Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo sprzedaż to najbardziej flustrujaca rzecz. Zastanawiasz się czy nie za tanio sprzedajesz, czy na wadze nie ebią, czy za kilka dni/tygodni cena nie wzrośnie itd. 

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik222 napisał:

Koledzy my trzymamy dwa lata 6-7sztuk przykładowe. A te cwaniaki dwie godziny przy.załaduneku   maja gotowgo 600/700kg byka

No to może idźmy w ich ślady :ph34r:.

Opublikowano

A dlaczego twierdzisz że cwaniaki ? nikt nikomu nie broni handlować , jak widzisz w tym interes to żuć hodowlę i weź się za handel , wszystko ładnie wygląda z boku . jak świat światem był producent , pośrednik i odbiorca 

• Like 1
Opublikowano

Ta  jasne chyba u Cb ojciec jak handlarz na rynku do niego podszed to się plecami odwracał

Opublikowano

od dawien dawna producent mial najgorzej tak bylo jest i bedzie i nie gadajcie ze handlarze maja gorzej od nas producentow ,wiadome ze w karzdej branzy sa nie powodzenia ale handlarz byle jakiego towaru w reke nie wezmie bo nie musi a producent jak cos wyprodukuje nawet badziew to sprzedac musi zeby sie chociaz koszty wrocily.przyjada po byka widza ze kuleje byk w dobrym bycie ale cena w dol bo wiedza ze i tak go sprzedaz bo co masz zrobic a oni sie dorabiaja

Opublikowano

kazik6 masz rację tylko że też jest to poniekąd wina zakładów , bo jak widzą takiego zwierzaka to też starają się zbić cenę i wydumują , a to PH za wysokie a to obity a to inna franca , a nie daj co taki bydlak położy się w transporcie i nie chce wstać na zakładzie to idzie w cenie pourazowego i nikt się tym nie przejmuje że on tylko kulał i nie chce na przykład z bólu wstać

Opublikowano

"W kupie siła" - powiedziała mucha do muchy , siedząc na krowim łajnie :D.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v