Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

dziś pszenica 760 netto 10 zł do góry

Ae Ty piszesz o konsumcji paszowa 700

pszenżyto 580 jęczmień 610 netto

Opublikowano

Rok temu w żniwa dawali u mnie 680, teraz 720 max. Skok nie z tej ziemi :D

Opublikowano

Nadal czekamy aż podasz nazwy tych największych skupów w kujawsko pomorskim co są zasypane i płacą max 720?  Szok nie z tej ziemi jaki z Ciebie trol 😂

• Like 3
Opublikowano

Największy podmiot skupowy w powiecie toruńskim i chełmińskim. Wklep sobie w google.

Opublikowano
2 godziny temu, TomiAgroKujawy napisał:

Największy podmiot skupowy w powiecie toruńskim i chełmińskim. Wklep sobie w google.

Musisz się pogodzić z podwyżkami. Niestety. Niestety te wzrosty będą zapewne kontynuowane i te 710 netto zamieni sie wkrótce na 810 netto. I wtedy policzysz ile mogłeś zarobić sprzedając swoje lub stracić kupując dla bydła lub świń. U nas kosztuje już 750 netto. Łapią tych co kończą kosić, a za miesiąc ruszą podwyżki, jak już wszystko się ustabilizuje na wysokich poziomach :D. Do końca tygodnia dobije do 210 euro. Kto ci sprzeda za 700 stówek? Chyba stasio lub ordynator jak mu podwinie ze stodoły.

3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Ae Ty piszesz o konsumcji paszowa 700

pszenżyto 580 jęczmień 610 netto

Paszowa miała być po 600 brutto, a kosztuje 700 netto. Szok

Opublikowano

Pisałem wcześniej, że mam 2 Biny pszenicy, więc nie sprzedałem. Piszę, ile można dostać w okolicy.

Wstawiać linki z ceną każdy potrafi. Rola Człuchów ma ładną cenę, co z tego, jak transport ode mnie 40 zeta od tony. Więc nie ma już takiej różnicy. 

Opublikowano

Agrolok albo Ampol merol znasz takie firmy ? Bo to z twoich regionów  na dziś płacą 780 z odbiorem z okolic Poznania do Ciebie mają dużo bliżej więc pewnie zapłacą Ci więcej więc nie pier**l że cena 720 to cena Max w twoim regionie ! Bo robisz z siebie pajaca  !  I to są konkrety  kazdy moze zadzwonic i zweryfikuje A nie ty podajesz jakaś cenę A nie chcesz pisać nazwy firmy  by to zweryfikować! 

Opublikowano

Panowie zostawcie te ameby w spokoju. Niech żyją sobie swoim prostym życiem. Powoli temat zaczyna wracać do normy jaka było wpisywanie aktualnych cen i lokalizacji sprzed rozwoju staszkow i jemu podobnych. Wiem, że oni są strasznie wk***iajacy ale póki będziemy im odpisywać to oni dalej będą głosić te swoje teorie ameby o pszenicy po 500zl i dalej będą wkurzać i robić syf.

Proszę o cierpliwość mądrzejszych użytkowników forum i olanie tych osobników. 

Pozdrawiam i życzę wszystkim pogody bo wczoraj u mnie spadło 26mm i dzisiaj znowu ciapie :(

Opublikowano
8 minut temu, piotr30piotr napisał:

Idą upały po 35 to dojadą już tak marna miejscami kukurydzę więc będzie to kolejny impuls dla wzrostu ceny zboża . Żniwa się nie skończyły a z dnia na dzień drożej 

To prawda odnośnie kuku ,we wtorek miałem okazję jechać nad morze ,to tak jak jeszcze w okolicach Wrocławia,Legnicy  kuku dość dość ,to od Lubina,Zielona Gore,Gorzów to wszystko co widzialem wzdłuż drogi to katastrofa ,fale Dunaju niesamowite ☹️☹️☹️

Opublikowano (edytowane)

Agrolok, hehe, miałem z nimi do czynienia , dzwonią z portu, że jednak nie ma parametrów lub coś tam niby znaleźli, więc albo urywamy z ceny, albo auto wraca na Twój koszt. Popytajcie znajomych.  Albo Ampol , kolejna spółka Matka Teresa, hehe, ludziom za skiełkowany rzepak ucinali po 250 na tonie, ale dla Was cena na stronie się liczy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A to jeszcze jest pszenica zwyczajna no no ;)

2 godziny temu, melon10641 napisał:

Panowie zostawcie te ameby w spokoju. Niech żyją sobie swoim prostym życiem. Powoli temat zaczyna wracać do normy jaka było wpisywanie aktualnych cen i lokalizacji sprzed rozwoju staszkow i jemu podobnych. Wiem, że oni są strasznie wk***iajacy ale póki będziemy im odpisywać to oni dalej będą głosić te swoje teorie ameby o pszenicy po 500zl i dalej będą wkurzać i robić syf.

Proszę o cierpliwość mądrzejszych użytkowników forum i olanie tych osobników. 

Pozdrawiam i życzę wszystkim pogody bo wczoraj u mnie spadło 26mm i dzisiaj znowu ciapie :(

Ty sam te teorie głosisz więc o co Ci chodzi?

2 godziny temu, piotr30piotr napisał:

Idą upały po 35 to dojadą już tak marna miejscami kukurydzę więc będzie to kolejny impuls dla wzrostu ceny zboża . Żniwa się nie skończyły a z dnia na dzień drożej 

Tak sobie mów pogoda idealna dla kukurydzy zbiory będą rekordowe bo zasiewy były znacznie wyższe

Opublikowano
6 godzin temu, pio25w napisał:

Nadal czekamy aż podasz nazwy tych największych skupów w kujawsko pomorskim co są zasypane i płacą max 720?  Szok nie z tej ziemi jaki z Ciebie trol 😂

Człowieku ile razy Ci podować ? Nie potrafisz czytać czy jak?

Opublikowano
16 minut temu, staszek131415 napisał:

Człowieku ile razy Ci podować ? Nie potrafisz czytać czy jak?

Gdzie Tomiagrokujawy pisał nazwę tych firm  gdzie? Udajesz głupiego czy jesteś głupi? Już brak mi normalnie cierpliwości dla takich debi....jak ty .  

Opublikowano

Psy szczekają a karawana idzie dalej 😂 nasz Stasiu może tu wypisywać co chce A i tak nie zatrzyma wzrostu cen . Dziś kolejne wzrosty na giełdach i cena dobija do 210 euro za tonę pszenicy  kukurydza także mocno w górę 😁

• Like 1
Opublikowano

Zapomniał :P w końcu ameba, co zrobić :P ameba też się plącze bo przed żniwami nic nie pisałem o malejących cenach, wręcz przeciwnie.
Werbkowice Gleanport 750 netto konsumpcja, fakt że na razie nie biorą bo zasypani rzepakiem ale jesienią pewnie zaczną brać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v