Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Aroo22 napisał:

Dodatkowo jeden robi drogę aby C-330 się zmieściła, drugi na 4m, a trzeci wcale bo rwaczką zrywa. 

dokladnie sa tacy co jezdza dra caly rzadek wozami, wieszakami na platformach ale jeden rzadek wiecej niz sasiad xd

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Aroo22 napisał:

Dodatkowo jeden robi drogę aby C-330 się zmieściła, drugi na 4m, a trzeci wcale bo rwaczką zrywa. 

Do spółki z somsiadem stawialiśmy pastuch na nasze pola to u niego na drodze bus się nie mieścił się...a rwaczki nie ma.

Umnie bd podsumowanie dopiero w marcu. Ale raczej bd gorszy sezon.

Edytowane przez basserman89
Opublikowano (edytowane)

Sprzedawał ktoś ostatnio w uniwersalu ? Dobrze biorą? bo ostatnio przejeżdżałem to kolejka aż na drodze stali w obszy . Wiecie może czy ktoś w okolicy wykonuje bębny do sortowania ? 

Edytowane przez Miran
Opublikowano
16 godzin temu, Mirella napisał:

Witam opala ktoś suszarnie gazem ziemnym(z sieci) jak to wychodzi cenowo ile tego paliwa potrzeba na wysuszenie suszarni??

z tego co słyszałem to lepiej propan-butan niz metan (ziemny)

Opublikowano
19 minut temu, basserman89 napisał:

Czyli tam po staremu....jednemu dadzą drugiego opierdo...na taśmie 

To agronom był i mówił że nie można samej jedynki ale widzę że za $ wszystko można. Stara dobra firma 😁

Opublikowano
Mirella napisał:

Witam opala ktoś suszarnie gazem ziemnym(z sieci) jak to wychodzi cenowo ile tego paliwa potrzeba na wysuszenie suszarni??

Ja opalam suszarnie tytoniu gazem ziemnym. wychodzi średnio około 350-400 metry sześcienne na suszarnie 90 wieszaki. cenowo wychodzi około 800-900 złoty. Do czerwca cena gazu nie zmieni się a jak będzie potem czas pokaże. Aby nie zdrożał.

Opublikowano

Witam , mam pytanko , w dzierżawę biorę pole na którym wiele lat było siane zboże czy później nie macie problemu z tytoniem ,że jest na przykład gorszej jakości z jakie zabiegi/nawozy  ewentualnie stosowaliście aby lepiej przystosować glebę po tytoń 

Opublikowano
23 godziny temu, runfi18 napisał:

Witam , mam pytanko , w dzierżawę biorę pole na którym wiele lat było siane zboże czy później nie macie problemu z tytoniem ,że jest na przykład gorszej jakości z jakie zabiegi/nawozy  ewentualnie stosowaliście aby lepiej przystosować glebę po tytoń 

Jak bylo siane zboze to zapytaj jakim srodkiem byly wykonywane zabiegi chwastobojcze, bo to bardzo wazne ;)

Opublikowano (edytowane)

Do połowy grudnia kasa spływała.teraz praktycznie nikt nie płaci w terminie.moze pm ale tam chyba ostatni raz sprzedawaliśmy końcem listopada także kasa już była dawno przelana.

Zapłacić kiedyś Ci zapłacą,ale jest to conajmniej niepoważne że wysyłają do ludzi smsy że za rozpowszechnianie takich treści grozi odpowiedzialność karna. 

Jeśli pójdę jutro do Biedronki zapierd...batonika i go zjem z premedytacją pod kamera monitoringu będę czekał razem z ochroniarzem i z kimś z obsługi sklepu na przyjazd policji.a tu można wisieć zalegać miesiącami blokować kogoś z jego planami inwestycjami i za to nic nie ma.a jak zaczniesz o tym mówić to ty dostaniesz po d*pie

Kołodziejczak jak startował w kampanii to obiecywał rolnikom ściganie firm  ikaranie za nie przestrzeganie terminów zapłaty na fakturach.ostatnii coś naobiecywali tym co u nas od Przemyśla blokowali przejście ale nic to nie zmieniło.import nadal trwa w najlepsze i pszenica na wiosnę dalej pewnie poleci w dół...

Wyjeban... Z dnia na dzień coraz więcej także głowa do góry i zapierdalamy.

Edytowane przez basserman89
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, STIG13 napisał:

Standardowy zestaw 

Coś więcej mogę wiedzieć? Nakaz, decyzja dopłaty pewnie coś jeszcze ?

Edytowane przez Miran
Opublikowano
3 godziny temu, STIG13 napisał:

Plus parę formularzy. Pewnie w zależności od banku

Dzięki za odpowiedź, za późno się jakoś tym zainteresowałem bo narazie nie są dostępne, a aż żal nie wziąć na taki procent. 

Gdzie teraz dobrze biorą bo mam wieźć jutro i się zastanawiam.?