Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A lokalna gazeta pełno ofert sprzedaży widać spadki 650 brutto pszenica nie ma zainteresowania

1 minutę temu, racyl napisał:

Stasio dostanie zawału wtedy

¬¬

Opublikowano

Trzeba uważać Stasiu bo ta pszenica Cię wykończy

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Trzeba uważać Stasiu bo ta pszenica Cię wykończy

Niby dlaczego moje przewidywania się sprawdziły  asf miał w tym zapewne swój   udział B|

Opublikowano

Właśnie że nie poszła jest 1,50 taniej jak w ubiegłym roku

Opublikowano
19 minut temu, staszek131415 napisał:

lokalna gazeta pełno ofert sprzedaży

A kto dziś szuka czegoś w lokalnych gazetach? Kto tam ogłasza? Chyba dziadki 70 lat co to nie znają się na "internacie" 

Opublikowano

Jakoś tych ogłoszeń nie brakuje ilości 10- 50 ton jakoś te dziadki na te wasze giełdy nie chcą sprzedawać :P

Kupiec który oferuje gotówkę to jest na wagę złota dzisiaj

W internecie to większość oszóstów się ogłasza

Opublikowano (edytowane)

Stasio dobrze radzę, wez się zaopatrz w pszeniczkę, bo jak się susza w Ukrainie rozwinie, to nie będziesz odbierał telefonów z ofertami zakupu, tylko będziesz szukać u dziadków z gazet. Jak ktoś w tym momencie sprzeda lub zawrze kontrakt po 640 netto na nowe zbiory, to ma nierówno pod sufitem.

I jeżeli dalej ta mafia będzie zaniżała ceny to trzeba będzie do nowego sezonu przytrzymać, zawsze to może być 100-200 zł do przodu. Wtedy to dopiero stasio dostanie zawał jak będzie po 800 zeta:D

Edytowane przez JozB
Opublikowano
4 minuty temu, JozB napisał:

Stasio dobrze radzę, wez się zaopatrz w pszeniczkę, bo jak się susza w Ukrainie rozwinie, to nie będziesz odbierał telefonów z ofertami zakupu, tylko będziesz szukać u dziadków w gazetach i to nie po 600 zeta tylko po 800 zeta. Jak ktoś w tym momencie sprzeda lub zawrze kontrakt po 640 netto na nowe zbiory, to ma nierówno pod sufitem

Nie chce mi się szukać ale czy to nie Ty pisałeś niedawno że ładnie popadało i zbiory zapowiadają się rewelacyjnie?

2 minuty temu, pawel177 napisał:

Właśnie o to mi chodzi.Strona działa i jest cały czas aktualizowana.Tylko pytanie w jakim celu jest tak przekłamana?

Czyżby Stasiu był tam administratorem?

To żart ale co do strony to fakt.Ktoś z nas robi wała!

no sąsiad też coś tam przebąkiwał żejakieś giełdy  podniosły ceny widziałem że MTZ remontuje to pewnie załaduje swoje 2 przyczepy i się tam wybiere przed żniwami  B|

Opublikowano

ON do produkcji żywca akurat nie potrzeba co z tego że nawet ceny by wzrosły jak zaraz wyprzedzą je ceny środków produkcji B|

Opublikowano

mam propozycje na pszenice 12stke po 615 netto we zniwa. skup najbliżej mnie i nigdy kolejek nie ma, a młyn 40 km ode mnie i kolejki ze cały dzień sie stoi a nawet czasem dłuzej. W młynie nie wiadomo jaka cena będzie. Zastanawiam sie czy nie podpisac kontraktu

Opublikowano

Kolega wyżej mówi że kto podpisze po 650 to frajer więc nie wiem czy podpisywać B|

Opublikowano
48 minut temu, Pajej napisał:

mam propozycje na pszenice 12stke po 615 netto we zniwa. skup najbliżej mnie i nigdy kolejek nie ma, a młyn 40 km ode mnie i kolejki ze cały dzień sie stoi a nawet czasem dłuzej. W młynie nie wiadomo jaka cena będzie. Zastanawiam sie czy nie podpisac kontraktu

Wież do Kapki ,tam zawsze sprawiedliwa cena,może się znów spotkamy jak rok temu .

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Wicherek napisał:

Wież do Kapki ,tam zawsze sprawiedliwa cena,może się znów spotkamy jak rok temu .

kurcze ty mnie kojarzysz a ja nie wiem kim jesteś.

w oststnie zniwa u kapki dostawałem 620-630. o 20 km w jedna strone dalej i cały dzień stania czy mi sie to opłaci za te 5-15 zł na tonie? no chyba że cena będzie wyższa albo parametry lepsze.

Edytowane przez Pajej
Opublikowano
1 godzinę temu, Pajej napisał:

kurcze ty mnie kojarzysz a ja nie wiem kim jesteś.

w oststnie zniwa u kapki dostawałem 620-630. o 20 km w jedna strone dalej i cały dzień stania czy mi sie to opłaci za te 5-15 zł na tonie? no chyba że cena będzie wyższa albo parametry lepsze.

niczego nie podpisuj ,zapowiada się następna susza i ceny mogą szybować do góry pszenicy i rzepaku ,myśl o tym aby coś przechować bo skupy będą chciały nas oskubać , poznałem cię w maju 2017 po Twoim FORDZIE 

Opublikowano
1 minutę temu, Laver napisał:

Powiat lubelski kolejny spadek o 10 zł aktualnie 600 netto/t,  na skupach gadają że będzie szła dalej na dół.

w jakiej miejscowości ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v