. I ilość siłowników nie ma nic do rzeczy przy bujaniu na boki, jakby za to miał odpowiadać siłownik, to miałbyś wychylenia na boki po 20-30cm minimum. Dobrze skonstruowany hydropak ze zdrowym ułożyskowaniem (bez luzu na tulejach i sworzniach) będzie trzymał stabilnie nawet na jednym siłowniku, zastosowanie dwóch siłowników umożliwia większy udźwig i lepsze umiejscowienie punktów podparcia względem działających na hydropak nacisków.

Opublikowano

Ja kilka razy robiłem moim johnem z grano 2,7. Talerzówka poprostu ideał do niego tylko obawiam się że był by problem z jazdą po drodze razem z siewnikiem bo strasznie ciężka. Jak chcesz pracować z siewnikiem to 2,7 do 100 km by było idealnie.

Opublikowano

do takiego traktora 3 m talerzowy z hydropakiem ? masz pojecie o czym ty piszesz?

Do takiego agregatu 130 koni trzeba nie 95

wiem co piszę U mnie na wiosce lata belarus 820 z 3m grano. Jeździ po ściernisku i po orce. Fakt, jeździ samym agregatem ale doczepiając siewnik też by to ciągnął i nic poza tym z nim by nie zrobił bo sam agregat ledwo podnosi. Jeśli taki rusek to taśta z przyzwoitą prędkością to i case to pociągnie i tak samo nie podniesie całego zestawu. 130 KM też może być mało jeśli podnosnik nie taki.
Opublikowano

To ja Nie Wiem na necie filmiki ze ciągnik 80kony ciągła 2,7 z siewnikiem i lata a 95koni nieda sobie rady z samym agregatem To tylko 1200 kg
To ja Nie Wiem na necie filmiki ze ciągnik 80kony ciągła 2,7 z siewnikiem i lata a 95koni nieda sobie rady z samym agregatem To tylko 1200 kg nie mówię o siewniku mam z 8 ha ciężkiej gleby glina i tylko to żeby uprawiać pod kuku i w razie co sciernisko pod poplon przyszykowac

Opublikowano

To że z siewnikiem to wiem że nie da rady ale narazie nie planuje większego ciągnika może i zeczywiscie odpuszczę sobie te 3 metry w razie gdyby był większy ciągnik zawsze może zostać ten 2,7 i potem się taki siewnik kupi nowy bo mam kilka tylko ze wszystkie po 3 metry i dlatego rozważam taki agregat a teraz może który lepszy chyba że macie inne firmy dobrej renomy

Opublikowano

ja osobiście mam grano system i nie narzekam. znajomi też kupili takie no i jedyne co można zarzucić im to malowanie. są takie miejsca gdzie farba odłazi i wyłazi rdza . nie wiem jak to w staltechu wygląda ale w grano nic się nie zmieniło, ja mam agregat z 2010 , znajomy z 2015 i to samo.

Opublikowano

To że z siewnikiem to wiem że nie da rady ale narazie nie planuje większego ciągnika może i zeczywiscie odpuszczę sobie te 3 metry w razie gdyby był większy ciągnik zawsze może zostać ten 2,7 i potem się taki siewnik kupi nowy bo mam kilka tylko ze wszystkie po 3 metry i dlatego rozważam taki agregat a teraz może który lepszy chyba że macie inne firmy dobrej renomy

szerokość  2,7  to nijak  ścieżek nie idzie  zrobić , moim  zdaniem bez sensu  ta  szerokość.

Sam agregat  powinien  dać  rady targać i  3 m 

Opublikowano

Kolego zastawiasz wtedy odpowiednie otwory i robisz 3m w czym taki problem tylko jak to jest gdy sciezki sa elektrycznie to nie wiem moze i zeczywiscie sie wtedy nie da

Opublikowano

Ze względu na ścieżki to tylko 3m nie wiem kto kiedyś wymyślił wogóle taką szerokość 2,7m jak to do żadnego opryskiwacza nie pasuje.

Z samym agregatem będzie latał i z 3m a jak będziesz miał większy ciągnik będzie latał z siewnikiem.

Opublikowano

Ja 3m uni grudziądz plus siewnik na hydropaku ciągam 230km. Jak kiedyś chciałem przestawić zestaw steyrem 95KM to ledwo ledwo jechał. Dziecko przód by do góry podniosło. A to był pusty siewnik i założony. Także człowieku zapomnij że takim koniem coś zrobisz. Talerzówka waży 1220kg

Opublikowano

No tylko polskie siewniki takie są zagraniczne dostępne tylko 2,5 i 3 M
A czy ktoś używa agregat tolmet albo agromic dziś widziałem że bury ma koral tylko jak z wykonaniem
Rolnikumati czytaj k**wa temat od początku dziecko to chyba z Ciebie