Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego też miałem tak problem w tym sezonie... mianowicie ciągle się zapowietrzał okazało się że odstojnik puszczał na uszczelce... na szybko został wywalony i zastąpiony filtrem przepływowym.. koniecznie z zaworem zwrotnym ponieważ jest on w odstojniku... pozdrawiam

Opublikowano

My niedawno kupilismy swojego nh 1530 ze szwecji i kombajn naprawde dobry jak na te lata jest to 77 rocznik silnik forda chlodzony ciecza heder 3.60

za 29 tysiecy dostalismy do niego jeszcze mase czesc stol do rzepaku sita dzioby sieczkarnie kose cala

Kombajn od pierwszego wlasciciela naprawde je polecam

Opublikowano

Ale to jest NH Clayson 1530 jak tka też taki mam heder 4.2 taki sam jak polski Bizon Z056,bardzo dobry kombajn,nie sprawia nam żadnych problemów,przed sezonem dokładny serwis domowy i kombajn śmiga aż miło ;)

Opublikowano

czy moze ktoś wie gdzie jst jakis new holland 1530 na częsci(odrazu namiary bym poprosił) bo potrzebuje przewodu od hydrauliki bo dzisiaj mi sie urwał.z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Też mam NH 1530 od roku, silnik forda 6 cylindrów, heder 3,90 sieczkarnia. Jestem z niego zadowolony. Kosił w tym roku aż miło,jedyny minus to części, najlepiej mieć dostęp do użuwanych bo nowe są bardzo drogie i trzeba na nie czekać.

Opublikowano

Witajcie :)

Ciagle szukam i szukam i natknołem sie na nh 1540

http://otomoto.pl/ne...40-A228870.html

i tu mam pare pytan bo jakoś za duzo inf. na necie nie moge znalezc :(

-a wiec jak wyglada z wydajnościo czy jest porównywalna do mercatora 75

-jak wyglada jego zuzycie paliwa

-ile wejdzie do zbiornika ziarna

-i jak z wydajnościo przy plonie ok. 5t/ha

- i jeszcze jedno ta kabina w tym nh wyglada mi na dokładaną czy moze fabryczna??

Opublikowano

Ja mam NH 1530. od tego różni się chyba tylko rurą do wysypu hydraulicznie wysuwaną, ten sam silnik i cheder. Co do wydajności to 1 ha w granicach 1.10-1.20 h zrobisz, zbiornik identyczny jak w bizonie super 1800 kg, zużycie paliwa mniej więcej 10 l/ha bez sieczkarni 12l/ha. Cena za tego z ogłoszenia mocno przegięta według mnie. Jak byś go oglądał to szczególną uwagę zwróć na blachy( zbiornik i spód).

• Like 1
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie SEPERATORA czy ktoś może to ładnie opisac co to za ustrojstwo.

i czy nh 1540 ma seperator czy musi byc literka S ??

a jak wyglada ze sercem w nh :) słyszałem ostatnio iż wójka znajomy ma jakiegos tam nh modelu nie znam i ma w nim silnik deutza chłodzony powietrzem jest to możliwe??

byłbym bardzo wdzieczny za odpowiedz

aha a gdzie moge znależć dane techniczne kombajnow szukałem w necie ale marnie mi poszło

Opublikowano (edytowane)

http://img594.images.../separator1.jpg tak wygląda separator w NH8050,obroty 760 lub 440 ( do qq) bodajże na min, zmienia sie przekładając pasek na sąsiednie miejsca na kole pasowym, separator umieszczony jest za odrzutnikiem słomy i ponownie przetrząsa całą masę, szczelinę można regulowac poprzez przełożenie śrub na mocowaniu klepiska.

Silnik deutza jak najbardziej możliwy, niewiele chyba ich montowano ale na pewno,

Edytowane przez detom
  • Like 1
Opublikowano

czy robił ktoś może remont silnika w new holandzie 1530,silnik 6-ka forda.gdzieś wywala mi olej z silnika i czy to oznacza że tylko uszczelniacz gdzieś poszedł czy może silnik ma już przedmuchy i czeka go generalny remont??

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jakby miał przecieki to byś widział, a jak wszystko jest ok to prawdopodobnie masz zużyte pierścienie tłokowe i nimi bierze olej.