Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie  i czemu dyskutować o cenach których nikt nie dostanie

Opublikowano

Ameba pisz już z jednego konta. Szkoda czasu na przelogowanie. Tutaj masz cenę bazowa 620 netto czyli 660 brutto. Po sąsiedzku jest paszarnia, Agrii Plus dawny anmex i tam cena to chyba 685 albo 695 brutto więc wystarczy odjechać za płot jak nie masz konsumpcji i od razu wyższa cena. Cedrobu za paszowe daje 650 netto czyli to prawie 700 brutto na podworku. 

Poza tym nie wiem jakim to trzeba być idiota by się sugerować cena z olx. Nie znam żadnego gospodarza co wystawia swój towar na olx chyba że są to jajka. Jak ktoś potrzebuje worek dla gołębi to ok ale rynku tym nie zwojuje. 

• Thanks 1
Opublikowano

Gdzie po 1000 po 1500 ;)

Leć sprzedaj swoją przyczepę pośladu na matifie:ph34r:

Ludzie mając kilka przyczep porośniętego pośladu rzucacie ceny z mATIF

Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

Gdzie po 1000 po 1500 ;)

Leć sprzedaj swoją przyczepę pośladu na matifie:ph34r:

Ludzie mając kilka przyczep porośniętego pośladu rzucacie ceny z mATIF

A ty idioto mając vieśwagena i przyczepkę rzucasz się na ceny z Olx😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano

Bo tam jest rynkowa cena a nie wirtualna jak na Matif9_9 to że Ty tak robisz nie znaczy że inni tak robią widzę że bardzo Cię to boli

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Bo tam jest rynkowa cena a nie wirtualna jak na Matif9_9 to że Ty tak robisz nie znaczy że inni tak robią widzę że bardzo Cię to boli

Nic mnie boli tylko śmiać mi się z ciebie chcę gówniarzu😂😂Najpierw siales zamęt pisowski w dziale z polityką przygłupie a teraz tu się przeniosłeś .Mam takie pytanko czy Ciebie kogut w kondomie po podwórku ciągał? 

• Haha 1
Opublikowano

Skąd się tacy debile jak Ty biorą nie będę pytał rodzice pewnie żałują że osła wychowali :P

No cóż bywa

Opublikowano
5 minut temu, staszek131415 napisał:

Skąd się tacy debile jak Ty biorą nie będę pytał rodzice pewnie żałują że osła wychowali :P

No cóż bywa

Przecież ty jesteś debil !!! I nawet masz swojego ordynatora!!!!😂😂😂😂

Opublikowano

Staszek niebądź taki cwany wpisz sobie Fermy drobiu woźniak skup zbóż największy producent jaj w polsce płaci za pszenice 680 zł a pszenżyto 650 zł cena netto spszedałem dziś pszenżyto z porostem i wcale niekazali się po rękach całować a nawet przeciwnie chętnie by więcej chcieli

Opublikowano
zaczynają się telefony o paszowke centralna wlkp 730 netto. możliwe że to nagła potrzeba firmy handlujacej stąd cena, ale jeżeli już jest tak to ciekaw jestem cen grudniowo-styczniowych. PS. Przydało by się porządku w tym temacie.
Opublikowano (edytowane)

Elewarr Lubycza Królewska 

paszowa 670

zwyczajna 700

konsumpvja 730

w ciągu tygodnia 30 pln do góry . Ceny netto 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, PABLO555 napisał:

Staszek niebądź taki cwany wpisz sobie Fermy drobiu woźniak skup zbóż największy producent jaj w polsce płaci za pszenice 680 zł a pszenżyto 650 zł cena netto spszedałem dziś pszenżyto z porostem i wcale niekazali się po rękach całować a nawet przeciwnie chętnie by więcej chcieli

No widzisz jak chcesz potrafisz realne ceny podać to gdzie te 800 -900 zł ?9_9

Opublikowano

Dodaj VAT i prawie będzie . W tym sezonie to żebyś się zesrał , to cen na zboże nie zatrzymasz .:D:D

Opublikowano

Jak już na Lubelszczyźnie za paszówke płacą ponad 700brutto..? Kilka dni temu sprzedane auto w zzz, niestety wyszło 24glutenu i dostałem 660netto.. znajomy lokalnie sprzedał przyczepę z białkiem ponad 14 po 730brutto na wymianę 🤔

Opublikowano
Dzwonił może ktoś do firmy Goodmills w Straduni bo słyszałem że 820 netto za konsumpcję
To jest firma która produkuje słynna mąke Basia
http://www.nto.pl/strefa-agro/wiadomosci/a/nowoczesny-mlyn-w-straduni-moze-zemlec-740-ton-pszenicy-na-dobe,12634772/
Staszek a może ty zadzwonić czy boisz się usłyszeć 820
Opublikowano

Podałem cennik ZZZ bo NAWET TAM pszenica poszła w górę, poprzedni cennik cena bazowa była 540 netto. Do tych zakładów nikt normalny nie odstawia zboża, tam zawsze były układy i układziki, obsadzone przez PSL i inne pijawki. A paszową bierze obok AgriPlus czyli dawny Animex po około 700 netto praktycznie bez potrąceń.

Opublikowano

staszek131415 napisał:

9 godzin temu, KrystianBieniek napisał:

Panie Staszku zna Pan może firmę GoodMills Stradunia zadzwoń pan proszę i zapytaj o cenę pszenicy konsumpcyjnej bo słyszałem że jest to pierwsza firma na południu Polski która proponowala dzisiaj za pszenicę 800 netto zaznaczam słyszałem i sam w to nie wierzę proszę zapytać i wpisać tu na forum bardzo o to proszę

Mam propozycję na pominięcie podwyżek nawozów paliw i pasz idź do banku po kredyt i kupuj to wszystko teraz jak jest tanie a Zboza sprzedaj później i sprawa rozwiązana ja akurat jestem w trakcie załatwiania kredytu a ceny na nawozy już zaklepane

Ale jaka pszenica ma te parametry bo każdy pośladporośnięty tylko ma więc zapomnijcie o takiej cenie

Z moich znajomych 90 % łapie pszenica parametry moja też wstawię jutro fotkę w mojej galeri

Opublikowano
12 minut temu, KrystianBieniek napisał:

Dzwonił może ktoś do firmy Goodmills w Straduni bo słyszałem że 820 netto za konsumpcję
To jest firma która produkuje słynna mąke Basia
http://www.nto.pl/strefa-agro/wiadomosci/a/nowoczesny-mlyn-w-straduni-moze-zemlec-740-ton-pszenicy-na-dobe,12634772/
Staszek a może ty zadzwonić czy boisz się usłyszeć 820

.

Po co komu pszenica dla swiń za 800 zeta jak pszenżyto za 600  można kupić  jak kogoś stać niech kupuje ale niech wtedy nie płacze że świnie są nieopłacalne

POLDANOR S.A. oddz. Koczała  650 paszowa

Opublikowano

Staszku nikt nie sprzeda pszenżyta po 600 jeśli pszenica paszowa będzie po 800. W moim rejonie (lubelskie, powiat krasnostawski) pszenżyto zawsze trzyma sie 20-50 zł na tonie niżej od pszenicy. Sprzedałem tydzień temu 2,35 tony pszenżyta które wyległo już w czerwcu, było czarne jak smoła, ziarno takie grube jak szczur w żelaznym sklepie i z wilgotnością ok 15% po 600 netto. Koło października-grudnia liczę na cenę ok 700-750 netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v