Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ulman napisał:

A co cie obchodzi że ktoś inny zarobi?  Żeby było sprawiedliwie to wszyscy powinni dzadować bo ty biedę klepiesz?  Czemu nie kupiłeś nawozów 2 miesiace temu? Kto temu winien?

Dokładnie mamy wolny rynek i każdy w tym kraju decyduje sam w jakiej cenie sprzedaje nawozy czy inne a jak by kupił nawozy w czerwcu to miał by taniej i nie narzekał teraz a skoro kupuje teraz to niech nie płacze że drogo

Opublikowano

A od kiedy ten wolny rynek bo jeszcze wzeszłym tygodniu kto kupował pszenicę poniżej 700 zł to złodziej był 🧐😍

Oj bajkopisarze

Opublikowano

To sa jak najbardziej realne ceny. Wczoraj grillowałem z kolegą z mazowasza. Polskie młyny Szymanów- 820 za 12,5+ a jak nie przejdzie to 800 netto. Ściska cie Stachu, co?😋

2 godziny temu, staszek131415 napisał:

A od kiedy ten wolny rynek bo jeszcze wzeszłym tygodniu kto kupował pszenicę poniżej 700 zł to złodziej był 🧐😍

Oj bajkopisarze

A co to ma wspólnego? Kazał kto sprzedawać za 700? Każdy ma wybór więc  czemu uważasz że nie ma wolnego rynku? 

Opublikowano
5 minut temu, bercik9894 napisał:

Panie Stasiu jak myślisz zyto będzie po ponad 800zl ?

Stasiu da ci 500 zł z odbiorem własnym za 10 minut, przyleci swoim turbo odrzutowym wieśwagenem z przyczepką ;)

Opublikowano

No wspólczuję Ci że tym jezdzisz no ale nie licz że na tych paru ha stać będzie cie na coś lepszego 🤔😛 i żalić się  nic tu nie da idz do pracy a ziemię daj w dzierżawe z dopłat trochę grosza odłożysz

Opublikowano

Stacho ma swoją logikę. Kupuje pszenice za 700 mimo ze to bez sensu i swiniom jej nie daje bo pszenzyto jest lepsze i tańsze. 

Elewarr Lubycza Królewska 700 pasza 730 zwyczajna, 750 konsumpcja . Netto

Opublikowano
8 minut temu, bercik9894 napisał:

Panie Stasiu jak myślisz zyto będzie po ponad 800zl ?

Muszę Cię zmartwić nie będzie nawet po 700

Przed chwilą, Ulman napisał:

Stacho ma swoją logikę. Kupuje pszenice za 700 mimo ze to bez sensu i swiniom jej nie daje bo pszenzyto jest lepsze i tańsze. 

Elewarr Lubycza Królewska 700 pasza 730 zwyczajna, 750 konsumpcja . Netto

Co baran to lepszy ale Ty przerastasz wszystkich swoją głupotą

Opublikowano

Staszek to ma zarąbiste życie - żyje jak w bajce - wszystkich wokoło ma za bajkopisarzy a te bajki się sprawdzają... Żyje dzięki 500+ a myśli że na świniach  sprzedawanych po 4 zł hodowanych na kupnym zbożu ma zysk i utrzymuje rodzinę 😂

Opublikowano

Wszędzie , nigdzie nie pisałem że pszenicę po 500 kupuję a każdy mi to wmawia także że dawanie pszenicy nie ma sensu nie wiem skąd to wyssałeś

Przed chwilą, pawel885 napisał:

Staszek to ma zarąbiste życie - żyje jak w bajce - wszystkich wokoło ma za bajkopisarzy a te bajki się sprawdzają... Żyje dzięki 500+ a myśli że na świniach  sprzedawanych po 4 zł hodowanych na kupnym zbożu ma zysk i utrzymuje rodzinę 😂

Ale żalisz się czy chwalisz swoim życiem? bIERZ SOBIE SWOJE 500  i si e nie produkuj

Tylko taki idiota jak Ty może uwierzyć że ktoś z 500 plus rodzinę utrzymuje

Opublikowano (edytowane)

staszek, ty jesteś albo bardzo głupi albo tylko mocno podtruty przez niesprawną wentylację w chlewni...  Zamiast udowadniać swoją głupotę na każdym kroku to nawiózłbyś pole wapnem, zamiast znowu pytać czym zwalczyć skrzyp na polu.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
7 minut temu, staszek131415 napisał:

Tylko taki idiota jak Ty może uwierzyć że ktoś z 500 plus rodzinę utrzymuje

No właśnie piszę że tak nie jest bo zamiast trafiać do dzieci pieniądze przeżerają rodzice 

90-100zł na rynku, handlarze sami jęczą że 820 na skupach płacą 

Opublikowano
12 minut temu, Kazik80 napisał:

staszek, ty jesteś albo bardzo głupi albo tylko mocno podtruty przez niesprawną wentylację w chlewni...  Zamiast udowadniać swoją głupotę na każdym kroku to nawiózłbyś pole wapnem, zamiast znowu pytać czym zwalczyć skrzyp na polu.

skrzyp zwalcza się chwastoxem extra  gówniarzu !!!  a nie wapnem

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ordynator napisał:

skrzyp zwalcza się chwastoxem extra  gówniarzu !!!  a nie wapnem

Atakują staszka, to przyszedł też tato z liczbą chromosomów 2n+1. Łap perełkę od synusia, niedawno pszenica była mu niepotrzebna, ale coś się popsuło i musiał kupić po 700 z grzybem i chwastem.  Żaden porządny gospodarz nie ma większych problemów ze skrzypem więc nie pyskuj i dzwoń po piasta na usługę.

20180819120705.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano
30 minut temu, staszek131415 napisał:

Wszędzie , nigdzie nie pisałem że pszenicę po 500 kupuję a każdy mi to wmawia także że dawanie pszenicy nie ma sensu nie wiem skąd to wyssałeś

Dnia 5.08.2018 o 09:19, staszek131415 napisał:

Ano dlatego że pogłowi śiń spada ostatnio ASF pojawił się w chinach wiesz co to oznacza? Pisałem że zboże paszowe będzie po 600 i tyle kosztuje

Dnia 5.08.2018 o 11:52, staszek131415 napisał:

Szkoda że uważnie nie słuchałeś bo to rolnik się wypowiadał na temat zbiorów u mnie kto ma hodowlę to przed żniwami zapasy porobił bo ceny były korzystne i raczej szału nie ma sie co spodziewać z cenami ludzie tyle nakupili że maszyny na podwurkch stoją bo garaze zasypane zbożem

Dnia 8.08.2018 o 09:06, staszek131415 napisał:

Ile razy trzeba Ci tłumaczyć że psznicy świnia nie ogląda nawet w takiej cenie pszenicą karmimy jeśli jest w cenie pszenzyta 9_9

Dnia 13.08.2018 o 16:45, staszek131415 napisał:

A ja dziś kupiłem po 700 brutto ja zadowolony i sprzedający też 😎

Podsumowując 

5.08 jesteś przekonany że paszowe będzie po 600 a 13.08 kupiłeś po 700. Nie potrafisz przewidywać na 8 dni naprzód a prognozowałeś na kilka miesięcy ?😷

Kto ma hodowlę w twojej okolicy obkupił się tanim zbożem i ma zasypane garaże po sufit. Ale najwyraźniej oprócz ciebie największego znawcy rynku - jeszcze się żniwa dobrze nie skończyły a ty już kupujesz i to po 700. No a do tego nie wiadomo po jaką cholerę  bo przecież pszenica się karmi jak jest w cenie pszenżyta  a nie wydaje mi się by pszenżyto po 700 jest

Opublikowano

No i sam potwierdzasz swój debilizm pisze jak byk zboże paszowe nie miałem na myśli pszenicy bo nią tylko warto karmić gdy jest w cenie pszenżyta trudno Ci to rozróżnić?

Opublikowano
12 godzin temu, KrystianBieniek napisał:

Dokładnie mamy wolny rynek i każdy w tym kraju decyduje sam w jakiej cenie sprzedaje nawozy czy inne a jak by kupił nawozy w czerwcu to miał by taniej i nie narzekał teraz a skoro kupuje teraz to niech nie płacze że drogo

Z tym wolnym rynkiem nawozowym to akurat byłbym ostrożny od kiedy skonsolidowano państwowe przedsiębiorstwa w jednego molocha - monopoliste...

Opublikowano

staszek131415 napisał:

Oj bajkopisarze

Staszku jak byś nakupowal pszenicy w maju po 630 to byś nie musiał teraz po 850 kupować i też byś nie płakał ja jeszcze żadnego handlowca złodziejem nie nazwałem a przeciwnie mam ten komfort posiadać pszenicę z tego i tamtego roku i jak ktoś mi nie położy 900 netto to po prostu nie sprzedam a jak już wszyscy handlowcy zauważaą że kukurydza też nie będzie miala plonu w pl może w podlaskim i lubelskim będzie ok to zobaczysz jak pszenica poszubuje w górę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v