Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drogi ;)

Byłem robić wycenę to golas kosztuje ok 250 tyś netto. Dobrze wyposażony tj ośka, kabina amor, fotel pneumatyczny, przedni TUZ, opony Mitas 520R38 (dopłata 8 tyś do 600R38), pompa tłoczkowa, wzmocniony tylny TUZ, nawigacja AutoTrack cena ok 320 tyś netto

Opublikowano
4 godziny temu, sumek666 napisał:

Byłeś już u dilera? Brałeś jakieś wyceny?

Podstawowe wyceny to wyszedl bez tura około 250 bez żadnych negocjacji z tuzem przednim na szerokich kołach bez amortyzowanej ośki.  Myślę że teraz po robotach polowych wybiorę się na dokładny przegląd ciągnikow i konkretniejsze wyceny. Te 280netto z turem i tuzem i ośka mogę dać ale jak będzie droższy to nie ma chyba sensu. 

Powiem szczerze ze zastanawiam się nad forterra w najgorszym razie teraz jest z tą nową skrzynia Eco 30x30 i amortyzowana os już w tych 96km. Ale jakość od Jd napewno odbiega i to dużo... 

Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Drogi ;)

Byłem robić wycenę to golas kosztuje ok 250 tyś netto. Dobrze wyposażony tj ośka, kabina amor, fotel pneumatyczny, przedni TUZ, opony Mitas 520R38 (dopłata 8 tyś do 600R38), pompa tłoczkowa, wzmocniony tylny TUZ, nawigacja AutoTrack cena ok 320 tyś netto

Bez tego auto trac zrobili mi wycene 280 netto w Mrągowie

Opublikowano
47 minut temu, kocur666 napisał:

Bez tego auto trac zrobili mi wycene 280 netto w Mrągowie

@Kos_pl już Ci sprostował. Aktualnie jest promocja na AutoTrack. Przygotowanie jest gratis jeżeli kupisz antenę i wyświetlacz.

Opublikowano
22 minuty temu, Kos_pl napisał:

Wyceniał też i bez AutoTracka.

@grzesiek0150

Za co te 250 tys. zł netto?

Podstawa Jd 6095mc skrzyni 24x24 słaby podnośnik koła tył 520 przód 480 siedzenie pneumatyczne klimatyzacja i tuż przedni. Tylko że to było na początku roku. 

Opublikowano (edytowane)

Zdecydowanie nie negocjowałeś wtedy ceny. Mnie w podobnym okresie za 240 tys zł. netto oddawali 6120M z amortyzowaną kabiną (+13 tys. zł z TLS, tuz przedni kolejne 10 tys. zl netto) i też w takim średnim wyposażeniu - skrzynia AQ EcoShift 24/24, 3 pary wyjść hydraulicznych mechanicznych, pompa hydrauliczna zębata, wzmocniony podnośnik na max. możliwości 6120M, siedzenie pneumatyczne, klima, radio, pneumatyka 2+1 jak dobrze pamiętam. Opony Michelin lub Trelleborg (dałem do wyboru, co tańsze) z profilem 70 - 520 R38 i 420 R28, felgi stałe. Za 6095 MC w podobnym wyposażeniu jak wymienione wcześniej - 220 tys zł netto. 6105 RC na CommandQuad - 230 tys. zł netto czy jakoś tak. Ale warte wyceny były tylko modele z "promocji". 6105 MC bez promocji - wycena na 239 tys. zl netto... poziom 6120M.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

wogole nie negocjowałem. poprostu taka cene usłyszałem. ale dobrze wiedziec ze wcale nie są az takie drogie.  teraz po siewach rozejrze się co do tych Ciągników musze jeszcze raz obejrzec dokładnie ocenic i bede cos wiecej wiedział. a waszym zdaniem lepiej oryginał tur czy jakis polski producent?  nie wiem czemu ale mam uprzedzenie co do new hollanda. 

Opublikowano

Z turem oryginalnym cena 6120M zakręciła się do 350 tyś zł 😂🤣😂diler musiał sprawdzić czy nic nie pomylił bo był w ciężkim szoku. Nawet kumpli wolał bo stwierdził, że to niemożliwe żeby taka popierdółka tyle kosztowała 😛

Opublikowano

Masakra. Teraz trzeba się zastanowić czy jest sens takiego drogiego tura brać. Aczkolwiek wytrzymałość ma duza. U mnie około 150mtg będzie pracował na rok ale to wcale nie jest dużo. Za tą cenę to już używka ciągnik z Turem jest 😂

Opublikowano
Dnia 10.09.2018 o 15:18, grzesiek0150 napisał:

dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedz. wiele wniosłes do myslenia. aczkolwiek nie bede kupował wiekszego konia. z parametrów co podałes odnosnie MC wnioskuje ze dałby rade z tym agregatem. mam taka nadzieje bynajmniej a do tego moge zrobic z niego 120km.  w tej chwili obsiewam 70ha prawie. i ciągle się gospodarstwo powieksza ale nie mam duzych pól max 4ha w jednym kawałku. druga sprawa to jest taka ze mam juz plug i talerzówke nową pod te 100km. i nie ma sensu zmieniac i nabijac kieszeń dilerom. wydaje mi sie ze wiecej zrobie dwoma Ciągnikami o podobnej mocy a ma kto na nich jezdzic.

tylko ze ten podnosnik moze juz nie działac prawidłowo przy Cięzkim agregacie.  sam juz nie wiem. w kazdym bądz razie z małego problemu zrobił się dość duzy problem. agregat i ciągnik wpisany w prow i Ciekawe co i jak wziąść zeby to razem chodziło. a Ciągnika większego niz 100km raczej mi nie dadzą. 

jak porządnie uzasadnisz to dadzą.

Opublikowano
Dnia 13.09.2018 o 22:02, grzesiek0150 napisał:

A co powieCIe na to? ten agregat wazy około3t 

Ten zestaw to nieporozumienie jakieś. Wyobraź sobie manewr omijania na szosie przy 30 km/h, albo nawrót na nachylonym do dołu rogu pola. Śmierć w oczach i kupa w spodniach.

Ja mam zagregowanego maxxuma 110 (6150 kg razem z 600 kg balastem na tuzie) z aktywnym pneumatem kvernelanda najlżejszym na rynku jeśli chodzi o nacisk na tuz. (3m szer 1800 kg + 600 ziarna) i trzeba mocno uważać żeby nie narobić kłopotów. Po 4 sezonach zrobiłem drugi obciążniki 1100 kg.

Dla porównania z pługiem 4 skibowym 1300 kg i podorywkowym mandamem 3 m można pracować bez balastu na ryju i jest ok. 

Dnia 15.09.2018 o 22:18, grzesiek0150 napisał:

Drugi ciągnik 100 konny na 20ha no ciekawe. Będę próbował ciekawe co mój prowadzący na to powie. 

Zrób jak radzi sumek: T6, Maxxum lub Steyr profi one teraz są dłuższe o 20 cm w rozstanie osi niż kiedyś a to ma duże znaczenie i do tego 3 metry zestawu.

Albo nie. Kup jednak tego jelonka - bo czemu masz mieć lepiej od innych w tym ode mnie. I czemu miałbyś za rok nie powiedzieć sobie: dobrze radzili ci co zęby na ty zjedli a ja uparłem się jak sołtys na wiejskim zebraniu i teraz mam jak chciałem.

Mądrego wyboru życzę.

Opublikowano (edytowane)

145 koni będzie miał. diler musi wystawić Ci zaświadczenie o mocy znamionowej. Wiem bo sam takie dostałem ;) z samego Płocka przyjdzie pocztą

EDIT: źle przeczytałem. przeczytałem T6.145. 

jakkolwiek będzie miał wpisaną moc maksymalną

Edytowane przez sumek666
Opublikowano

no to ciekawe jaka jest moc znamionowa tego sprzętu. wogóle tak głupio pisza te moce ze nie wiadomo na co patrzec i jak podejść do Agencji. A to prawda ze Valtra ma mniej km w dowodzie napisane niz ma w praktyce? 

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiek0150 napisał:

T6.125 ile on ma km w dowodzie? wie ktos? bo w prospektach pisze wiecej. 

85kw  wpisane w dowód jest a do agencji liczy się tylko moc znamionowa 

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiek0150 napisał:

no to ciekawe jaka jest moc znamionowa tego sprzętu. wogóle tak głupio pisza te moce ze nie wiadomo na co patrzec i jak podejść do Agencji. A to prawda ze Valtra ma mniej km w dowodzie napisane niz ma w praktyce? 

Nie prawda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v