Skocz do zawartości

Opinie na temat ciągników Case

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja w case 1056 też dolewkę do układu hamulcowego robiłem i dolewałem płyn mobil 1 (czerwony kolor)co idzie do układu wspomagania w samochodach i już 3 lata śmigam i nie mam problemów z hamulcami a rok temu w case 845 też tak samo zrobiłem i nic się złego nie dzieje.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ale w 5150 kiedyś mechanik mi tak powiedział żeby odpalić. Znajomy mówił, że CS 150 mają dużo mocy i są bardzo wygodne, ale jak go umyjesz to nie odpalisz bo ma dużo elektroniki ;/ A z kolei te jelenie uchodzą za twardziele. Jednak jak przeglądam ogłoszenia to widzę, że ceny są podobne a nawet CASE są droższe

Edytowane przez Hiszpi
Opublikowano

witam jesli chodzi o case cs86 to byl plyn w malym zbirniku i dolalem dot4 bo podobno mozna go mieszac a takto troche chamuje ale dopiero przy koncu jak docisne pedal                     a nie wiem gdzie sie go odpowietrza i w kturym miejscu.

Opublikowano

Panowie i Panie !

Moje pytanie dotyczy awaryjności Case farmall c75. Tak się składa, że zakupiiliśmy takiego pod koniec marca tego roku, od nowości było słychać zgrzytanie przy cofaniu. Konkretnie to na III zakresie na każdym biegu (od 1 do 4) gdy włączę rewers na jazdę do tyłu i czy to bez sprzegła czy z jego pomocą gdy ciągnik zaczyna jechać do tyłu słychać zgrzyt, im wyższy bieg tym mocniej zgrzyta. Ciągnik pojechał 3 tygodnie temu na serwis, ten zmienił tylny most i kazał przyjechac sprawdzić czy jest ok. Wsiadam, jadę, cofam i znowu to samo... nic się nie zmieniło... Dzien później serwis dzwoni, że oni nie wiedzą i że dwie sztuki tego samego modelu jaki mieli na placu też tak mają i sprawa została przekazana do centrali Case'a i czekają na odpowiedź. Co teraz z tym robić ? Oddać go się chyba nie da bo wzięty na modernizaję... Czy są tu jacyś posiadacze farmalla C którzy mogliby sprawdzić u siebie czy też mają taką przypałość ? pozdrawiam wk***wiony użytkownik Farmalla...

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to zgrzyta tylny most i jest to normalka w tych modelach. To są tylko moje informacje które udało mi sie usłyszec od kogoś więc to nic pewnego. Może jedź do innego dealera i przejedź sie nowym ciągnikiem po placu wtedy będziesz wiedział czy tak ma być.

Opublikowano

Witam jestem tu nowy dlatego proszę o wyrozumiałość. A więc tak posiadam do kupna Case International 685 XL 1985 r. za 17 tys. zł ale posiada on biegi z lewej strony a słyszałem że ciągniki a zwłaszcza Case posiadające biegi z lewej strony są Anglikami i jest ciężej z częściami wie ktoś coś na ten temat? prawda? A i prosiłbym o opinie tego modelu głównie ile pali? jak z częściami? jak się sprawuje? itp itd będę bardzo wdzięczny za odpowiedź :D

Opublikowano

hehehe z tymi biegami to dobre

wszystkie te  ciągniki miały biegi z lewej strony,

co do części to jest to juz 30 letni ciągnik i z tym może być różnie, o takie podstawowe jak filtry czy sprzęgło to bym się nie martwił, ale jak cos bedzie w skrzyni to nowe oryginały jak będą dostępne to mogą parę złotych kosztować

Opublikowano (edytowane)

A wie ktoś może jak się one spisują, ile palą
i ile mniej więcej kosztuje sprzęgło? A i jeszcze jedno warto go brać czy nie? Czy może lepiej Case 584 1984r. Z turem 3 sek za 20tys ale też ma z lewej ? A to prawda z tymi anglikami? Bo Case 845XL 1985 r. Posiada z prawej strony biegi czemu?

Edytowane przez bartek537
Opublikowano

Czy ktoś z użytkowników forum posiada Case Farmall 85A ? Chciałbym coś więcej dowiedzieć się na temat tego ciągnika, ponieważ zastanawiam się nad wyborem nowego ciągnika głównego na 20ha gospodarstwo, a nie chce wpakować się w niesprawdzony sprzęt.

Opublikowano

Moim zdanie są to jedne z najlepszych ciągników. Mój kolego posiada 3 ciągniki marki Case  Case MX 135 Case mxm 190 Case CVX 1190. Ja posiadam   Case/a Pume 230 i Maxxum 125 są to bardzo wygodne ciągniki mało palą części  też są tańsze od np JD. Są bez awaryjne i niema z nimi problemów :D 

Opublikowano

Tylko, ze podane przez Ciebie modele to troche wyzsza półka z rodziny case. Na forum mozna znalezc niewiele opinii na temat najmniejszej serii case czyli farmall. Sa stosunkowo nowe wiec pewnie zbyt wiele osob nie ma ich w swoim posiadaniu.