Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Virginia  3,38 zł

Berley  2, 44 zł 

Niezwiązana większa niż rok temu bo euro o 20 gr droższe do dopłat , wzięli kurs 4,84 zł . Wiecie już który rok referencyjny do dopłat niezwiązanych na lata 2023 -2027 ,coś mi się o uszy obiło że 2018 rok .

Opublikowano
Dnia 12.09.2022 o 18:53, Miran napisał:

U Pekali idzie luxusowo. Byłem w piątek i poszło tak jak powinno być. Czyli jeśli mówisz na pierwszym beliku że to klasa za najwyższa cenę i jest ich 48 takich i tak idzie bez wyciągania, zaglądania co jest w środku, a nie jak w innym miejscu mas ztaki towar i jest jedynka a drugi belik dwójka i taka roszada to porażka... 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Tobacco321 napisał:

A agrotab albo chłopaki ma tam ktoś umowe i wie jak biorą? Agrotab ogłasza się z cenami na FB ale ciekawe jak bierze.

Dość dobrze idzie, ale marudzą i wyciągają z każdej belki by coś znaleźć. Trzeba twardo stać przy swoim. Tak jak kiedyś pisał basserman89 nie dawajcie się skubać przy sprzedaży. Jak nie chcą wam dać klasy jakiej oczekujecie to zabierajcie towar. Czasy szukania kropek się skończyły.

Uniwersal do tej pory nie wyrównał cen względem innych firm i tłumaczy się jakimis głupotami i że niby podniosą. Nie sądzicie ze to jest celowa zagrywka by wyhamować wzrost cen na skupach? Bo po co dalej podnosić jak barany i tak do Obszy wiozą. 

Edytowane przez grapen23
Opublikowano

W uniwersalu to się wystalismy w kolejce w poprzednim sezonie ale z dobrym towarem wiec nie było do niego zastrzezen.ale juz mniej więcej od końca listopada nie opłacało się tam wozić bo gdzie indziej brali o wiele lepiej i zbytnio właśnie w belki nie zaglądali.ta ich premia to tylko pic na wodę fotomontarz bo jeśli w innym skupie biorą 1-3 ze środkowych liści w pierwszej klasie to i tak nawet z ta dopłatą 2 zł szału to nie robi.a nikt inny jak uniwersal nie szuka problemów. A to kropka zgnioty ten struktury nie ma a tu jakiś czerwonawy.jeden z uzytkownikow tego forum zdawał w tym samym czasie co my w tych dwóch samych firmach i w uniwersalu po przekroczeniu tego progu jak ta premia się zaczęła zaczynali juz belki przerzucać w te gorsze klasy. Z lepszej pierwszej robili ta gorsza albo nawet 2 dawali za bardzo ładny tyton.po zaproponowanych cenach przy kontraktacji widać było ze nie chcą "przepłacac" w tym roku 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dragonmt852 napisał:

używany czy nowy?

Mysle nad nowym, tylko firmy szukam  bo rozne opinie w internecie jeden pisze ze spawarke trzeba miec dobra bo co wyjazd cos sie lamie xD drugi powie ze spoko jak za ta cene ....  Nie zalezy mi na tych wszystkich bajerach tylko podstawowe wposażenie.

Edytowane przez LipinyTabaca
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jaki masz budżet ale jak nowy to zachodniego raczej nie kupisz, wiec musisz wybrać z polskich, tutaj masz do wyboru Biardzki, Krukowiak, Unia, TadLen, Tolmet, Bury, jeszcze pytanie czy zawieszany czy poł zawieszany?

Edit: masz linki z cenami

TADLEN

BIARDZKI

BIARDZKI

TOLMET

TOLMET

Te tanie sa składane ręcznie, a te drogie to składane hydraulicznie (belka)

Edytowane przez dragonmt852
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, toma188199 napisał:

klasa pierwsza 22.20. Dziś smsa wysłali. Słabe są tam ceny 

Tylko pierwszą podniósł? Ceny ma slabe, zresztą tak samo jak w zeszłym roku... Na wyrównanie pewnie też nie ma co liczyć

Edytowane przez Miran
Opublikowano

Słabe ceny to nie nakupi tytoniu. W tym roku gdzie się nie pojedzie to nie ma kolejek i dobrze biorą. Wydaje mi się, że w tym roku to jakieś 40% bedzie mniej tytoniu niż rok temu. Teraz nie pasuje jak biorą to zabieram i jadę na inny skup gdzie pójdzie lepiej. To my musimy dyktować warunki, nie oni. Bez plantatorów nie będzie firm wykupowych. 

Opublikowano

Universal miał kupować w kartonach, ale chyba nic z tego, obiecują że za rok już na pewno będą kupować. Sprzedawałem w belikach poszło dobrze, ceny mają niby podnieść i wyrównać w najbliższych dniach, ale źle  bo nie ma tego młodego czarnego kupca który był konkretny i równo kupował.

Zobaczymy co będzie dalej z tymi cenami, narazie tam nie powioze bo na ich obiecankach może się skończyć...

Opublikowano
1 godzinę temu, Bajek317 napisał:

Universal miał kupować w kartonach, ale chyba nic z tego, obiecują że za rok już na pewno będą kupować. Sprzedawałem w belikach poszło dobrze, ceny mają niby podnieść i wyrównać w najbliższych dniach, ale źle  bo nie ma tego młodego czarnego kupca który był konkretny i równo kupował.

Zobaczymy co będzie dalej z tymi cenami, narazie tam nie powioze bo na ich obiecankach może się skończyć...

Oni ładnie potrafią rozmawiać. W tamtym tygodniu podwyżka miała być na dniach, w tym tygodniu ma być na dniach... Jak zobaczą że ludzie wiozą do nich to może tak być że w ogóle nie będzie. Ja czekam aż podwyższą i dopiero będę wiózł.

Opublikowano

Tak jest nie dajmy się robić w konia.. Ludzie paliwo prawie 8zł. Chyba o całej reszcie potrzebnej do produkcji nie muszę mówić. Nie wozić i ceny podniosą, bez proszenia inaczej niech sami sobie wyprodukują.. I mają z tego zysk.!