Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
tucz nakładczy się kłania polski rolnik ma 35 zł za tucznika a german rączki zaciera że na dno ciągnie poloczkow zwykłego rolnika z 20 hektarami nie stać na chlewnie za 1.5 miliona zł a bardzo dużo obszarowcow wykańcza małych rolników bynajmniej u mnie cena 5 klasy idzie po 60 tyś bo 3 się bije co mają od 200 do 600 he i ciągle mają mało
Opublikowano
51 minut temu, RafaKdziela napisał:

kolego

ozzborn ja produkuję świńki i w małej skali opasy ,a jem kurczaki i zero wieprzowiny ;)

no i co z tego ?

to nie zmienia faktu że importujemy zarówno warchlaka jak i półtusze wieprzowe a nasi rolnicy mają puste budynki bo swinia sie nie opłaca ...

Opublikowano
1 godzinę temu, ozzborn napisał:

cały trik polega na tym ze jemy mieso wieprzowe a produkujemy mieso wołowe, jestesmy podwójnie zależni, zarówno od eksportu jak i importu .....

tak sie robi kolonie z kraju który może byc samowystarczalny żywnosciowo :D

Kto je ten je^_^

Mi co trochę to coś nogę to kręgosłup złamie to i wołowinkę zajadam:D

Opublikowano

Czytałam artykuł o świniach rzeźnych, ceny się stabilizują, warto zobaczyć jak wygląda to w innych krajach: http://www.agrofoto.pl/agroskop/analizy-i-komentarze/ue-nadal-trwa-stabilizacja-cen-swin-rzeznych,75199.html

Opublikowano

Może wytłumacz co się nie mieści , bo znając Twoje podejście do dzików i ASF-u , to ciężko wyczuć , co Cię oburzyło .:ph34r:

Opublikowano

Panowie odnoszę głupie wrażenie że nagle politycy i służby weterynaryjne obudzili się w sprawie ASF , a może tak się wystraszyli że ASF przekroczył Wisłę i zagraża rzeżnią i przetwórnią mięsnym pozostającym w rękach obcego kapitału a także  coraz mniejszej odległości  do granicy z Niemcami że postanowili strzelać do dzików nie oglądając się na nikogo i nagłaśniają to w mediach ( a ja się pytam gdzie byli jak ASF wędrował od wschodu i wybijali  zdrowe  stada rolników ) Qurwa czasami to mi się nie chce w tym kraju żyć ,bo każdy patrzy jak by tu się sprzedać za parę  Judaszowych srebników , zero Honoru i poczucia przynależności do tego narodu

Opublikowano

Też właśnie się zastanawiałem co tak nagle zaczyna się panika z ASF ?

Opublikowano

Trasa A1 ma byc barierą tak jak byla wisła bajki pisza .dziki beda i za a1 ktos ma w tym interes.Kukurydza na polach jak zostanie to nie bedzie dobrze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v