Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz może czym się różni skrzynia aktive od Hi-tech5 ?

W hitech masz wspólny olej dla przekładni i dla hydrauliki. W active masz osobny obieg oleju dla przekładni i osobny obieg dla hydrauliki.

W hitech za podłokietnik Valtra Arm musisz dopłacić a w active jest w standardzie.

Innych różnic raczej nie ma.

Opublikowano

Nie wiem co większość ma z tymi dwoma kogutami i radiem.  To jest najmniej ważna sprawa którą za parę groszy można kupić a zazwyczaj na pierwszym miejscu ludzie to piszą, dealer ładnie wmawia takie bzdury . Pod jakimś zdjęciem z t6 na af jakiś gość się chwalił że za drugą lampę  zapłacił chyba 600 zł ( nie pamiętam dokładnie) to śmiech na sali jak taki kogut można za około 100 zł kupić. 

A po co wam kogut w ciągniku żeby sąsiadom szpanować? :P :P

Opublikowano

ehh czasami to lepiej nic nie pisac.. dogadywałem się co do ceny i rzuciłem słowo na koniec zeby dorzucił drugi kogut zgodził się i tyle. Mam pola 20 km od domu gdzie trzeba jechać drogą krajową o dużym ruchu, "kogut" pomaga zwłaszcza jeśli się jedzie z maszyną która zasłania światła ciągnika. Ktoś nie rozumie to ma problem ;) 

Opublikowano

@Staszek my o innym kogucie mówimy :-D 

@robert Nie napisałem że zapłaciłeś za niego. Napisałem że niektórzy dają się nabrać na te bajki co dealerzy opowiadają że za wszystko trzeba dopłacić i że takie rzeczy nie są najważniejsze w ciągniku bo można je bez problemu doposażyć samemu za parę złotych. Wolę sam kupić i zaoszczędzić nawet te 200 zł i za nie dobrze zaimprezować :)

Opublikowano

Witam poszukuje nowego ciągnika na swoje 12 ha, co powiecie na temat t7 165? Na testach miałem T7 175 jako najmniejszy z rodziny T7, a teraz dowiaduje się że jest niby mniejszy T7 którego Nh proponuje za 250 z gwiazdką, ale szukałem danych na ten temat i nie znalazłem

Wie ktoś czym różni się T7 175 Od T7 165? Bo przecież różnica prawie 50 tys nie bierze się z nikąd.

Opublikowano (edytowane)

T7.165 to jest wersja s. Ma podstawowe wyposażenie. Kabinę ze starej serii t6000 Delta. No i ma przekładnie Range Command. Na stronie Warpol Agro są 2 oferty sprzedaży tego modelu ze zdjęciem.

Edytowane przez bocianov90
Opublikowano (edytowane)

Prawie wogole nie ma informacji o tym modelu. Nawet nie wiadomo czy ma 165 km normalnie czy to jest już włącznie z boostem.
Oferty na traktory 150-160 km które otrztmalem: John deere 6155 M 345 tys netto, Valtra T144 aktiv 347 netto, massey ferguson 7714 dyna-4 325 netto. Wszystkie traktory na wyposażeniu przedni tuz i WOM fabryczny, przednia para wyjść hydrauliki, amortyzowana przednia oś i kabina, 4 pary wyjść hydraulicznych z tyłu, opony Michelin 540/650, pełny pakiet oświetlenia roboczego.

Edytowane przez bocianov90
Opublikowano

Valtra n 114e 

amortyzacja osi i kabiny (mechaniczna)

przedni tuz 

4 pary wyjsc hydrauliki

klimatronik

bez podlokietnika

opony 540/440 michelin

cena 269 netto, ile mozna utargowac?

Opublikowano

Valtra n 114e 

amortyzacja osi i kabiny (mechaniczna)

przedni tuz 

4 pary wyjsc hydrauliki

klimatronik

bez podlokietnika

opony 540/440 michelin

cena 269 netto, ile mozna utargowac?

Jaka skrzynia?

Mi za N104 ze skrzynią H5 amortyzacja kabiny i bez osi amortyzowanej i tuza powiedzieli 230netto

Myślę że poniżej 260netto powinni ci zejść

Opublikowano

Prawie wogole nie ma informacji o tym modelu. Nawet nie wiadomo czy ma 165 km normalnie czy to jest już włącznie z boostem.

Oferty na traktory 150-160 km które otrztmalem: John deere 6155 M 345 tys netto, Valtra T144 aktiv 347 netto, massey ferguson 7714 dyna-4 325 netto. Wszystkie traktory na wyposażeniu przedni tuz i WOM fabryczny, przednia para wyjść hydrauliki, amortyzowana przednia oś i kabina, 4 pary wyjść hydraulicznych z tyłu, opony Michelin 540/650, pełny pakiet oświetlenia roboczego.

T6.165 nominalnie 125km z bostem 150km.

Opublikowano (edytowane)

T6.165 nominalnie 125km z bostem 150km.

To chodziło o T7.165. W środę dzwoniłem do dilera i powiedział że mocy znamionowej tej minimalnej ma 150 km. wydaje mi się że tym modelem mogą trochę zamieszać na rynku.

Edytowane przez tomek81ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v