Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ja jak sprzedawalem dwa tygodnie temu to za świadectwo dla 98 szt musiałem zapłacić 66,50 zł. Jak widać nie dość, że cena kupę wieksza sprzedaży się dostaje,tak i świadectwo mało wychodzi ma sztukę, jednym słowem nie opłaca się sprzedawać małej ilości świń. Droga do wykończenia małych gospodarzy tak właśnie wygląda w tym kraju.

Edytowane przez turtojs
Opublikowano

Ja jak sprzedawalem dwa tygodnie temu to za świadectwo dla 98 szt musiałem zapłacić 66,50 zł. Jak widać nie dość, że cena kupę wieksza sprzedaży się dostaje,tak i świadectwo mało wychodzi ma sztukę, jednym słowem nie opłaca się sprzedawać małej ilości świń. Droga do wykończenia małych gospodarzy tak właśnie wygląda w tym kraju.

i niby cena świadectwa urzędowa. Podobną ilość sprzedaliśmy a koszt całkiem inny. Mi wypisywał w dzień czyli po normalnej stawce i dojazdu nie liczył.

Opublikowano

to swiadectwa wam wystawiaja bez dojazdu????? ja sprzedawalem 33sz to dalem 65zl za swiadectwo....w tym chyba 32 zl dojazd... szok co oni wyprawiają....ze asf to musza zarobić na nas na chorobie....swinie u nas do 5zl netto

Opublikowano (edytowane)

ja ostatnio za świadectwo płaciłem 49 zł dla 63 sztuk 

to było w niedzielę po 21 

Edytowane przez szczypka
Opublikowano

Nie wiem jak to jest u was w waszych rejonach ale u mnie to świadectwo to jest fikcja i nabijanie kasy weterynarzom chyba że oni jeszcze komuś muszą część odpalić. Ja od wprowadzenia tego obowiązku posiadania świadectwa sprzedawałem już chyba z 8 razy świnie do rzeźni i jeszcze ani razu nie było u mnie weterynarza tylko to ja musiałem do niego jechać i u niego w gabinecie zostało świadectwo wystawione, świń nawet na oczy nie widział ale zapisane że zdrowe. Kasa za usługę 10 zł i nawet paragonu nie dostałem.

Opublikowano

Jak widze niektórzy sobie samie szukaja problemów ciekawe jakby tak do was przyjezdzali i czepiali sie wszystkiego albo jakby którys zapłacił kare ciekawe co byłoby wtedy nastepna burza w innym temacie na forum i wylewanie zali wiec zastanowcie sie co wolicie czy jest jak jest czy zeby was kontrolowali tak  jak im nakazuja przepisy

A prawda jest taka ze w Polsce jest jak jest i kazdy orze jak moze i nie mowcie ze rolnicy sa swieci i nigdy nic nie kombinowali

Opublikowano

Zakłady Mięsne H Stokłosy kończą skup trzody chlewnej,dziś dostaliśmy wypowiedzenie umowy na sprzedaż tuczników

Pewnie z zachodu półtusze będą sprowadzać tak będzie się działo do kiedy klient.będzie patrzyłna cenę a nie jakość ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v