Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że tu nie chodzi o czyjeś interesy . Choroba się rozprzestrzenia , bo nie walczy się z przyczyną , a tylko próbują walczyć ze skutkami , przerzucając koszty na rolników .

Opublikowano

Wczoraj doszły mnie słuch że stwierdzono jakoby ASF przenosił się wraz z kanapkami pozostawionymi na skraju lasu lub innego terenu i obwinia się o taki proceder Ukraińców  którzy przewożą nielegalnie żywność do Polski ( Czesi wysnuli takie same wnioski ) paranoja , a może coś na rzeczy , logiczne niby jest ,   tylko czy na pewno ?  w dobie zaognionych stosunków z Ukrainą 

Opublikowano

Przeciez od początku trąbiono , że dzięki skażonej żywności może pojawić się w każdej części kraju gdzie przebywają przybysze ze Wschodu,a także wzdłuż głównych ciągów komunikacyjnych

Opublikowano
20 godzin temu, karolci13 napisał:

A pro po odszkodowań to lepiej zapytać kto je dostał bo z tego co wiem na 100 przypadków ASF wypłacone były tylko dwóm gospodarstwom

Dlaczego tylko dwom?

Opublikowano
16 minut temu, waldek91 napisał:

Słyszał ktoś że koło Skierniewic znaleziono 3  padłe dziki?

Kolego skąd masz takie informacje?

Ja jestem z okolic Skierniewic i nic nie słyszałem, ale jeśli to prawda to nieciekawie może byc...

Opublikowano (edytowane)
Dnia 4.12.2017 o 21:41, slawek1234 napisał:

Wiecie może coś o firmie GOBARTO SA

GOBARTO to inaczej DUDA która oddział ma w Grąbkowie tzn zakład. Ja tylko powiem, że bardzo porządny zakład z płatnością 14 dni i nie masz co się obawiać, najlepszy zakładz jakim przyszło mi handlować, Nie jest powiązany z DUDA co kiedyś w balona zrobił rolników. Jaką cene ma Gobarto?

Edytowane przez sylwekbarca2
Opublikowano
gobarto gdzie ma siedzibę ? biorą indywidualnie czy poprzez pośrednika? jakieś namiary?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v