Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ja znów mam krety w ogródku... no już nie możemy dać sobie z nimi rady i był środek pożegnanie z kretem i spaliny i karbit i wiele innych i nic na nie nie działa.... co tu jeszcze zrobić czy testował ktoś tel niby lampy na baterie co wysyłają dźwięki??

Opublikowano

U mnie wczesna wiosną było pełno kretowsik, ale że trzeba bylo wkońcu łake uwałowac to po wale 3 tonowym łakowym był spokój aż do drugiego potrawu teraz znowu są, troche im kanały przydusił ten wał, pomógł na łąkach

Ps tap ułapka na krety z rury to jaka rure potrzeba? jaka średnica

Opublikowano
ja znów mam krety w ogródku... no już nie możemy dać sobie z nimi rady i był środek pożegnanie z kretem i spaliny i karbit i wiele innych i nic na nie nie działa.... co tu jeszcze zrobić czy testował ktoś tel niby lampy na baterie co wysyłają dźwięki??

U nas w ogródku koty łapią krety (lezą cały dzień przed tym kopcem i w końcu łapią dziada). Swoich możliwości próbuje też czasami pies, ale wynika z tego więcej szkód niż korzyści.

Opublikowano

Podpisz umowę na wiatrak 2MW i w promieniu 2km albo więcej nie będziesz miał żadnego kreta, szczura ani dzika :)

a co mają wiatraki do kretów i dików? przybliż temat

Opublikowano

ja stosowałem opony, odwrócone brony i d*pa!

problem załatwiły włóka łąkowo-polowe cena w granicy 2900 i spokój na lata,

kuzyn w kujawskim używa rozdrabniacza bijakowego ale to już droższa zabawka.

Opublikowano

Przecież ta maszyna to siewnik do podsiewu traw który na pewno kosztuje majątek a do kretowisk wystarczy zwykła rama lub włóka łąkowa ja stosuje starą metalową barierkę od schodów i kilka opon dla dociążenia na niej kładę efekt idealny.

Opublikowano

najlepszym sposobem pozbycia się kretów jest orka, wtedy ma się spokój na ok 5 lat, a tak po za tym lakę należy włókować włóką albo ciężkimi bronami odwróconymi gwoździami do góry, następnie nawóz i ciężki wał łąkowy.

Opublikowano

Jak się pozbyć kretów. Mam krety koło domu, w trawniku robią mi szkody. Już trochę wykopałem ale dalej jest tego. Mam posadzonę jakieś rośliny, takie dziwne, i jakoś mniej ale dalej są. Pies mi trochę wytępił.Ale teraz zostały te najcwańsze sztuki.

Jest jakiś preparat żeby je trafiło raz na zawsze.

Opublikowano

Żeby to było takie proste. Że pod ochroną to wiem.

Jednego w tym roku goniłem z 4 metry, rozkopywałem oczywiście. Pościg zakończyłem przy zbiornikach zbożowych. Pod fundament wszedł. Ale od tego momentu nie widziałem jego działalności już.

Opublikowano

są pułapki, wkop w ziemie wiadro ale takie śliskie na jego ścieżce i może się złapie. Zrób tak kilka pułapek a potem do auta jak się złapie i musisz go gdzieś wywieźć i wypuścić.

Opublikowano (edytowane)

Co sądzicie o tej metodzie, sam jej jeszcze nie stosowałem. Opryskać łąkę preparatem dursban czy jakimś podobnym, takim od drutowców . Zabieg należy wykonać w deszcz tak by preparat wsiąkł do gleby. Robactwo wyzdycha to i krety sie wyniosą. Takiej porady udzielił mi jeden z handlowców opryskami.

Edytowane przez PALAX