Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyż tak myślę:D

Dziś po obrządku zajeżdża auto na podwórko od mojego największego odbiorcy, wysiada pracownik z listą pyta o nazwisko i.....daje mi szynkę wieprzową wędzoną z kością i butelkę śliwowicy:DMiało być przed świętami ale nie dał rady dostarczyć bo miał 200 przesyłek.

Widać jak sie chce to i można o klienta zadbać^_^

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Tyż tak myślę:D

Dziś po obrządku zajeżdża auto na podwórko od mojego największego odbiorcy, wysiada pracownik z listą pyta o nazwisko i.....daje mi szynkę wieprzową wędzoną z kością i butelkę śliwowicy:DMiało być przed świętami ale nie dał rady dostarczyć bo miał 200 przesyłek.

Widać jak sie chce to i można o klienta zadbać^_^

A tu psikus,,WEGETARIAN i ABSTYNENT:)

Opublikowano
30 minut temu, bobienko napisał:

a co wróżbita Maciej jest na forum?

jak by się znalazł to był bym bardzo wdzieczny heheh a tak po za tym to szcześliwego nowego roku 

Opublikowano

na pierwszy pracujący poniedziałek mam umówioną odstawę na WBC, ubojnia podstawia auto ja ładuję i jadę z nimi bądź swoim samochodem i mam być przy klasyfikacji plus cena na żywo zagwarantowana jeśli wybiją sie lepiej to WBC

Opublikowano

duża ilość bo prawdopodobnie we trzech oddamy pod 30 szt wszystko dobre MM'y.Dziś był kierownik skupu czy jakiś tam inny dziadyga obejrzał moje i jednego kolegi(CHXLM)i tak zaproponował miał jeszcze podjechać do drugiego kolegi ale tamten nie odbierał telefonu.Byłoby szybciej ale moje krowy maja ponad 9 lat a ta ubojnia takowe bije tylko w poniedziałki.

Cena poleciała na byki trochę ale za bydłem dzwonią tak jak przed obniżkami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v