Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam dziwna A zarazem trudną sytuację. Jestem z naboru 2017r. Wszystkie z maszyny już prawie kupiłem mówię prawie bo czekam w dalszym ciągu ba opryskiwacz który zamawialem na początku stycznia i czas realizacji miał wynieść 2 tygodnie i tak się przyciąga i przyciąga... niby na początku przyszłego tygodnia ma już być u mnie. A rozliczenie z ARiMR mam czas do 6 kwietnia br i teraz pytanie czy jest jakaś możliwość przełożenia rozliczania na przykład o tydzień później Jeżeli jednak ten opryskiwacz by do mnie nie dojechał ?

Opublikowano

Całe państwo i nierząd działa albo i nie bo przecież covid jest wymówką, więc Ty @xpaxpa też możesz.Najlepiej zadzwoń do prowadzącego albo do ARiMR i niech Ci doradzą.Są od tego jak d*pa od ... Łaski nie robia.

Opublikowano
Dnia 26.03.2021 o 16:48, xpaxpa napisał:

Mam dziwna A zarazem trudną sytuację. Jestem z naboru 2017r. Wszystkie z maszyny już prawie kupiłem mówię prawie bo czekam w dalszym ciągu ba opryskiwacz który zamawialem na początku stycznia i czas realizacji miał wynieść 2 tygodnie i tak się przyciąga i przyciąga... niby na początku przyszłego tygodnia ma już być u mnie. A rozliczenie z ARiMR mam czas do 6 kwietnia br i teraz pytanie czy jest jakaś możliwość przełożenia rozliczania na przykład o tydzień później Jeżeli jednak ten opryskiwacz by do mnie nie dojechał ?

Masz FV na ten opryskiwacz? 

Opublikowano
6 godzin temu, freetaxi napisał:

No to już go kupiłeś, opuściłeś. Po co sobie robić problem z przedłużeniem. 

Ale nie mam go jeszcze na podwórku 

Opublikowano
1 godzinę temu, freetaxi napisał:

To nic się nie dzieje. Kupiony, opłacony. W razie co oświadczenie, że są problemy z dostawą. 

Ok dzięki 

Opublikowano

Składaliście wnioski z większymi maszynami niż jest to określone w zasadach PROW? Ktoś miał z tego tytułu później poprawki i uzasadnienia? 

Opublikowano

Mam pytanie o plan nawozowy. 

Zrobiłem badania gleby, później plan nawozowy. 

I teraz pytanie czy muszę sypać nawóz dokładnie tak jak mi wyliczyli czy może byc trochę mniej lub więcej? 

Opublikowano

Tak masz rację źle napisalem. 

Sypać można ile się chce, pytanie czy na papierze może być mniej wpisane niż w planie, bo rozumiem że więcej być nie może. 

Opublikowano

Cześć

Będę składał wniosek w tym roku.

Właśnie obliczam wartość ekonomiczna gospodarstwa. 

Posiadam TUZy położone na obszarach natura 2000 w pakiecie rolosnosrodowiskowym 4.8 (cenne siedliska ptaków) oraz 5ha ornego (pszenica jara). Orientujecie się jaki jest przelicznik SO dla 1ha TUZ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Troker1979 napisał:

ja tak miałem ale trzeba pilnować limitów ile można zarobić. Ryzykowna zabawa bo jak się przekroczy i wypadnie z krusu to cała kasa do oddania.

Trzeba się po prostu dogadać z pracodawcą że wynagrodzenie nie może przekroczyć najniższej krajowej A resztę pod stołem i sprawa załatwiona

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v