Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w sumie to kolega ma troche racjii ale 5 ha to raczej takie hobby

jeżeli chodzi o cene to c 360 może być nieznacznie tańszy

ale lepiej kup c 330 jak już wogóle

no chyba żeby władzia to porównywalny sprzęt a sporo tańszy

Opublikowano

Ja uważam ze na te 5ha warto kupić ciągnik nikt ci łaski nie robi kiedy chcesz jedziesz i robisz czy się zwróci nie wiem ale na pewno dużo ułatwi tym bardziej że kolega napisał że traktor byłby również przeznaczony do lasu C330 w zupełności by wystarczyło o do 15tyś można kupić ciapka który będzie służył ładnych kilka lat ;).

Opublikowano

ja mam 7 ha i jest to traktowane jako hobby , oprócz tego pracuje i pole to tylko taki dodatek, zależy mi na tym aby w miare szybko zaorać urobić zasiać i mieć przyjemność z tego że mi w polu rośnie ;), obecnie mam 60 a pola sa urodzajne ale ciężkie (rędziny) i czasami przy orce ledwo idzie na 2 biegu z pługiem 2 skibowym, Cięgnik jest mocny po remoncie i ciągnie ale ciężka ziemia sprawia że sie slizga w miejscu, juz nie mówie co cie dzieje jak troche poleje. szukam ciągnika który by pozwolił na szybsze wykonanie pracy oraz dawał większy komfort pracy

Opublikowano
na 5 ha polecam ciągnik LANDINI MISTRAL jestem dealerem LANDINI i URSUS zapraszam do kupna ciągnika w mojej firmie

hehe ciekawe jaka cena??? za 30tys kupie???? pewnie same kola.

Opublikowano
na 5 ha polecam ciągnik LANDINI MISTRAL jestem dealerem LANDINI i URSUS zapraszam do kupna ciągnika w mojej firmie

Co jeszcze zaproponujesz może jakieś argumenty :angry: Ja na 5 ha poleciałbym Ursusa c 330 , T-25 lub może MF 255 ale to już inna cena :)

Opublikowano
przecież na 7 ha nie kupi nowego ciągnika z salonu????

Znajomy na 7 ha chce kupić jd 5620 z turem i całym osprzętem tylko nie chcą mu dać kredytu bo ma za mało ha i szuka dzierżawy dobrać (pracuje poza rolnictwem) inny znajomy ma 10 ha dobrał 2 ha dzierżawy i wzioł agrofarm 85 z turem i kilka maszyn także wszystko jest możliwe a wy tutaj smiejecie się ze na 20 ha stara c 360 to za dużo :):):)

Opublikowano
Znajomy na 7 ha chce kupić jd 5620 z turem i całym osprzętem tylko nie chcą mu dać kredytu bo ma za mało ha i szuka dzierżawy dobrać (pracuje poza rolnictwem) inny znajomy ma 10 ha dobrał 2 ha dzierżawy i wzioł agrofarm 85 z turem i kilka maszyn także wszystko jest możliwe a wy tutaj smiejecie się ze na 20 ha stara c 360 to za dużo :lol: B) B)

hehe u mnie gość na 15 ha ma zetora 7340 i proxime 8441 B)

Opublikowano

A niech kupuje jak go stać na spłatę ciągnika chyba nie możliwe jest żeby z takiego areału wyrobić na taki sprzęt no chyba że na tej ziemi marihuanę uprawiał ale jakby tego JD za kilka lat sprzedawał z takim przebiegiem z chęcią bym kupił :lol:.co innego jak ktoś ma małe gospodarstwo i pracę a rolnictwo to dla niego hobby.

Opublikowano

a myślałaś o zetprku 5211?? bardzo fajny sprzęt jak jeszcze trafisz na dużych kołach (16.9 R28) to suuper wiem bo sam takiego mam... przy lekkich pracach pali niewiele więcej od c 330 a konfort o wiele lepszy i oczywiście wiele potrafi... u mnie chodził z pługiem 3 skibowy... serdecznie polecam wdzięczna maszyna... Pozdr :lol:

Opublikowano

Ja mysle ze odpowiedni by byl MTZ do lasu nie zawodny zwinny mocny silnik nie do zajechania (trudno zdusic), w pole jak najbardziej te 5ha spokojnie obleci i malo spali do transportu dobry predkosc 40km/h wiec mozna jezdzic jak sie cos popsuje to czesci dostaniesz w pierwszym lepszym sklepie ;) i za mala kwote, jak zna sie sktos z rodziny na ciagnikach to bez problemu naprawi nie trzeba serwisu i jeszcze zapomnialem dodac ze tani za 28tys kupisz ciagnik w bdb stanie:)

Opublikowano

zetor to kupa kasy nie wiem czy bedzie się opłacać

mtz fajny

tylko wygląda jakby był ciosany od siekiery

silniki fakt niedo zajechania

cóż więcej można napisać ??? hm

jeżeli nie patrzysz na cenę to zetor 5211

ale jeżeli tak to 3p ze szczelną kabiną ot co

Opublikowano

a po co na 5ha 80 koni c-330 wystarczy na ten areał no chyba że chcesz pracować w komforcie i możesz trochę dołożyć to Zetor 5211 który będzie nawet na to za duży ale on jest w ostateczności bo większych nie ma sensu brać

Opublikowano

wg mnie 30 spokojnie wystarczy, ciągnik mały zwrotny NIE ropozerny w dodatku idealny do lasu ale jeśli racujesz poza rolnictwem równiez to potrzebujesz coś silnijszgo, zeby nie bawić sie wykonac robote szybko i dobrze? prawda? jak byś sie na 30 zdecydował to moge Ci zaoferowac pług 2 skibowy;d b.mało uzywany;d