Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, Milosz91 napisał:

Za mies Ci wyślą poprawki i będziesz na szybkiego poprawial

ostatnie były tak obszerne ze chyba juz nie ma za duzo na poprawki :P 

Opublikowano

bo jak się rozlicza to trzeba pierw kilka telefonów do OR co i jak żeby potem było jak naj mniej do poprawek ja miałem tak zrobione i tylko drobna poprawak była ale to z naszej winy a tak by nic nie było 

Opublikowano

no to ja też jestem ciekawy bo 15 stycznia mija mi 3 miesiące od złożenia wniosku o drugą ratę. Wniosek przeleżał 2 michy w agencji, 2 razy zawiozłem poprawki i teraz cisza nie wiadomo kiedy będzie kaska

Opublikowano

pytanie mam, sąsiad składał na Młodego Rolnika lipiec 2018 r, byl chyba do poprawek juz wzywany, czy Panowie macie juz decyzje o przyznaniu pomocy z tego działania ? podobno maksymalny czas agencji to koniec lutego; a fajną maszyne teraz moze sobie ograrnąć...

Opublikowano

ku ..a panowie rozwalmy system i napiszmy zbiorowo do tygodnika albo do jakieś tv niech pokażą jak to pięknie robi się w ciula nas jestem terochę na %% ale chyba myślę dobrze 

Opublikowano

ja tym ch..m dam miało być zlecony przelew 10 grudnia a tu się okazje ze nie ma jutro będą mieć telefony od gazet jak to możliwe że 90 dni mija i kasy nie ma jak pisze czarno na biało że mają 90 od złożenia wniosku 

Opublikowano
16 godzin temu, michal12301 napisał:

no to ja też jestem ciekawy bo 15 stycznia mija mi 3 miesiące od złożenia wniosku o drugą ratę. Wniosek przeleżał 2 michy w agencji, 2 razy zawiozłem poprawki i teraz cisza nie wiadomo kiedy będzie kaska

Mogą przedłużyć wypłatę nawet do 120 dni maja takie prawo .

Opublikowano
17 godzin temu, michal12301 napisał:

Ja czekałem 6 miesięcy więc radzę uzbroić się w cierpliwość 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Mogą przedłużyć wypłatę nawet do 120 dni maja takie prawo .

znając życie po dzisiejszej rozmowie będzie  to załatwione ekspresowo 

Opublikowano
20 godzin temu, michal12301 napisał:

miałeś kontrolę po złożeniu wniosku o drugą ratę?

Opublikowano

dziś tel. do poznania w sprawie zmiany maszyny w biznesplanie nabór 2017, 19 grudnia minęło 2 mies( gdzie mają 30dni na to) i telefon od nich aby szybko dosłać dokument jaki brakował aby nie tracić na czasie poprzez list. Dzisiaj dzwoniąc mówią że wszelkie poprawki z 2017 roku zostają wstrzymane do odwołania bo nie mogą się wyrobić z MR 2018 i tym mają sę teraz zajmować. To jest poprostu masakra co oni odpierdzielają w tych oddziałach regionalnych

Opublikowano
4 godziny temu, Lokoloko napisał:

Mniej więcej wiadomo kiedy możemy się spodziewać nowego rozporządzenia do Młodego Rolnika? Jak to było w poprzednich latach, ile czasu przed naborem?

W ostatnim naborze tj. 2018 rozporządzenie opublikowali podajże w maju, jak ogłosili kiedy będzie nabór (a w zasadzie to aktualizację zmian z poprzedniego rozporządzenia, ale były to drobne detale nie mającego większego znaczenia, przynajmniej jak dla mnie )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v