Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do 150km od Koła w naszym rejonie jest to dosc dobra cena za bydło i przedewszystkim nie orżne na wadze żeby Ci dać większa cene jak inni bo szczerze mówiac to ceny wszyscy maja takie same tylko jeden kupi uczciwie a drugi cie orżnie. Ale jak bydło jest w bdb kondycij i widaać na nim mięso a nie kości to i cena jest inna.

daj namiary na siebie na priv

może zaprosze cie na testy

Opublikowano

Polecam Kowalczyków jeżdżą czerwoną skanią płacą bardzo dobrze to wiadomo jak każdy trochę skrobną na wadze ale nie ma aż tylu strat max. 150zł na sztuce

Oni są z Zadzimia Jak by ktoś chciał wiedzieć

kilka razy z nimi handlowałem, bydło ważone na wadze ogólnej, tylko przy terminie płatności 14 dni nie wyrabiają się, kasa na konto wpływa po 15 lub 16 dniach. 

Opublikowano

daj namiary na siebie na priv

może zaprosze cie na testy

https://www.olx.pl/oferta/skup-bydla-CID619-IDof6xU.html

faktycznie ceny masz dość slabę, ale ja osobiscie wole miec  udciwom wage niz wyzszom cene, choc odkad mam swoja wage ten problem znikł.

co do twojej reklamy to ja szukam skupnikow albo z polecenia albo u nas w rejonie wychodzi pismo wiesci rolnicze. i tam sie skupnicy oglaszaja i klikam na strone internetowom tego pisma i mam tam ceny sortowane od najwyzszych/ najniszych  nazwe danego kupujacego( aktualizowane co tydzien), nazwe i telefon do niego wiec pomysl nad zaistnieniem w tym lub innym medium bo na forum  to ludzie napiszom pare postow i twoja reklama  zaraz zniknie i za tydzien nikt o ciebie pamietac nie bedzie

Dzieki ale na brak zgłoszeń nie narzekam tylko gorzej z konkurencja bo juz telefony sa ze za duzo płace i lepszej ceny nie moge dac bo jak maja mi spalic auto albo dom to wole sie nie wychylac za bardzo. Ja tylko kupoje i za hf place 6.8zl a pan jeden ma ubojnie własna i wieej niz 6.20 od niego nie uzyskasz.

Opublikowano

Ci co trzymają na kontraktacji -,,wiedzą na co sie pisza''Widocznie im się opłaca.A wiadomo ze wszystkim różnie bywa.O całą partie np,20 sztuk jednakowych wiadomo że trudno.Nie ma co sie dziwić ze trafiają się gorsze sztuki.Jeszcze przy dzisiejszych czasach...A oszukany zostac może każdy.I nawet ten bez umów.

śmieszni są tacy, u mnie w okolicy jest dwa takie gospodarstwa jedno dla agrostaru a drugie dla sokołowa  trzyma i śmię twierdzić ze u nich czas się zatrzymał w latach 80tych  ani uni nie widać ani nowego sprzętu stara 60ka pomazana farbą.... jedni trzymają same jałowki mięsne i to jest skórka za wyprawkę zero dochodu trzymają rok czasu od odsadka i tylko i osiągają wage mak 500 kg od około 300 i tyle cena przyrostu kilograma wacha się ok 6,50 brak opłacalnośći  paszy setki ton mało mają ziemi jada na wysłodzinach zboża kupują dwa razy tyle co swojego,kiedyś gadalem z synem gospodarza od tych jałowek to klął blużnił i tyle doplata wszsystko się zjada nic nie zostaje a obornik wymieniają za słome  żal patrzeć jeśli trzymac mięsne odsadki to tylko byki w rok czasu urośnie 3 razy więcej niż jałowka  a paszy nie zje więcej

Opublikowano

śmieszni są tacy, u mnie w okolicy jest dwa takie gospodarstwa jedno dla agrostaru a drugie dla sokołowa  trzyma i śmię twierdzić ze u nich czas się zatrzymał w latach 80tych  ani uni nie widać ani nowego sprzętu stara 60ka pomazana farbą.... jedni trzymają same jałowki mięsne i to jest skórka za wyprawkę zero dochodu trzymają rok czasu od odsadka i tylko i osiągają wage mak 500 kg od około 300 i tyle cena przyrostu kilograma wacha się ok 6,50 brak opłacalnośći  paszy setki ton mało mają ziemi jada na wysłodzinach zboża kupują dwa razy tyle co swojego,kiedyś gadalem z synem gospodarza od tych jałowek to klął blużnił i tyle doplata wszsystko się zjada nic nie zostaje a obornik wymieniają za słome  żal patrzeć jeśli trzymac mięsne odsadki to tylko byki w rok czasu urośnie 3 razy więcej niż jałowka  a paszy nie zje więcej

no niestety popodpisywali umowy na pare lat i maja co chcieli

Opublikowano

no nie powiedzial bym ze byk zje tyle samo co jałowka a 500 kg to malo takie jałowki odsadki to powinny 600 -700zlapac,ale daja slaba pasze to efektu nie ma.ja jak kupuje cielaki to wole jaloweczke mieszanca niz byka hf-a bo mniej zje,spokoj w oborze a w obecnym czasie za jalowke mm placa tak samo jak za byka hf-a

Opublikowano (edytowane)

Sokołów na dziś za byki do 24 miesięcy po 13.80 netto 

aaa 24-30 miesięcy R byk po 13,67 netto

cena według cennika A

Edytowane przez adam87p
Opublikowano
Dnia 20.10.2017 o 19:22, MobilnySkupZwierząt2 napisał:

do 150km od Koła w naszym rejonie jest to dosc dobra cena za bydło i przedewszystkim nie orżne na wadze żeby Ci dać większa cene jak inni bo szczerze mówiac to ceny wszyscy maja takie same tylko jeden kupi uczciwie a drugi cie orżnie. Ale jak bydło jest w bdb kondycij i widaać na nim mięso a nie kości to i cena jest inna.

Małe byczki też kupujesz ? Takie jak piszesz w ogłoszeniu 50 kg ? Skąd jesteś ?

Opublikowano

Po ile płaca za jałówki w żywejwiek do 30 miesiecy rasa piemontese?.

Ostatnio byki sprzedałem dla prywatnego (ma sklep miesny) 50% limusine 911kg - 9.5 zł, hf 1063 kg -8.5 zł ostanie byki i tona padła  ;)

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, soltys48 napisał:

Nie tylko TY........

dziś pojechały 5 jałowek z luzu w wadze średniej 620kg(mm z sm i lm)po 7,5,-netto

krowa 1024kg!!!! po 6 netto, to najcięższa sztuka w mojej karierze

wagi brutto

sołtys kto zapłacił Ci takie godziwe pieniądze?????? Brzegowy, Biernacki , czy ktos jescze inny?????

jak ktos inny to za namiary niech Ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzixD

P.s jednoczesnie ubolewam nad cenzurom AF wyraziłem swoje zdanie to nie dość ze post usunieto to jeszcze zablokowano mi konto zmuszając  do uznania jakiegoś ostrzezenia, a niestety obecna forma serwisu nikomu nie przypadła do gustu.

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

u mnie sprzedałem tydzień temu czerwoną jałówkę limusine można ją znaleźć w galerii mojej i jeszcze sprzedałem taką szarą jałówkę i byka simentala biało czerwonego też można znaleźć go w galerii. Za jałówki dali mi 7,70 a za byka 8,20. Jestem z łódzkiego a i jeszcze muszą być ładne żeby tyle dali

Opublikowano
23 godziny temu, kazik6 napisał:

kto brał ?bo ceny super

K.Brzegowy

5 godzin temu, tyran3 napisał:

sołtys kto zapłacił Ci takie godziwe pieniądze?????? Brzegowy, Biernacki , czy ktos jescze inny?????

jak ktos inny to za namiary niech Ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzixD

P.s jednoczesnie ubolewam nad cenzurom AF wyraziłem swoje zdanie to nie dość ze post usunieto to jeszcze zablokowano mi konto zmuszając  do uznania jakiegoś ostrzezenia, a niestety obecna forma serwisu nikomu nie przypadła do gustu.

Niech już lepiej w  dzieciach nikt mnie nagradza-jedna mi starcza.

Co do nowej szaty forum to k**wa porażka

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

K.Brzegowy

Niech już lepiej w  dzieciach nikt mnie nagradza-jedna mi starcza.

Co do nowej szaty forum to k**wa porażka

sołtys uwazaj bo ja w podobny sposob sie wyraziłem to mi administrator jacenty posta skasował a mi na konto władował banana i przywrucił dopieru po uznaniu upomnienia. 100% ludzi uwaza ze zmiany to o kan ..... potrzaskac ale Jacenty uwaza ze propaganda i cenzura musi byc  i tylko pozytywne komentarze sa dopuszczalne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v