Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak?? To dlaczego taki Spomlek sierpc albo Ryki płacą tak wysoka cenę swoim dostawców a masła wogole nie produkuja albo bardzo mało.Dla porównania Mlekovita która odpowiada za 20% produkcji masła w Polsce cena nie powala.

Opublikowano

Powala w kryzysie a ze mamy hosse która ile potrwa ? Nie jestem pesymista ale tak czy inaczej spadki będą ja w mlekovicie czuję się dobrze i bezpiecznie. A jak komuś mało niech zmienia podmiot

Opublikowano

dobrze i bezpiecznie owszem ale jesli slabsze mleczrnie moga placic to tym bardziej mlekovita, ale po co jak kazdemu jest dobrze jak jest a potem prezes bedzie pisal jakie to mleczarnia robi inwestycje z wlasnych srodkow...

Opublikowano

W Mlekovicie ciągle są inwestycje inni też inwestują i jak jest hossa to podnoszą cene a u nas jak tym dziadom po kilka groszy podrzuca tak bylo jak byla ostatnia hossa tez tak robił w Mlekpolu ostatnie miesiące roku wychodziło im po 2 zl a nam niecałe 1,8 tylko w grudniu .Mlekovita szczyci się że jest liderem mleczarstwa ale nie w cenie i jeszcze kroią na tł i białku zobaczymy jak za pażdziernik ale wątpię czy coś podrzucić bo straszna cisza w eterze .

Opublikowano (edytowane)

Ja tam nie jestem przeciw inwestycją ale niech chociaż dadzą udziały od tych inwestycji a nie tylko raz w roku jeden miesiąc po 5groszy od litra. Jestem bardzo ciekawy na kogo ten majątek rozpisany jak na czlonkow nie wiem czy jest 100mln złotych rozpisanych gdy sama proszkownia 400mln ja w przeciągu roku przy dostawie ok 500tys l mleka dostałem trochę ponad 2tys złotych udzialow. I najlepsze na koniec jak chcesz wycofać udziały to czas oczekiwania do 10lat!! A w mlekpolu nie dosc ze maja leosza cene to i uczciwie udzialy sa dzielone.Także panowie radzę wziąść sprawy w swoje ręce i uczestniczyć w wyborach na delegatów do mlekovity które odbywać się będą w tym miesiącu bo napewno starzy ,,nowi'' radni nic nie zmienią

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jak ktoś jest pod oceną  to mógłby iść z tym do sądu. Ciekawe jakby to się skończyło bo to jawne oszustwo. No chyba że jest taki zapis w umowie że na wypowiedzeniu mleko jest pozaklasowe i jak najniższa cena.

Opublikowano

I co im udowodnisz w tym sądzie? Nie wiadomo które próby są wiarygodne. Nie wiadomo czy od wszystkich krów oddajesz mleko. Nie wiadomo czy nie kombinujesz z pracownikiem z federacji i wiele innych watpliwości. Prędzej czy później próby bedą pobierać samochody, raczej później. W mojej okolicy już kilku próbowało się szarpać z mlekovitą i już krów nie doją.

Opublikowano

Mlekovita Baranowo tł 3,86 bi 3,34 8tyś L 1,46 brutto dla vatowca, albo jak kto woli 1,3997 netto.

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Spomlek
kaz 2.81. tl 4.32. b 3.6
ilość pow. 45 tys, cena 1,66 netto
a i minus 7 gr na fundusz

Opublikowano

U mnie dla odmiany dużo się spier... w tym roku. Dzięki suszy w 2015 i ujowej cenie w 2016 mam co mam. Nie temat na wyjaśnienia.

Opublikowano

Spomlek

kaz 2.81. tl 4.32. b 3.6

ilość pow. 45 tys, cena 1,66 netto

a i minus 7 gr na fundusz

Zosia za bardzo nie mamy się czym chwalić bo w Rękach podobno wyszło ludziom przy 15 tys na miesiąc po 1.90zł :) ciekawe kiedy będzie konsolidacja:)? Jak u was nastroje??
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

@Skubis69 Moją opinię znasz. Ogólnie to niektórzy na naszej trasie mamroczą coś o słabej cenie w porównaniu z innymi mleczarniami. Ale nie dogodzi. FSiR u nas zadziałał wg założenia, więc o niego się już nie martwię. Za to martwi mnie zmiana umów....

Opublikowano

@Skubis69 Moją opinię znasz. Ogólnie to niektórzy na naszej trasie mamroczą coś o słabej cenie w porównaniu z innymi mleczarniami. Ale nie dogodzi. FSiR u nas zadziałał wg założenia, więc o niego się już nie martwię. Za to martwi mnie zmiana umów....

To dobrze że tak uważasz ja myślę że te cenybsa już stanowczo za wysokie. A w jaki sposób wykorzystaliscie fundusz??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v