Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No toć pytam o przyszły rok. Więc od teraz do 31 lipca 2019 zbieramy już faktury na 100l ON na ha. Czy myślisz o 2020?

Opublikowano

robi57362 napisał:

jak mi braknie do pelnego limitu to i faktury za 50 zl wpisuje

no można,tylko teraz sa kamery na każdej stacji i można zobaczyc do czego bylo lane paliwo,obawa jest ze to sprowadza...

soltys48 napisał:

oficjalnie do vat nie, w praktyce inaczej na akcyzę do UG wszystko

wczoraj B0 po 4,7

bo cZasem mi sie trafią ilości takie małe i czy to nie jest podpadajace. .

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

No toć pytam o przyszły rok. Więc od teraz do 31 lipca 2019 zbieramy już faktury na 100l ON na ha. Czy myślisz o 2020?

Tak w lutym  2019    Dostaniesz  limit zwrotu na 100l/ha  i  30l/DJP

Opublikowano

Naprawdę macie problemy czym tankujecie? Ja składałem faktury pochodzące z Warszawskich i Sokołowskich stacji, bo szwagier miał diesla, pytałem w gminie czy nie przeszkadza. Nie było z tym problemu. A wy się boicie że kamera Was nagra, i co gmina będzie sprawdzać monitoring? 😅

Opublikowano

paliwo takie drogie a ja od wiosny już przepaliłem 1600l, muszę się zmieścić w 400l żeby zaorać 26ha i zasiać 17ha...

Opublikowano

1600l to osobówką przepalisz a co dopiero ciągnikiem. 😁

Opublikowano

oj chyba wiecej

3 godziny temu, songo napisał:

paliwo takie drogie a ja od wiosny już przepaliłem 1600l, muszę się zmieścić w 400l żeby zaorać 26ha i zasiać 17ha...

na 26 ha zużyłeś tylko 1600l?Masz jakąś hodowlę?

Opublikowano

A to już zależy co pod maską i ile km zrobi. Przyjąłem 20-25 tys. km rocznie.

Niemniej ja nie posiadając hodowli i mając kilka ha dodatkowo w dzierżawie z których nie biorę limitu nie byłbym w stanie wykorzystać tych 86l gdyby nie osobówką. 

Przy 100l będę musiał więcej autem jeździć😉

Opublikowano

No nie robię. 

Nie mam kombajnu zbożowego to już trochę mniej tych ON idzie.  W zbożówce to nie wiem czy 40 l/ha wyjdzie. Jagodniki i wiśnie nadrabiają ale nie tyle żeby autem się nie posiłkować.

Gdybym miał jabłonie to by brakło w połowie roku.

Opublikowano (edytowane)

Taka oszczędność na paliwie też nie warto zamiast agrofoto -agropolska https://www.agrofoto.pl/aktualnosci/polska/gospodarstwo-opalowka-stalo-lewy-naped-w-wielu-maszynach,5945.html

Edytowane przez Azor07
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

Wczoraj tankowana w Siedlcach po 5,01. Na stacjach w pobliżu Warszawy 5,08 do 5,20

• Dodaj nową pozycję...
v