Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak to jest ale ceny podał do tej pory grzyb i Agrotab.grzyb podawał w momencie kiedy nie było jasne ze na ukrainie będzie konflikt i ze wszystko tak z cenami wypierd..do góry a ceny są można powiedzieć lepszych klas zbliżone.zamazance nawet jak dadza cenę to na klasie będą chcieli Ci uwalic.wg mnie szkoda sensu bo nie ma z kim współpracować. Dzwoniłem do ozpt od 12 ale nikt nie odbierał 

Żadna ale to żadna firma nie jest w stanie podejść do tematu na poważnie.usiąść z plantatorami i rozmawiać .jedynie nastawiaja się na własny zysk i aby im ktoś nasadzil i tanio kupić i dużo.Łt tez nie podała cen ale tam wątpię że 18 będzie za 1 klasę. Przy tych cenach kontraktacja powinna się zaczynać od 20 i potem jeżeli się coś dzieje to w górę powinni podnosić.  Wiadomo ile zdrożało groszek ON opałowka pelet i energia i co. ..

Dla nich mamy tylko podpisać umowy i za***rdalac. Adam s. Na grupie podał przybliżone koszty tego co jest dzisiaj. ..jutrzejsze ceny będą zupełnie inne a firmy to już napewno po kontraktacji mam popodnosza nawyrownuja ze trzeba będzie kopiec na kasę kopać. .

Edytowane przez basserman89
Opublikowano

Ceny wszystkich firm były podawane dzisiaj na zebraniach Grupy Leżajsk. Ogólnie mówiąc jest kiepsko. Cena max za 1 klasę nie przekracza 17,50zł (w zależności od firmy to od 16,30 do 17,30zł za 1). Universal ma najtańszą chyba 1 klasę. Mam cennik kilku firm. 

Opublikowano (edytowane)

Nikt lepszej ceny nie da. Niestety wiele firm tutaj mamy wśród których panuje zmowa cenowa. Ale cieszmy się że mamy grupy które za nas coś załatwią, smiech przez lzy

Edytowane przez Miran
Opublikowano

A podpisuje się od razu umowy? Uniwersal to sami wiecie jak tam jest. Banda i nic więcej.jeśli tak podchodzą to nie kontraktujcie tam jeżeli nie są w stanie nic zaoferować a te dwa złote niech sobie w du...e wsadzą.dynamicznie to nas w chu..zrobią nawet jak ropa będzie po 10  ekogroszek po 2000 i gaz nie wiem po ile ale będzie droższy o 40% to wam tego nikt nie wyrówna dlatego na samej kontraktacji cenna powinna być wyższa .rozmawiałem z kimś na ten temat i grupa lezajsk a to całkiem kabaret odstawia od wielu lat. .za nasze pieniądze tylko tańczą i nic nie robią 

Opublikowano (edytowane)

U siebie zrezygnujemy z uniwersalu jeśli tak mają wyglądać ceny.narazie zastanawiamy się. Jutro będzie pogadanka. Trzebaby zadzwonić do kowru z rana bo podlegamy pod rzeszowski. Ale barany co przyjdą na zebranie będą się cieszyć ze coś im dali jak co roku.potem na nic ich nie stać i nawet o rozsade zebraja bo nie "opłaca " im się tunelu stawiać nowego większego czy w paletach robić. Na wapno nie ma na nawozy nie ma ..sadzi bo sadzi, kosztów nie liczy..jak to mi gość dzisiaj powiedział jeden a za rok w pole nie wyjedzie bo nie będzie czym.a grupa jak to grupa w d*pie ma 

Edytowane przez basserman89
Opublikowano
26 minut temu, Miran napisał:

Ja też rezygnuje z Universalu, niech sobie wsadzą te 2 zł w ****. I tak później szanowny ekspert wali w ch*** na klasie. 

Co z tego jak dodadzą 2 zł jak podstawowa cena jest niższa więc suma sumą wychodzi jak u konkurencji, a te 2 zeta to tylko dla firmy bo mają większą pewność że plantator sprzeda całość kontrakcji. To universal ustala cenę i nikt nie może się wychylić więc wszystkie ale kierować do univ.....

Opublikowano

Rozmawiałem dzisiaj z kimś i tak jak mówicie uniwersal kręci mlynkiem na którym siedzimy a ludzie z grupy stoja i klaszczą.w obszy podobno powiedziano plantatorom że mogą kozłek sadzić lub posadzic tyle tytoniu żeby domownicy to dali rade obrobić.jescze może kur..będę na druty nawlekac i klepac je na kowadle to kpina. W sytuacji tak niepewnej co do cen surowców to na kontraktacji powinno być 20 zł.  Prosty przykład kupiliśmy 600 litrów On w lutym po 5.20 jakiś tydzień temu dokupilismy jeszcze 400 po 6 zł. Daje to łącznie 1000 litrow a ile więcej dzisiaj trzeba by było dopłacić. I jak ktoś jutro pojedzie kupować to kto to wyrówna? To macie przykład samego paliwa a gdzie reszta? ?

Opublikowano

Każdy kto umie liczyć nie podpisze, koszt wyprodukowania kg to około 14zł jak komuś wyjdzie średnio 2-3 klasa to ile mu zostanie 

Opublikowano

Panowie, co da niepodpisanie umów? Co z tego jak zrobi to 4 albo i nawet 10 plantatorów? Nic... Po prostu problem mają tylko ci którzy nie podpisali umów, wyjście jest z tego prostsze niż się wydaje. UOKiK, złożyć zawiadomienia, i nie jedno tylko kilkadziesiąt, do skutku, przecież to ewidentna zmowa cenowa, i nieuczciwa konkurencja, związek plantatorów działa na szkodę plantatora, prezes związków w leżajsku bierze kasę i tylko każe siedzieć cicho plantatorom, myślę że samą grupą leżajską by się zainteresowało CBA bo od firm kupujących idą takie łapówki że głowa mała, Ich też ktoś kontroluje, wykorzystajmy to aby ich trochę potelepali bo tym że nie podpiszemy umowy zaszkodzimy sobie tylko sami 

Opublikowano

Nie ma co patrzeć na to że każdy ma nasiona i ziemię lepiej stracić 3 tysiące niż 30