Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

To kto Ci każe uprawiać pszenicę jak po 700 Ci się nie opłaci daj ziemię w dzierżawę  idz do pracy i będziesz panisko

Pewnie Józek wywiesił by koniunktórę nakręcić przed żniwami🤪🧐

Jak by pszeniczka była na stałym poziomie czyli 700 zł jest ok ale jak cena raz 600 bywa i to brutto i czasem taniej , to już skandal , kurna nawozy , paliwo tak szybko nie spadają . Wczoraj było Bartłomieja wiatr z Południa , czyli zima ciepła .

Opublikowano
23 minuty temu, witejus napisał:

treść ogłoszenia:
KONTRAKACJA MOKREJ KUKURYDZY 520pln/netto!

ogłoszeniodawca:  Tomek

adres:  Przemysl

województwo:  podkarpackie

telefon:  788pokaż numer

Obyś zobaczył kasę za tą kukurydzę jak nie ma gotówki to bym przestrzegał przed tego typu ogłoszeniami

U mnie paszowa 650 netto

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Po prostu nie jestem debil żeby sprzedać po 700 skoro mogę po 800 a do ciebie to nie dociera.... Nie widzisz że trzoda przy małej skali i kupnym zbożu to utopia a ciągniesz to dokładając do interesu a wmawiasz każdemu że cena 600 za tonę pszenicy jest satysfakcjonująca dla obu stron 

A jaki sens duża skala i karmić pszenicą po 800? Jak zostaną duże fermy to pszenica nie będzie kosztować więcej jak 500 zł

Opublikowano
6 minut temu, staszek131415 napisał:

Obyś zobaczył kasę za tą kukurydzę jak nie ma gotówki to bym przestrzegał przed tego typu ogłoszeniami

U mnie paszowa 650 netto

A jaki sens duża skala i karmić pszenicą po 800? Jak zostaną duże fermy to pszenica nie będzie kosztować więcej jak 500 zł

Jeżeli nie potrafisz czytać dzieciaku, to nie czytaj, a że nie potrafisz czytac ze zrozumieniem to chyba każdy już wie.

Konsumpcja dochodzi do 850 zł, reszta skupów podniosła na 820-830. Kukurydza, gotówka do ręki 730-750 z odbiorem z podwórka. Ceny netto. Za miesiąc 100 zł więcej, jak nic. Bańka pęka stanisławus. Zapisz się na politologie i na politikiera startuj, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i p...głupoty jak rasowy parlamentarzysta z platformy. 

PS.Ja o mokrej qq już słyszałem że pod 550 podchodzi, także ogłoszenia 520 netto to okazja. 

Ogłoszenia typu 430 za mokrą traktowałbym z kolei jako ogłoszenia staszka, by próbować ukrywać prawdę o cenach zboża w tym roku :D.

Z twoją głupotą nie da się wygrać, chyba każdy to widzi. Już od dawna twoi mądrzejsi towarzysze cie opościli. Już chyba nawet na pensje ordynatora nie masz skoro sie przestał udzielać :D

Opublikowano

No po 550 to milionerami zostaną co niektore gospodarstwa a dzierżawy jak poszybują już teraz za piachy 3 tysie dają więc się marnujesz na tej bidzie

Opublikowano

Zarobią więcej niż w ubiegłych latach a tobie gul skacze jak zwykle bo znowu wyszedłeś na debila pisząc kilka tygodni temu o rekordowych plonach QQ i co za tym idzie rekordowo niskich cenach tak jak pisałeś o pośladzie pszenicy . Nie poddawaj się jest jeszcze rok 2019, 2020, 2021 itd, przenieś się na te lata ze swoimi prognozami hahaha . Twoje świnie lepiej się znają na gwiazdach niż ty na rolnictwie

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

No po 550 to milionerami zostaną co niektore gospodarstwa a dzierżawy jak poszybują już teraz za piachy 3 tysie dają więc się marnujesz na tej bidzie

Bidny to ty jesteś, ale umysłowo. I się nie dziwię skoro twój misternie szykowany plan legł w gruzach, a niedługo komornicy będą zajmować po jednej śwince, bo nie nakupiłeś zboża po 600 zeta. A i dzierżaw nie potrzebuję, bo ze swojego żyję na poziomie. Także koleś jak się nie masz czego czepić, to możesz za świniakami gonić, bo chcą jeść drogiego niestety zboża, którego im w tym roku nie będziesz mógł zapewnić. Tak się kończą kariery naganiaczy, oszustów i prowokatorów. Także chłopy trzymać zboże i dziękować za oferty poniżej 800 zeta

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Zarobią więcej niż w ubiegłych latach a tobie gul skacze jak zwykle bo znowu wyszedłeś na debila pisząc kilka tygodni temu o rekordowych plonach QQ i co za tym idzie rekordowo niskich cenach tak jak pisałeś o pośladzie pszenicy . Nie poddawaj się jest jeszcze rok 2019, 2020, 2021 itd, przenieś się na te lata ze swoimi prognozami hahaha . Twoje świnie lepiej się znają na gwiazdach niż ty na rolnictwie

Gdzie pisałem o rekordowo niskich cenach kukurydzy czyżby znowu fantazja Cię poniosła?😛 oj fantasto

Pawełek jak zarobią jak plony Twoim zdaniem będą o połowę niższe a cena o 100 zł wyższa jak w ubiegłym roku ile z matmy miałeś niedouku?🤔

7 minut temu, JozB napisał:

Bidny to ty jesteś, ale umysłowo. I się nie dziwię skoro twój misternie szykowany plan legł w gruzach, a niedługo komornicy będą zajmować po jednej śwince, bo nie nakupiłeś zboża po 600 zeta. A i dzierżaw nie potrzebuję, bo ze swojego żyję na poziomie. Także koleś jak się nie masz czego czepić, to możesz za świniakami gonić, bo chcą jeść drogiego niestety zboża, którego im w tym roku nie będziesz mógł zapewnić. Tak się kończą kariery naganiaczy, oszustów i prowokatorów. Także chłopy trzymać zboże i dziękować za oferty poniżej 800 zeta

Dziękować dziękować wiosną będą się prosić jak w tym roku by po 700 ktoś dał  słyszeliście że piekarnie w ramach protestu wstrzymały sprzedaż chleba do stycznia? Oj bęą ludzie jeść ziemniaki 🧐

Opublikowano
44 minuty temu, JozB napisał:

Jeżeli nie potrafisz czytać dzieciaku, to nie czytaj, a że nie potrafisz czytac ze zrozumieniem to chyba każdy już wie.

Konsumpcja dochodzi do 850 zł, reszta skupów podniosła na 820-830. Kukurydza, gotówka do ręki 730-750 z odbiorem z podwórka. Ceny netto. Za miesiąc 100 zł więcej, jak nic. Bańka pęka stanisławus. Zapisz się na politologie i na politikiera startuj, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i p...głupoty jak rasowy parlamentarzysta z platformy. 

PS.Ja o mokrej qq już słyszałem że pod 550 podchodzi, także ogłoszenia 520 netto to okazja. 

Ogłoszenia typu 430 za mokrą traktowałbym z kolei jako ogłoszenia staszka, by próbować ukrywać prawdę o cenach zboża w tym roku :D.

Z twoją głupotą nie da się wygrać, chyba każdy to widzi. Już od dawna twoi mądrzejsi towarzysze cie opościli. Już chyba nawet na pensje ordynatora nie masz skoro sie przestał udzielać :D

Odnośnie suchej kukurydzy, wczoraj miałem telefon po 800 netto z odbiorem koniec września............. Oczywiście kukurydza zeszłoroczna. Wiedzą co się kroi.

Opublikowano
33 minuty temu, staszek131415 napisał:

słyszeliście że piekarnie w ramach protestu wstrzymały sprzedaż chleba do stycznia? Oj bęą ludzie jeść ziemniaki

Może w końcu zaczniesz jeść ten ryż i makaron z darów a nie psom dawać.... 

I błagam nie pytaj "a gdzie ja tak napisałem" bo co chwila ci ktoś udowadnia a że nie pamiętasz dnia czy dwóch wstecz to normalne przy twojej chorobie 

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nikt mi niczego tu nie udowodnił oprócz swojej głupoty to jeszcze nie zjadłeś tyh darów? Patrz nie wiedziałem nawet żeś tyle nabrał  no ale jedz na zdrowie nalezy Ci się

45 minut temu, chwiolas napisał:

Odnośnie suchej kukurydzy, wczoraj miałem telefon po 800 netto z odbiorem koniec września............. Oczywiście kukurydza zeszłoroczna. Wiedzą co się kroi.

Nic dziwnego to kukurydziany przednówek cały sezon była po 700 to na przednówku 800 rewelacji nie ma

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano
9 godzin temu, bercik9894 napisał:

Po ile u was zyto??

do 680 netto płn wlkp

8 godzin temu, JozB napisał:

Staś zyskał nowego kolegę, a może to nowe konto stasia? :D

To drugie bardzo możliwe

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

czekać ,czekać!

Czekać mam nadzieję że 90 % czytających to forum będzie czekać , głupio było by się wyłamać🤔🧐😛

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Dzisiejsze info od kierowcy - pszenica za***rdala do niemiec po 1200 dlatego płacą po 600 bo to jednoroczne eldorado

Tak pewnie okularnikami szwaby ją wywożą 😛😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v