Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, AleksanderX napisał:

Już niedługo zobaczyny czesciej 9 z przodu

Oby sie sprawdziło co mówisz. Ale jak cena nie będzie poniżej 820 netto to tez płakał nie będę 

Opublikowano

Chyba nikt nie ma zamiaru doklada przy tak skokowym wzroscie kosztow Nie stac bedzie nawet na ottworzenie produkcji a gdzie zapłata za prace/utajnione niewolnictwo/

6 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Nie mam nic przeciw ale nie bądzcie zbyt pazerni .

Mocznik po 1600 i kto tu jest pazerny,a po nowym roku podatek gruntowy i tak dalej

Opublikowano
10 godzin temu, warchest napisał:

w ktorym roku i keidy dokladnie takie ceny byly wiesiek ? 

Może znajdę faktury to napiszę.A może pamiętacie p. premier Suchocką ,wczasie jej rządów potrzeba było ponad 400 kg pszenicy na 100 saletry , był to przełom kwietnia i maja .Sami widzicie że teraz mamy jak w raju ,zboże drogie a nawozy prawie darmo .😅                                                                                                                                                                                   

To było92-93

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

przyszły takie czasy ze wzgłędu na pazernośc polskich monopoli a moze już syndykaty bo to chyba juz lepsze okreslenie ,że trza liczyć każda złotówką

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano

W tamtych latach pani Suchocka dziwnym trafem stała się właścicielką największego pgr w naszej okolicy

Opublikowano (edytowane)

Tu 10, tam 20 i cały zysk z gospodarki idzie w p...

Wczoraj patrząc po śladach na śniegu moje auto ze zbożem w skupie prawdopodobnie koło 10:00 było pierwsze tego dnia i być może ostatnie.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
2 minuty temu, Zapracowany napisał:

W tamtych latach pani Suchocka dziwnym trafem stała się właścicielką największego pgr w naszej okolicy

I nie tylko + posadka w watykanie ,a póżniej  komisja wenecka  i pare innych ,tak się robi kariery Soory to nie ten temat .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v