Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O i pachołek stasia się odezwał. Na twoim miejscu bym się schował do chlewika i więcej się nie ośmieszał.

Mam propozycję, cena na matifie przebija 215 euro i znikasz. Nie osiągnie, ja znikam. Taka gówniarska zabawa. Masz jaja czy tylko potrafisz szczekać przed klawiaturą jak ten nierób stanisław, którego jednakże rozumiem, bo będzie niedługo musiał zwinąć interes.

Skupy w moim powiecie solidarnie podniosły po 20-30 zeta.  700 netto to minimum, a niedawno po 630 z łaską startowali. Śmiechu warte jak teraz rzucają po 10 zł, żeby tylko im przywiezc

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Kukurydze piękne a zasiewy  rekordowe po ostatnich ulewach nie da się wejść na pole a Ciebie jezcze suszyB|

Stasiu, twoim tokiem rozumowania idąc, skoro u ciebie za stodołą coś tam rośnie, nie znaczy to, że za nią jest podobnie. Zobaczymy czy te ulewy nie zgrają się z gradem. Nie ciesz więc michy przed zbiorami, bo dostaniesz cene 800 zeta za qq i ordynator, jedyny nie-dzieciak w towarzystwie, świniakom nie będzie miał co do ryjka włożyć.

Niedługo na olx trzeba będzie uważać na oferty typu- kupię drogo zboże-maksimum 650 brutto :D. Ogłaszający to spółko zoo, stasio i ordynator., 3 co do wielkości skup w Polszy. Płatność gotówka lub świniak 6 zeta/kg

Edytowane przez JozB
Opublikowano

damianzbr napisał:

2 godziny temu, staszek131415 napisał:

A co Ty możesz wiedzieć jak z inwentarza masz tylko myszy?

http://cedrobpasze.pl/o-nas/polityka-jakosci/ 

Tu sobie młotku poczytaj jakim zapleczem dysponują nowoczesne liczące się na rynku paszarnie :P

I nie pisz głupot więcej

Czytałeś co wstawiłeś? Chyba nie..... 400 tys ton przerabiają w rok. A ja tu widzę na zdjęciu dwie bańki BIN co mój kolega na 350 ha ma taką jedną i kilka mniejszych :D

Ale mi zaplecze, 400 tys ton przerobu a zaplecze na dwa tygodnie. Haha teraz to na totalnego debila wyszedłeś xD

Kolego zapraszam do Kluczbork a zobaczyć nową paszarnie cedrobu 3 wagi 50 wanien codziennie wjeżdża do firmy i 50 będzie wyjeżdżało z pasza narazie tylko skupuja a w wrześniu zaczynają produkcję

• Like 1
Opublikowano

To jakaś kiepska pasza będzie chyba szła bajkopisarzu pewniw pracownicy w kieszeniach resztę wyniosą  jak tacy z Was rolnicy nic dziwnego że po 700 wam się nie opłaca sprzedać skoro liczyć nie potraficie B|

8 godzin temu, JozB napisał:

Stasiu, twoim tokiem rozumowania idąc, skoro u ciebie za stodołą coś tam rośnie, nie znaczy to, że za nią jest podobnie. Zobaczymy czy te ulewy nie zgrają się z gradem. Nie ciesz więc michy przed zbiorami, bo dostaniesz cene 800 zeta za qq i ordynator, jedyny nie-dzieciak w towarzystwie, świniakom nie będzie miał co do ryjka włożyć.

Niedługo na olx trzeba będzie uważać na oferty typu- kupię drogo zboże-maksimum 650 brutto :D. Ogłaszający to spółko zoo, stasio i ordynator., 3 co do wielkości skup w Polszy. Płatność gotówka lub świniak 6 zeta/kg

No dobrze by byo jakbyś wyszedł z za tej swojej stodoły bo myślisz że świat się kręci wokól Twojej kupki zboża ;) to że paszówka będzie w tej cenieto oczywiste

9 godzin temu, lonoh napisał:

O widzę że też chcesz się swoich zapasów pozbyć xD bo dałeś ogłoszenie  no w końcu rozsądna cena na pewno klient się znajdzie nie gniewaj się mam za daleko B|

Opublikowano

Staszek skoro poruszyłeś temat cedrobu to mniej chodź szczyptę honoru , zadzwoń do nich o cenę, napisz tu na forum i zamilcz na wieki. Tylko spytaj się ile oni płacą a nie czy wezmą po 600 xD 

• Like 1
Opublikowano

Stasio tym postem potwierdził że ceny rosną mimo żniw 😁 730 netto pszenica paszowa . A jeszcze kilka tygodni temu max 680netto dawali . A 900 to w grudniu .😁

Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/pszenica-CID757-IDulB4N.html#b8545e26a6       Fistaszku tutaj masz ogłoszenie taniej pszenicy,łykaj bo taka okazja moze sie nie trafic!!!:D:D:D:D

O widzę że też chcesz się swoich zapasów pozbyć xD bo dałeś ogłoszenie  no w końcu rozsądna cena na pewno klient się znajdzie nie gniewaj się mam za daleko B|

Stasiu nie stać Cię na tą pszenicę bo podana cena 45zł jest za 50 kg. Nawet mój 7-letni sąsiad to wyczytał a wam jakoś się nie udało... brawo!!! :P
Cena 90zł/100kg w detalu moim zdaniem jest atrakcyjna jak na ten rok :P

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pio25w napisał:

Stasio tym postem potwierdził że ceny rosną mimo żniw 😁 730 netto pszenica paszowa . A jeszcze kilka tygodni temu max 680netto dawali . A 900 to w grudniu .😁

To sobie przypomnij jk było w ubiegłym roku z rzepakiem potem już tylko w dó będzie największe spadki na przełomie roku aż do żniw

1 godzinę temu, pio25w napisał:

Co z tego jak większość płaci po 650? Ikolejki że hoho

Opublikowano
25 minut temu, pieter1991 napisał:

Stasiu nie stać Cię na tą pszenicę bo podana cena 45zł jest za 50 kg. Nawet mój 7-letni sąsiad to wyczytał a wam jakoś się nie udało... brawo!!! :P
Cena 90zł/100kg w detalu moim zdaniem jest atrakcyjna jak na ten rok :P

Mój sąsiad wystawił na ol po 900 co z tego że nikt nawet nie zadzwoni ale on po tyle sprzedaje ;)

Marek do kogo wywiozłeś też bym opchnął ze 100 ton w tej cenie o ile gotówką oczywiście bo coś czuję że naciągacze będą mieli żniwa w tym roku

Opublikowano
6 minut temu, staszek131415 napisał:

To sobie przypomnij jk było w ubiegłym roku z rzepakiem potem już tylko w dó będzie największe spadki na przełomie roku aż do żniw

Co z tego jak większość płaci po 650? Ikolejki że hoho

W tamtym roku nie było takiej suszy w Europie i innych krajach ! Stasiu czy ty udajesz głupiego? Bo tylko głupiec może sądzić że teraz będę tylko spadki!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v