Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Bartek23232 napisał:

rejon Bychawa pszenica 680 brutto i nikt się więcej nie wyrywa

Podzwoń po kolegach z Forum po 900 Ci załatwią 🤔😗

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Bartek23232 napisał:

Trzymać w magazynie, po tyle można żyto w porcie sprzedać.

Edytowane przez TOME11
Opublikowano
42 minuty temu, staszek131415 napisał:

Zadzwon do kolegi fistaszka, on załatwi ci po pińscet za pszenice i 400 za żytko. Wez się trollu schowaj, bo u nas już wszyscy ponad 800 netto płacą, a z gęstością około 80 idzie 830 dostać. U pośrednika. Już nie wiem po ile w młynach płacą w wielkopolsce, które do opolskiego śmigają, jeżeli ktoś z przechowujących puści choć trochę pszenicy. Zaraz zacznie się kukurydzianka i będzie podobna sytuacja co z pszenicą. Będzie lipa z plonem i wtedy mam nadzieję STANiSŁAW, że umilkniesz na zawsze, bynajmniej w tym temacie :D. Pszeniczka skoczy grubo ponad 900. I co wtedy? Pora przerzucić się na handel, a nie tuczyć świniaki drogim zbożem. Jeżeli jeszcze zima dopierdzieli, to cienko widzę TWÓJ interes. Będziesz pod kreską, mimo że podziwiam twój upór i zakłamywanie rzeczywistości. Do polityki się nadajesz.

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

ty lepiej w innym temacie załatw chłopakom skup co płaci 6zł za kilo wieprza o czym tak krzyczysz wniebogłosy a nie tu promujesz skupy cebulaków co płacą 600 za pszenicę, jesteś zwykły janusz cebulak co by psa do moskwy za złotówkę zagnał  

Opublikowano

Podobno kukukrydza mokra 500 pln netto a i plony niezłe jak koledzy piszą http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/viewtopic.php?f=12&t=607&start=3675

1 godzinę temu, JozB napisał:

Zadzwon do kolegi fistaszka, on załatwi ci po pińscet za pszenice i 400 za żytko. Wez się trollu schowaj, bo u nas już wszyscy ponad 800 netto płacą, a z gęstością około 80 idzie 830 dostać. U pośrednika. Już nie wiem po ile w młynach płacą w wielkopolsce, które do opolskiego śmigają, jeżeli ktoś z przechowujących puści choć trochę pszenicy. Zaraz zacznie się kukurydzianka i będzie podobna sytuacja co z pszenicą. Będzie lipa z plonem i wtedy mam nadzieję STANiSŁAW, że umilkniesz na zawsze, bynajmniej w tym temacie :D. Pszeniczka skoczy grubo ponad 900. I co wtedy? Pora przerzucić się na handel, a nie tuczyć świniaki drogim zbożem. Jeżeli jeszcze zima dopierdzieli, to cienko widzę TWÓJ interes. Będziesz pod kreską, mimo że podziwiam twój upór i zakłamywanie rzeczywistości. Do polityki się nadajesz.

No jednak tak zle nie będzie bo 10 ton przewidują a zasiane multum w tym roku więc niższy plon zrekompensuje ilość

Opublikowano (edytowane)

Widzisz Stasiu kukurydza mokra 500 a Ty pszenicę po 600 chcesz kupować 😁 sam widzisz jakim jesteś deb...em😂

Fermy Woźniak kukurydza mokra 500, pszenica paszowa 750 , pszenżyto 720 wszystkie ceny netto i przy większej ilości dokładają ok20zl 

Edytowane przez pio25w
Opublikowano
10 minut temu, staszek131415 napisał:

Podobno kukukrydza mokra 500 pln netto a i plony niezłe jak koledzy piszą http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN/viewtopic.php?f=12&t=607&start=3675

No jednak tak zle nie będzie bo 10 ton przewidują a zasiane multum w tym roku więc niższy plon zrekompensuje ilość

Wez się koleś nie ośmieszaj. Pogadamy po sezonie i zobaczymy jak ze swoimi kolegami z forum, którzy chcą wyhodować tanio, sprzedać drogo, a kupić pszeniczkę tanio, wyjdziecie na czysto. Kukurydza po 500 netto, a  można znacznie więcej wytargować. Także jak zaczną kosić i 10 ton nie będzie, np, w 80 procentach kraju, to zobaczymy czy na 600 netto się nie skończy. 

1 godzinę temu, fenix30 napisał:

@JozB A Ty to wegetarianin? Pomyślcie czasami co piszecie.

To ty pomyśl czasami co piszesz i nie obrażaj innych. Napisze jak stasio klepie od miesięcy, "nie kupie u Ciebie po 4 zł, to u innego po 2 zł/kg".  Przecież gdzie indziej taniej produkują i też żyją. I co lepiej się poczułeś? Rozumiesz o czym piszę czy mam wałkować temat kilka miesięcy, żebyś zrozumiał o czym niektórzy piszą, dyskutując z tym byznesemen z olxa? Wbijcie sobie do głowy, że tanio to już było. Śmiem twierdzić, że młyny płacą ponad 900 netto, skoro nasi są w stanie na drugim końcu Polski dawać po 800-830 netto

Opublikowano
Przed chwilą, fenix30 napisał:

@pio25w Popatrz na Siebie bo być może Ty jesteś debilem.

Staś zyskał nowego kolegę, a może to nowe konto stasia? :D

Zająłeś się hodowlą, to sobie radz przy drogiej pszeniczce, jak inni sobie niektórzy radzili przy cenie 500-580 netto przez ostatnie lata. 

Może Ty Fenix chleba nie jadasz, tylko wieprzowinkę wcinasz od śniadania po kolację?

Opublikowano
25 minut temu, staszek131415 napisał:

Widać, że stanisław na forum trzodziarzy się również aktywnie udziela. I po ile stanisłąw kupiłeś pszeniczkę 31 lipca? 750 netto. To ładnie przepłaciłeś :D.  Nie chce mi się szukać w historii twoich wpisów, ale zapewne w tym okresie nie dawałeś na tym forum powyżej 700 brutto :D. Polityk jak nic

Opublikowano

pio25w napisał:

3 minuty temu, fenix30 napisał:

@pio25w Popatrz na Siebie bo być może Ty jesteś debilem.

Ty na pewno skoro tak samo jak Stasiu twierdzisz

Nie obrażaj będziesz tak samo traktowany. pozdro.

Opublikowano

skoro ktos chce zaplacic 530 za mokra to po ile sucha koszty suszenia straty przechowanie pracownicy zusy  zysk etc.mysle ze kolo 900 ,stanislaw zaraz napisze ze kupił sucha po 600

Opublikowano
6 minut temu, JozB napisał:

Widać, że stanisław na forum trzodziarzy się również aktywnie udziela. I po ile stanisłąw kupiłeś pszeniczkę 31 lipca? 750 netto. To ładnie przepłaciłeś :D.  Nie chce mi się szukać w historii twoich wpisów, ale zapewne w tym okresie nie dawałeś na tym forum powyżej 700 brutto :D. Polityk jak nic

Zbanować dziada za łamanie regulaminu i reklamę konkurencji..... A jak coś się nie opłaca to tego nie robię a nie jak stare ludzie 2 świnki, krówka, zając, kaczka kura, radlina ziemniaków buraków i wstaje rano zanim wszystko obejdzie i wypieli to 22 i okazuje się że przełazi cały dzień a zarobił tylko na jedzenie i krzyczy potem jak to ciężko na wsi bo na opłaty mu nie starcza.... Niestety dziś państwo dba o takich, 500+, program przeciwdziałający wykluczeniu cyfrowemu i taki staszek szaleje po internetach 

Opublikowano
8 minut temu, fenix30 napisał:

Nie obrażaj będziesz tak samo traktowany. pozdro.

Ją się nie obrazę jak tak mnie nazwiesz obrazić się może ten kto rzeczywiście nim jest 😘

Opublikowano
12 godzin temu, Bartek23232 napisał:

Za przeproszeniem ze tak się wypowiem na tej ścianie wschodniej zawsze kurna tak było wyzysk ale w tym roku tak nie będzie dadzą k**wa minimum 800 zł ale bliżej grudnia , bo jeden już jeździ szuka pszenicy bo ma podpisane kontrakty z młynami a pszenicy niema komu sprzedawać po 680 zł .

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, pawel885 napisał:

Zbanować dziada za łamanie regulaminu i reklamę konkurencji..... A jak coś się nie opłaca to tego nie robię a nie jak stare ludzie 2 świnki, krówka, zając, kaczka kura, radlina ziemniaków buraków i wstaje rano zanim wszystko obejdzie i wypieli to 22 i okazuje się że przełazi cały dzień a zarobił tylko na jedzenie i krzyczy potem jak to ciężko na wsi bo na opłaty mu nie starcza.... Niestety dziś państwo dba o takich, 500+, program przeciwdziałający wykluczeniu cyfrowemu i taki staszek szaleje po internetach 

To kto Ci każe uprawiać pszenicę jak po 700 Ci się nie opłaci daj ziemię w dzierżawę  idz do pracy i będziesz panisko

51 minut temu, tadi77 napisał:

widziałem gdzies ogłoszenie skup kukurydzy 530 netto chyba podkarpackie

Pewnie Józek wywiesił by koniunktórę nakręcić przed żniwami🤪🧐

Opublikowano
13 minut temu, staszek131415 napisał:

To kto Ci każe uprawiać pszenicę jak po 700 Ci się nie opłaci

Po prostu nie jestem debil żeby sprzedać po 700 skoro mogę po 800 a do ciebie to nie dociera.... Nie widzisz że trzoda przy małej skali i kupnym zbożu to utopia a ciągniesz to dokładając do interesu a wmawiasz każdemu że cena 600 za tonę pszenicy jest satysfakcjonująca dla obu stron 

Opublikowano

tadi77 napisał:

widziałem gdzies ogłoszenie skup kukurydzy 530 netto chyba podkarpackie

mógłbyś posłać link do ogłoszenia bo nie mogę znaleźć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v