Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

do 150km od Koła w naszym rejonie jest to dosc dobra cena za bydło i przedewszystkim nie orżne na wadze żeby Ci dać większa cene jak inni bo szczerze mówiac to ceny wszyscy maja takie same tylko jeden kupi uczciwie a drugi cie orżnie. Ale jak bydło jest w bdb kondycij i widaać na nim mięso a nie kości to i cena jest inna.

daj namiary na siebie na priv

może zaprosze cie na testy

Opublikowano

Polecam Kowalczyków jeżdżą czerwoną skanią płacą bardzo dobrze to wiadomo jak każdy trochę skrobną na wadze ale nie ma aż tylu strat max. 150zł na sztuce

Oni są z Zadzimia Jak by ktoś chciał wiedzieć

kilka razy z nimi handlowałem, bydło ważone na wadze ogólnej, tylko przy terminie płatności 14 dni nie wyrabiają się, kasa na konto wpływa po 15 lub 16 dniach. 

Opublikowano

daj namiary na siebie na priv

może zaprosze cie na testy

https://www.olx.pl/oferta/skup-bydla-CID619-IDof6xU.html

faktycznie ceny masz dość slabę, ale ja osobiscie wole miec  udciwom wage niz wyzszom cene, choc odkad mam swoja wage ten problem znikł.

co do twojej reklamy to ja szukam skupnikow albo z polecenia albo u nas w rejonie wychodzi pismo wiesci rolnicze. i tam sie skupnicy oglaszaja i klikam na strone internetowom tego pisma i mam tam ceny sortowane od najwyzszych/ najniszych  nazwe danego kupujacego( aktualizowane co tydzien), nazwe i telefon do niego wiec pomysl nad zaistnieniem w tym lub innym medium bo na forum  to ludzie napiszom pare postow i twoja reklama  zaraz zniknie i za tydzien nikt o ciebie pamietac nie bedzie

Dzieki ale na brak zgłoszeń nie narzekam tylko gorzej z konkurencja bo juz telefony sa ze za duzo płace i lepszej ceny nie moge dac bo jak maja mi spalic auto albo dom to wole sie nie wychylac za bardzo. Ja tylko kupoje i za hf place 6.8zl a pan jeden ma ubojnie własna i wieej niz 6.20 od niego nie uzyskasz.

Opublikowano

Ci co trzymają na kontraktacji -,,wiedzą na co sie pisza''Widocznie im się opłaca.A wiadomo ze wszystkim różnie bywa.O całą partie np,20 sztuk jednakowych wiadomo że trudno.Nie ma co sie dziwić ze trafiają się gorsze sztuki.Jeszcze przy dzisiejszych czasach...A oszukany zostac może każdy.I nawet ten bez umów.

śmieszni są tacy, u mnie w okolicy jest dwa takie gospodarstwa jedno dla agrostaru a drugie dla sokołowa  trzyma i śmię twierdzić ze u nich czas się zatrzymał w latach 80tych  ani uni nie widać ani nowego sprzętu stara 60ka pomazana farbą.... jedni trzymają same jałowki mięsne i to jest skórka za wyprawkę zero dochodu trzymają rok czasu od odsadka i tylko i osiągają wage mak 500 kg od około 300 i tyle cena przyrostu kilograma wacha się ok 6,50 brak opłacalnośći  paszy setki ton mało mają ziemi jada na wysłodzinach zboża kupują dwa razy tyle co swojego,kiedyś gadalem z synem gospodarza od tych jałowek to klął blużnił i tyle doplata wszsystko się zjada nic nie zostaje a obornik wymieniają za słome  żal patrzeć jeśli trzymac mięsne odsadki to tylko byki w rok czasu urośnie 3 razy więcej niż jałowka  a paszy nie zje więcej

Opublikowano

śmieszni są tacy, u mnie w okolicy jest dwa takie gospodarstwa jedno dla agrostaru a drugie dla sokołowa  trzyma i śmię twierdzić ze u nich czas się zatrzymał w latach 80tych  ani uni nie widać ani nowego sprzętu stara 60ka pomazana farbą.... jedni trzymają same jałowki mięsne i to jest skórka za wyprawkę zero dochodu trzymają rok czasu od odsadka i tylko i osiągają wage mak 500 kg od około 300 i tyle cena przyrostu kilograma wacha się ok 6,50 brak opłacalnośći  paszy setki ton mało mają ziemi jada na wysłodzinach zboża kupują dwa razy tyle co swojego,kiedyś gadalem z synem gospodarza od tych jałowek to klął blużnił i tyle doplata wszsystko się zjada nic nie zostaje a obornik wymieniają za słome  żal patrzeć jeśli trzymac mięsne odsadki to tylko byki w rok czasu urośnie 3 razy więcej niż jałowka  a paszy nie zje więcej

no niestety popodpisywali umowy na pare lat i maja co chcieli

Opublikowano

no nie powiedzial bym ze byk zje tyle samo co jałowka a 500 kg to malo takie jałowki odsadki to powinny 600 -700zlapac,ale daja slaba pasze to efektu nie ma.ja jak kupuje cielaki to wole jaloweczke mieszanca niz byka hf-a bo mniej zje,spokoj w oborze a w obecnym czasie za jalowke mm placa tak samo jak za byka hf-a

Opublikowano (edytowane)

Sokołów na dziś za byki do 24 miesięcy po 13.80 netto 

aaa 24-30 miesięcy R byk po 13,67 netto

cena według cennika A

Edytowane przez adam87p
Opublikowano
Dnia 20.10.2017 o 19:22, MobilnySkupZwierząt2 napisał:

do 150km od Koła w naszym rejonie jest to dosc dobra cena za bydło i przedewszystkim nie orżne na wadze żeby Ci dać większa cene jak inni bo szczerze mówiac to ceny wszyscy maja takie same tylko jeden kupi uczciwie a drugi cie orżnie. Ale jak bydło jest w bdb kondycij i widaać na nim mięso a nie kości to i cena jest inna.

Małe byczki też kupujesz ? Takie jak piszesz w ogłoszeniu 50 kg ? Skąd jesteś ?

Opublikowano

Po ile płaca za jałówki w żywejwiek do 30 miesiecy rasa piemontese?.

Ostatnio byki sprzedałem dla prywatnego (ma sklep miesny) 50% limusine 911kg - 9.5 zł, hf 1063 kg -8.5 zł ostanie byki i tona padła  ;)

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, soltys48 napisał:

Nie tylko TY........

dziś pojechały 5 jałowek z luzu w wadze średniej 620kg(mm z sm i lm)po 7,5,-netto

krowa 1024kg!!!! po 6 netto, to najcięższa sztuka w mojej karierze

wagi brutto

sołtys kto zapłacił Ci takie godziwe pieniądze?????? Brzegowy, Biernacki , czy ktos jescze inny?????

jak ktos inny to za namiary niech Ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzixD

P.s jednoczesnie ubolewam nad cenzurom AF wyraziłem swoje zdanie to nie dość ze post usunieto to jeszcze zablokowano mi konto zmuszając  do uznania jakiegoś ostrzezenia, a niestety obecna forma serwisu nikomu nie przypadła do gustu.

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

u mnie sprzedałem tydzień temu czerwoną jałówkę limusine można ją znaleźć w galerii mojej i jeszcze sprzedałem taką szarą jałówkę i byka simentala biało czerwonego też można znaleźć go w galerii. Za jałówki dali mi 7,70 a za byka 8,20. Jestem z łódzkiego a i jeszcze muszą być ładne żeby tyle dali

Opublikowano
23 godziny temu, kazik6 napisał:

kto brał ?bo ceny super

K.Brzegowy

5 godzin temu, tyran3 napisał:

sołtys kto zapłacił Ci takie godziwe pieniądze?????? Brzegowy, Biernacki , czy ktos jescze inny?????

jak ktos inny to za namiary niech Ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzixD

P.s jednoczesnie ubolewam nad cenzurom AF wyraziłem swoje zdanie to nie dość ze post usunieto to jeszcze zablokowano mi konto zmuszając  do uznania jakiegoś ostrzezenia, a niestety obecna forma serwisu nikomu nie przypadła do gustu.

Niech już lepiej w  dzieciach nikt mnie nagradza-jedna mi starcza.

Co do nowej szaty forum to k**wa porażka

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

K.Brzegowy

Niech już lepiej w  dzieciach nikt mnie nagradza-jedna mi starcza.

Co do nowej szaty forum to k**wa porażka

sołtys uwazaj bo ja w podobny sposob sie wyraziłem to mi administrator jacenty posta skasował a mi na konto władował banana i przywrucił dopieru po uznaniu upomnienia. 100% ludzi uwaza ze zmiany to o kan ..... potrzaskac ale Jacenty uwaza ze propaganda i cenzura musi byc  i tylko pozytywne komentarze sa dopuszczalne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez chuck00
      Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda cała procedura przepisania stada bydła mlecznego na małżonka. Dlaczego? Żeby ominąć okres wypowiedzenia w mleczarni, który jest długi i kosztowny dla dostawcy w moim przypadku i przeniesienie się do lepszego odbiorcy mleka. Czy w przyszłości po takiej akcji można wrócić do pierwotnego właściciela czy to już zbyt kręcenia?
    • Przez paw11
      wywar paszowy ktoś stosuje
      Treść ogłoszenia żeby było wiadomo o czym mowa /Moderator
      ''Cena 12 groszy za 1 Litr/KG, dowóz na CAŁY KRAJ w pojemnikach 1 tona lub w cysternie.
      WYWAR dla bydła i trzody chlewnej, świeży z tegorocznych zbiorów pszenicy.
      Produkt: Wywar wysoko białkowy i wysoko energetyczny
      Pochodzenie: Produkcja glutenu pszenicznego, NIE GORZELNIANY!!!
      Nikt z biorących od nas wywar nie zrezygnował jeszcze z tej paszy, zwłaszcza ze względu na stosunek niskiej ceny do jakości czyli dużych przyrostów zwierząt. Rolnicy twierdzą, że jak zliczyli koszty, np. uprawy kukurydzy, to wolą sprzedać na ziarno a zwierzęta karmić wywarem z dodatkiem włókna.
      Hodowcy, którzy zaopatrują się u nas w wywar stosują wywar wraz z dodatkiem tylko włókna siano lub słoma lub inny zapychacz oraz stały dostęp dowody. Można stosować zmniejszając dawkowanie do TMR czy wraz z kiszonką lub inną paszą, wtedy przyrosty są bardzo duże przy dobrych krzyżówkach mięsnych do 1,8-2,0kg na dobę.
      Zastosowanie: bydło (opasy) powyżej 150kg, trzoda chlewna.
      Przechowywanie: 2 miesiące (maj-wrzesień), 3 miesiące (październik-kwiecień), miejsce (silosy, piwnice murowane, inne zbiorniki, beczki, pojemniki pcv, cysterny, wanny, baseny, inne.
      Dawkowanie dla bydła: 5-15l na dobę/1szt. w zależności od wagi (150kg-1000kg), można stosować pompy do rozlewania do koryt, paśników, grawitacyjnie lub w pojemnikach, wiadrach.
      Towar odbiera kilkudziesięciu klientów u których przyrosty bydła MM wynoszą: 1,4-1,8kg z dodatkiem włókna (słabej jakości siano lub słoma) i wody a bydła HO 1,2-1,4kg na dobę. W przypadku polania wywarem śruty, kiszonki lub innej paszy treściwej przyrosty dochodzą do 2kg, bydła mięsnego.
      Analizę zawartości białka i suchej masy wykonało laboratorium kontroli jakości (CoA), badanie na wartość energii w suchej masie wykonało laboratorium Katedry Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
      ANALIZA LABORATORYJNA:
      1. Białko – 27,3%
      2. Sucha substancja – 20,6%
      3. Energia – 4188,95kcal/kg (~18MJ/kg)
      Badanie wykonał: prof. dr hab. inż. Andrzej Wilczkiewicz oraz mgr inż. Anna Deptuszewska.
      (PL): Numer weterynaryjny aPL 223 - pokaż numer telefonu - p
      1 litr waży ok. 1,1-1,2kg. Podano w cenach netto.
      Produkt zgodny z:
      Rozporządzenie 767/2009 w sprawie wprowadzania na rynek i stosowania pasz.
      Dostawy do siedziby gospodarstwa (pojemniki 1tonowe na palecie w okratowaniu) lub w cysternie, beczkach lub pojemnikach pcv 1000l.
      Możliwość odbioru towaru indywidualnie na terenie gminy Wińsko (woj. dolnośląskie). Wielu hodowców zaopatruje się u nas w zbiorniki pcv 1000l na stałej palecie (zbiorniki nowe po 150zł/1szt. dla naszych odbiorców wywaru) i w przypadku mniejszej hodowli zabiera 4-6 zbiorników przyczepą lub samochodem zostawiając puste na wymianę jak butelki w sklepie. Wówczas przyjeżdżając po następną partię na umówioną godzinę, pełne zbiorniki już na rolnika czekają i hodowca nie traci czasu zanim zbiorniki zostaną zalane.
      Obecnie wywar odbiera kilkudziesięciu hodowców i jak dotychczas żaden nie zrezygnował, twierdząc, że to najbardziej ekonomiczne żywienie, podając przy tym wcześniejszy rachunek ekonomiczny, kiedy to stosowali kiszonki, śruty rzepakowe, pasze i koncentraty. Hodowcy przede wszystkim twierdzą, że wywar glutenowy ma bardzo wysoką wchłanialność pokarmową, stąd duży przyrost masy zwierząt przy bezkonkurencyjnej cenie. Przy zapotrzebowaniu 5-20l na dobę, średni koszt tej paszy to ok. 1,4zł na dobę plus słoma lub nawet słabej jakości siano (zwierzę potrzebuje tylko włókna-zapychacza) oraz osobno wody.
      Bydło po wywarze ma apetyt na włókno i pochłania każdy rodzaj siana, słomy jednocześnie podnosząc radykalnie przyswajalność pokarmu co przekłada się na przyrosty masowe.
      Oczywiście żadna reklama towaru nie zastąpi wypróbowania go w praktyce, dlatego zapraszamy Państwa do odbioru 1 czy 2 pojemników na próbę aby sami Państwo ocenili jakość tej paszy.
      Pojemniki 1000l nowe, okratowane na t''
    • Przez ferdek3085
      Witam, macie jakies zdjęcia wiat, budynków dla bydła z zewnętrznym stołem paszowym? chciałbym trochę podpatrzec jak to można zrobić. Z góry dziękuję.
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, aktualnie hoduję 5 szt byków(aby trochę się o nich poduczyć), w przyszłym roku chciałbym wystartować z hodowlą na większą skalę. Chciałbym kupić 20szt w przyszłym roku i 20 w następnym, tak aby sprzedawać co roku grupę 20 byków. Byki dostawały by śrutę zbożową i ziemniaki. Moje pytanie brzmi: ile hektarów kukurydzy na kiszonkę musiałbym zasiać w pierwszym roku a ile w drugim? Kiszonkę chciałbym przetrzymywać w silosie, tylko nie wiem jaki zrobić(ile m3). Czy warto żywić opasy wysłodkami i młótem? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.   
    • Przez Dominik0
      Witam jakie byki polecacie na opas Limousine czy Hereford i dlaczego ?
  • Dodaj nową pozycję...
v