Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Podałem cenę owsa

a za ile to ton ?

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

na teraz w granicach 1000,-netto

w innych latach cena podobna

nie licho... pewnie dla cieląt z kuku zamiast cj bo i tak wyjdzie taniej u nas to na płatki chociaż w zeszłym roku ostatnią partie po 700 opychałem . zapotrzebowanie jest bo ogłaszają się że zabierają z podwórka i kasa do ręki po załadowaniu i ceny wyższe o 30 pln niż u pośrednika opłaca sie wiec transport własny pomijając marże pośrednika taki mały szał przed swiąteczny jak zwykle 

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

dla koni na GERMANIĘ

a teraz bez parametrów to i po 500 nie chcą ?

Opublikowano

NIe

bez parametrów nie może być

NIemiec ma hotel dla koni i musi spełniać wymogi dotyczące paszy dla nich

Wuja tam pracuje i trzyma rękę na pulsie co by przypadkiem nikt sie nie wpierdaczył w interes .Na teraz do ok czerwca mają owsa bo liczba pensjonariuszy sie zmniejszyła i stosunkowo mało w tym roku kupują

Opublikowano

@soltys48 za taką pewną cenę to można co roku robić monokulturę owsianą

pamiętam kiedys handlowałem owies po 700 brutto ale wtedy pszenica chodziła ponad 1000zł

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

a niedawno Twierdziłeś ,ze siew owsa się nie opłaci😓

Widać po ilości na polach w danej okolicy czy się opłaci czy nie

Objętościowo to tyle samo zbierzesz to pszenicy ale wagowo dostaniesz po d*pie

Opublikowano

panowie a pszenica pewnie nie dojdzie do 1000 ? bo narazie to cena stoi w miejscu jak wczesniej bylo 810 teraz dopiero podniesli do 830 i stoi w miejscu wiec pewnie szanse marne beda na dobra cene w tym sezonie przy tych plonach 

Opublikowano

Sprzedawać bo po nowym roku poleci wdół do tego import napędzać będzie spadki

Opublikowano
14 godzin temu, soltys48 napisał:

na teraz w granicach 1000,-netto

w innych latach cena podobna

Taa razem z koniem chyba policzyłeś

Opublikowano
27 minut temu, gomez181 napisał:

opolskie 800netto paszowa, sprzedawać czekać?

Jak nie trzeba kasy no to po cholerę

Opublikowano

To zależy czy musisz, czy możesz poczekać. A dobra cena jest wtedy, gdy pokrywa koszty produkcji i daje jakiś zysk, dlatego u każdego jest to inna kwota. Niektórym i 1000 będzie mało żeby pokryć koszty tych odżywek które dawali :-)

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

To zależy czy musisz, czy możesz poczekać. A dobra cena jest wtedy, gdy pokrywa koszty produkcji i daje jakiś zysk, dlatego u każdego jest to inna kwota. Niektórym i 1000 będzie mało żeby pokryć koszty tych odżywek które dawali 🙂

bez jaj 😀

w tym roku to każdemu przyniesie zysk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v