Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Sam szukam jakiegoś r3, znalazłem na stronie CDZ dzwoniłem już i pytałem co i jak cena to 1149 dokładnie, możesz w ratach.W momencie wpłacenia pierwszej raty masz już udostępnione materiały i zaczynasz naukę jeśli ogarniesz ,,temat,, w czerwcu egzamin ☺
Opublikowano

no ciekawe jest to wykształcenie przez neta tylko egzamin w normalnej formie   jak to się ma do ludzi którzy normalnie zdobywali wykształcenie w szkole rolniczej czy studiach

jeden i drugi dostaje 5pk za wykształcenie ?

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, matek89121 napisał:

no ciekawe jest to wykształcenie przez neta tylko egzamin w normalnej formie   jak to się ma do ludzi którzy normalnie zdobywali wykształcenie w szkole rolniczej czy studiach

jeden i drugi dostaje 5pk za wykształcenie ?

Tak

Opublikowano

ja tez  mam podobne zdanie jednak jest różnica jak ktoś uczy się  czegoś przez 4 lata a  kurs   który jest zrobiony tylko żeby  szkoła zarobiła (przecież tam zdaje  każdy kto tylko zapłaci )

Opublikowano
Egzamin jest państwowy więc jeśli się nie nauczysz to nie zdasz, jeśli ja robiłem 5 lat mechanika to teraz jeszcze 5 miał bym robić rolnika i potem może coś jeszcze co będzie potrzebne? Chodziłes 4 bo oprócz zawodowych przedmiotów miałeś, polski, matmę itp.
Opublikowano

Czemu tak uważasz?  dostaje np  od ojca 10 ha na rozruch gospodarstwa. Kolejne 3 musze dokupić a np nie ma gdzie i te 3 ha sprzedaje mi ojciec co jest moim zdaniem do zrobienia. Sama kobitka mówiła skąd pan chce kupić od ojca czy od kogoś... 

Opublikowano
ojciec ma wlasnie 14 ha i chce je pszepisac mi a mama osobna dzialke w innej gminie i tam jest 3 ha i kazdy jest wlascicielem swoich dzialek i tez wlasnie nie ma gdzie dokupic ziemi wlasnie u nas
Opublikowano
Dnia 14.12.2018 o 08:27, matek89121 napisał:

ja tez  mam podobne zdanie jednak jest różnica jak ktoś uczy się  czegoś przez 4 lata a  kurs   który jest zrobiony tylko żeby  szkoła zarobiła (przecież tam zdaje  każdy kto tylko zapłaci )

No widać na wsi głupich dziś potrzeba .....bo kasa się kończy totrzeba rozdać

12 godzin temu, miczu96 napisał:

czy z premi moge kupic ziemie od jednego z rodzicow.mimo przejecia od nich wiekszej czesci ziemi i gospodarstwa.

Możesz bez problemu

32 minuty temu, SZKOPSSON napisał:

Nie mozna kupowac od wstepnych i zstepnych swoich i malzonka, zmien doradce 

Bzdura

Opublikowano

a nie przypadkiem o braku powiązań prawnych a nie pokrewieństwa? żebyś sobie nie sprzedawał z swojej innej spółki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v