Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 godzin temu, juniormarcin napisał:

Dzisiaj dostałem sms-a z Łowicza że od nowego roku mleko z mojego gospodarstwa (mieszkam na granicy powiatów Kaliski -Koniński) będzie zabierane przez cysternę z Kalisza a nie jak zawsze z Konina, wie ktoś z czego ta zmiana może wynikać?.

Tez dostalem sms, od 2013 osm kalisz nalezy pod zarzad osm lowicz, jestem z powiatu kaliskiego, predzej mleko odbieral kalisz, od 2013 placi nam lowicz ale mleko szlo do konina bo tez nalezy pod konin, z tego co slyszlem od kieowcy od 2018 osm konin po walnym zebraniu zdecydowalo odejsc od lowicza, lowicz slabo placi, licza na to ze sami beda lepsza mieli cene na mleko

Opublikowano
3 godziny temu, zetor521189 napisał:

Tez dostalem sms, od 2013 osm kalisz nalezy pod zarzad osm lowicz, jestem z powiatu kaliskiego, predzej mleko odbieral kalisz, od 2013 placi nam lowicz ale mleko szlo do konina bo tez nalezy pod konin, z tego co slyszlem od kieowcy od 2018 osm konin po walnym zebraniu zdecydowalo odejsc od lowicza, lowicz slabo placi, licza na to ze sami beda lepsza mieli cene na mleko

Ja słyszałem znowu, że oddział w Kaliszu ma być zamknięty? Sprawdzone info czy plotka? Lazur szuka mleka, OSM Ostrów Wlkp szuka mleka i w tym drugim przypadku jest ciekawa sprawa: jadą do hodowcy i oferują 1,60zł a stałym dostawcom płacą 1,40złO.o Myślą, że się nikt nie dowie? Chyba chcą, żeby reszta znaczących dostawców odeszła...

Opublikowano

@up To że oferują to nie znaczy że tyle dostaną :) Kilka postów wcześniej też niektórzy pisali że mlekowita oferuje im dobrą cenę za przejście do nich a stali dostawcy zweryfikowali ile w tym prawdy 

Opublikowano

Część dostawców już przeszła do Koła, Mlekovity i Lazura - jakby nie było zawsze tam jest lepsza cena niż w Ostrowie. Gdyby nie 6-cio miesięczny okres wypowiedzenia i niższa cena w tym okresie to byłoby kiepsko z nimi. Nie ma mleka? Bardzo prosty sposób: dobra cena:D teraz nie jest źle, ale w kryzysie przez 1,5 roku było 0.91zł brutto.

Opublikowano (edytowane)

jest tu ktoś kto odstawia mleko do zakładu w kaliszu? wiadomo, ze cena nam sie nie zmieni bo do tej pory cennik ustala lowicz, 
dawniej w kaliszu wyniki prob mleka kierowca przywozil na takim pasku waskim, z laboratorium z malborka chyba, w koninie na miejscu chyba badali mleko bo  jak sie poprosilo o jeszcze jedno badanie to nie robili problemow, 
w kaliszu wydruk  z litrami jest na paragonie? przedtem kierowca dlugopisem na kartce tekturowej  zapisywal
ciekawe jak z dystrybucja  produktow mlecznych dla dostawcow, 
z konina przyjezdzal co dwa tygodnie bus z serem itd.  kiedys w kaliszu kierowca odbieral kartke z zamowieniem, przywozil za dwa dni w reklamowce

udanego sylwestra!

Edytowane przez zetor521189
Opublikowano
Dnia 30.12.2017 o 12:02, kewink napisał:

Kupuje dla cielaków pasze na liście z mlekpola jest, na worku pisze dużymi literami NON GMO, ale w składzie napisane śruta sojowa modyfikowana genetycznie ¬¬ zależy jeszcze na jakim worku bo patrzyłem na niektórych pustych tylko pisze śruta sojowa. 

Piast ma tak na swoich preparatachxD

Opublikowano
9 godzin temu, Dominiik napisał:

no i pierwsza dostawa mleka do Spolmleku pojechala ;)

Kolego a skąd jesteś?? Kierowca dzisiaj mówił że też doszli mówi dostawcy w okolicach Siemiatycz hajnowki

9 godzin temu, Dominiik napisał:

no i pierwsza dostawa mleka do Spolmleku pojechala ;)

A jak możesz to napisz jeszcze czy przyszedłeś na udziałowca czy Polskie Mleko??? Jak Polskie to jaka cenę Ci zaoferowali?:) Pozdrawiam i witam wśród Spomlekowcow. Dobrego roku wszystkim 

Dnia 29.12.2017 o 21:18, sebek1981 napisał:

Witam wszystkich i informuję że nie jestem już dostawcą OSM ŁOWICZ od 31.12.2017 pozdrawiam wszystkich dostawców tej mleczarni i życzę im jak i mleczarni wszystkiego dobrego dzięki za dwudziestu kilku letnią współpracę i Szczęśliwego nowego roku !!a gdzie kolego teraz oddajesz??

Kolego a do jakiego podmiotu odszedłeś?? Powodzenia

Opublikowano (edytowane)

A skąd jesteś?? Tak pytam z ciekawości bo kiedyś było na topie Polskie Mleko w Spomleku taka córka (podmiot) do pozyskiwania dostawców można było cenę negocjować indywidualnie i nie trzeba było wpłacać udziałów. Skąd przeszedłeś??

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Spomlek Radzyń Podlaski.

Dzisiaj zadzwoniłem do Mlekovity Baranowo i podobno tylko 40 rolników nie podpisało. Na mojej trasie tylko ja więc trzeba będzie podpisać. Co do ceny to nie ma dodatku, bo to w cenie już wliczone jest więc jak nie podpiszę to z obecnej ceny obetną 4 grosze. Tak więc jako takiej dopłaty jak w innych mleczarniach nie ma z tego co powiedział pracownik. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v