Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak u Was z cenami pasz no gmo? U mnie soja z 1550 na 2250 podskoczyla, gotowa mieszanka 20% z 1030 na 1300. Wiec zeby cena sie zwróciła mleko musi być droższe o 8-10gr. W mlekpolu zamykają zlewnie a zysk wypracowany przez małych dostawców podziela miedzy pozostałymi dostawcami i bedzie to niby podwyzka za no gmo. Co z tego ze podwyzka jak krowy coraz tlustsze a białko w mleczarni 2.9! Taka mi i podwyzka

Opublikowano

W agrocentrum taka najsłabsza 18% non gmo jest droższa o ok 30 zł. Skład jednak pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem dokładnie jak te z lepszej lini, ale więcej jak 100 zł nie zdrożały. Zapytaj temacie o żywieniu bezgmo.

Opublikowano

Osm Wart Milk Sieradz 

Ilosc 65 000

Bialko 3,40

Tłuszcz 4.14

CENA brutto 1.43 za maj a od czerwca -5 gr......

Wie ktos jak placi Koło ? i gdzie by przyjeli z okolic sieradzkiego?

Opublikowano

Pytanie do w tajemniczych to jak jest z tą podwyżka w mlekowicie?? Od maja czy czerwca ?? Niby dostalem w sms ze od czerwca a tu juz niektórzy piszą ze dostali w maju ;) bo ja tym sms za bardzo nie wierze ;)

Opublikowano

Nie wiem kto przygotował teść smsa ale słabo mu to wyszło. Po dwyzka jest już za mleko za mają a GMO nie wprowadzają od 1 czerwca pewne bo odebrałem fakturę

Opublikowano

Nie mam przy sobie faktury za kwiecień, żeby porównać, ale wiem że za kwiecień i maj dostałem po 1,31 netto. Jeśli było te 4 grosze podwyżki to spadki parametrów to pochłonęły.

Opublikowano

Na fakturze jest uwzględniona ta podwyżka jako program non GMO

Opublikowano

sm ryki 7000 l.  bi. 3,26 tł.4.73 1,44 ryczałt 

podobno podrożeje w czerwcu 

Opublikowano

W szczegółowym rozliczeniu podpiętym do faktury mam po prawej 4 dodatki:
duża dostawa
premia za maj(co miesiąc to jest)
dopłata do litra
dopłata do klasy extra

Po lewej tylko potrącenia za paliwo i nabiał i nic o programie nongmo i jakiejkolwiek premii.

Opublikowano

Macie super ceny oddane 13tys a parametry tak jebneli ze głowa mała tłuszcz 3.6 było zawsze koło 4 białko było zawsze koło 3.2 a teraz 3 i tak cena brutto 1.32 .....

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Wszędzie podnoszą a w Polmleku cisza... :)

U znajomego przy około 40tys wyszła cena 1,47 dla vatowca za maj, parametrów nie znam.

A teraz Polmlek z mlekiem ucieka, bo ma już za dużo. 

Dzwoniłem dziś do szwagra co odstawia do mlekovity. Fakt, za maj 4gr więcej w Lubawie, ale szwagier i tak wkurzony bo Grajewo podniosło o 5gr za maj, a już wcześniej lepiej płacili od mlekovity. Zresztą nawet po podwyżkach szału nie ma skoro mleko przerzutowe kupują teraz między 1,60 a 1,70zł.

Z tego co szwagier mówił są duże naciski na kolejną podwyżkę w mlekovicie za czerwiec (prawdopodobnie znowu o 4gr).

1,60- 1,70 było jakieś dwa tygonie temu, teraz firmy handlujące przerzutem sprzedają po 1,50 i podobno będzie jeszcze tańszy. 

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Wiem od kolegi który pracuje w firmie handlującej przerzutem. Twierdzą że za dużo mleka się zrobiło.

Opublikowano

Dzwoniłem dziś do szwagra co odstawia do mlekovity. Fakt, za maj 4gr więcej w Lubawie, ale szwagier i tak wkurzony bo Grajewo podniosło o 5gr za maj, a już wcześniej lepiej płacili od mlekovity. Zresztą nawet po podwyżkach szału nie ma skoro mleko przerzutowe kupują teraz między 1,60 a 1,70zł.

Z tego co szwagier mówił są duże naciski na kolejną podwyżkę w mlekovicie za czerwiec (prawdopodobnie znowu o 4gr).

W Lubawie nic więcej a nawet mniej w drugiej połowie tak ojebali parametry że mimo większego progu litrażowego wyszło o 2 grosze mniej czyli u mnie - 4 grosze . Widać żeby jednemu dali drugiemu musza za***ać 

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

No nie wiem tak słyszałam. 

Opublikowano

Na kwitku  z mlekovity widnieje punkt "Dopłata gmo" wynosząca 4 gr czyli jednak podwyżka nie od czerwca a od maja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v