Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@vodz tak, po długim oczekiwaniu prezes Gańko stwierdził że jednak mnie weźmie czyli wyszło na lepsze (ale 2 lata czekania). Chociaż o kryzys się teraz nie martwię :D 

Opublikowano

Dawno cię wziął? Sierpc zaostrza reguły gry.  ;)  Ostatnio wziął się za tych co mają po dwa zbiorniki (niestety to m.i. ja  :D ) bo podobno mają niespójne parametry laboratoryjne. Fakt jak u mnie pobierali pipetką to zawsze więcej z małego zbiornika.  :P

Opublikowano

Dwa lata temu już się wzięli za tych co kombinują  i paru namierzyli . Mało tego ślą   pisma do dostawcy by zwrócić uwagę na jakość mleka ,gdy parametry  są w górnej granicy normy . Królewskiego z ''somatycznego '' mleka nie zrobią .  ;)

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

@ robcio90 Spomlek wypuścił TAKIEGO dostawcę???  :o Niemożliwe. Czekamy oczywiście, na relacje z nowego podmiotu.  B)

Opublikowano (edytowane)

No to robcio witamy w Sierpcu. To dłużej czekałeś ode mnie bo ja rok, ale myślę że warto bo o cenę w kryzysie chodzi najbardziej.
No o tym że biorą się za tych co mają dwa baseny to i mi kierowca mówił.

Edytowane przez vodz
Opublikowano

Wyraźnie napisali, że parametry się różnią  ;) co pokazały wyrywkowe kontrole. Z tego co widziałam na liście to sporo jest takich dwu zbiornikowych. Ciekawe z czego to wynika i co ci ludzie zrobią. Jak ktoś kombinował z somatyką i przechowywał mleko to musi z tym skończyć, ale co w przypadku jak trochę zwiększył hodowlę i mu się nie mieści w jednym, uprzedać krów? Nie zawsze da się wstawić jeden większy zbiornik, bo jest za mało miejsca. Sama bym tak dawno zrobiła, a nie męczę się w dwóch.  ^^

Opublikowano

komodo zapewne krowy z gorszą somatyką dojone są na koniec i mleko od nich trafia do mniejszego zbiornika . nie było by problemu gdyby próbę pobierała karuzela (kierat) a tak kierowca bierze z kąd rolnik chce (zapewne za jakiegoś bonusa) a na koniec tłumaczy się że z dwóch to ciężko mu utrafić z proporcjami .

Opublikowano

Ale w sierpcu podobno karuzela bierze więc nie rozumiem chyba że kierowca mu powie że dzisiaj próby i tyle ale tak jak w Łowiczu somatyke to wiem dopiero jak jest wynik ze brali bo biorą na parametry za każdym razem i jak im się chce to wezmą somatyke bo bakterie to wiadomo kiedy biorą bo w pojemniczku jest konserwant i mleko zmienia barwę to już wiadomo że wzięli

Opublikowano

Mlekovita podnosi cenę za jednostkę tłuszczu o 2 grosze. Było 0,08 zł będzie0,10 zł.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy 8 gr realnie, bo tłuszcz nadal spada i w tej chwili 3,8%.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ale w sierpcu podobno karuzela bierze więc nie rozumiem chyba że kierowca mu powie że dzisiaj próby i tyle ale tak jak w Łowiczu somatyke to wiem dopiero jak jest wynik ze brali bo biorą na parametry za każdym razem i jak im się chce to wezmą somatyke bo bakterie to wiadomo kiedy biorą bo w pojemniczku jest konserwant i mleko zmienia barwę to już wiadomo że wzięli

Tak karuzela bierze, ale jeszcze są samochody i bez niej.

Opublikowano

Ja jednak ścigał bym za to instruktora, też oddaję do spomleku i mleko też wozili do młynar, średnią bakterii miałem 25 tyś jeden wynik zrobili 4 mln (poprzedni odbiór i następny po 30 tyś) napisałem pismo ale weterynaria się nie zgodziła na usunięcie wyniku, rozmawiałem z dyrektorem on też niby nic nie mógł zrobić, mleko oczywiście ze średnią 105 tyś nie przeszło i urwali z ceny 15 gr, w nagrodę dostali wypowiedzenie i po zabawie. Chociaż najciekawszą informacją jest to że drugiej mleczarni w tym samym dniu wyszło 50 tyś OLD.

Kolego pamiętając twoje wcześniejsze posty to byłeś tak zachwycony cena a teraz wpadka i dziękujesz firmie pachnie mi to cwaniactwem, co to nie ja bo mam parę litrów. Ja oddaje mleko od wielu lat do Spomleku i prZeżyłem z firmą lata sukcesów i porażek dobrej ceny i marnej ale czuję się jej członkiem a nie szukającym 2. Groszy więcej kto by nie dawał to idę już takich cwaniaczkow znałem i... ale życzę Ci jak najlepiej i znajdź swoją wymarzoną firmę tylko zastanawiam się która będzie następna jak coś będzie nie tak i w sierpcu...

Pisałeś że tyle masz mleka i oddajesz do Spomleku a tu nagle pojawia się też droga mleczarnia takbjak ktoś wcześniej ci zarzucał że kręcisz i mnie to zaczyna zastanawiać czy tak nie jest

Opublikowano

Jak ktoś kreci ,to w Sierpcu też nie zagrzeje miejsca .....Królewski i tak już się popsuł ,bo nie ma dziur .

Opublikowano

Ten czerwony to dobrze smakował, ale w sklepie nie było to kupiłem niebieski odtłuszczony. Paskudztwo nie do zjedzenia. Mlekovita poprawiła się w serach i bardziej trzymają smak.

Opublikowano

Jak mleka było mało to dziur więcej jak sera, teraz za dużo to po co powietrze ładować :D
ma ktoś info pewne co z lipcem w mlekpolu? Cena z kwietnia? Gdybyzostawili premię to raczej pochwalili by się sms

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v