Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze mówisz kolego bo jakby było tak jak co niektórzy piszą to zapewne jeszcze 2015r by obsługiwali i nie wypłacali bo ciągle byłoby coś do zmiany. Teoretyczne mają 90 dni i w tym terminie powinni zrobić poprawki i wypłacić kasę. Ale jakoś im się to nie udaje.

Opublikowano

Wiec czy jest taka możliwość by zadzwonich do pani która obsluguje mój wniosek jeśli stwierxzi ze został juz wysłany do warszawy, odebrać maszyny płatność faktury 14 dni ?? Co wy na to ??

Opublikowano
4 minuty temu, sumek666 napisał:

2 tygodnie Cię nie zbawią. FV musisz mieć z datą PO wpłynięciiu przelewu na konto. 

Jeżeli diler zgodzi się wystawić FV za miesiąc to spoko. 

No troszkę mogą zbawić maszyna potrzebrak na juz.

Opublikowano
22 minuty temu, sumek666 napisał:

2 tygodnie Cię nie zbawią. FV musisz mieć z datą PO wpłynięciiu przelewu na konto. 

Maszyny można kupować po otrzymaniu pozytywnej decyzji i nie robią z tym problemu bo sami wiedzą jak płacą.

Opublikowano
1 godzinę temu, PerezStunt napisał:

Co do poprawek to mają 90 dni na przelew nie od dnia złożenia wniosku o 1 ratę tylko 90 dni od złożenia poprawnego wniosku, więc licz 90 dni od akceptacji poprawek...

Tylko że ja miałem poprawki do biznesplanu a nie do wniosku o płatność pierwszej raty

Opublikowano
15 godzin temu, sumek666 napisał:

Ludzie ale bajdużcycie.

OR ma 90 dni na rozpatrzenie wniosku o płatność.

OR ma 30 dni na rozpatrzenie poprawki.

Warszawa ma 14 dni na wykonanie przelewu.

Sprawdzimy- mi w pt mija 14 dni od zlecenia wypłaty.

• Like 1
Opublikowano
Sumek666 ja tez mam juz zamówione maszyny żeby można bylo na wiosnę działać nowym, a to brałeś na WZtke czy tylko zaliczka i czekasz kiedy przyjdzie kasioru na mlodego wtedy zapłacisz za maszyny?
Opublikowano
19 godzin temu, sumek666 napisał:

No troszkę mogą zbawić maszyna potrz

A jak tam wlkp ma ktoś jakieś wieści? ??

Opublikowano

witam.

ktoś coś wie dokładniej na temat okresu urządzania gospodarstwa ,czy jeśli ziemia "cały" 1,13 ha widnieje na mnie od października 2015 kupiłem okazyjnie, mój stary nie chciał jechać do notariusza ,im zależało na sprzedarzy ,bałem się że ktoś mnie ubiegnie.nie składałem osobiście wniosków o dotacje ojciec składa razem ze swoim,ani nie rejestrowałem zwierząt ,tym bardziej żadnych działalności nie prowadziłem.ktoś może się wypowiedzieć?

Opublikowano

Punkt za materiał otrzymasz, jezeli nie stosowałes dotychczas kwalifikatu. Jezeli stosowales i  zadeklarujesz we wniosku,ze dalej bedziesz stosowal to i tak nie nalicza tego 1 punktu, bo stosowales juz go wczesniej i dla nich to zaden postep. Miałem identyczny przypadek, punkt za to mi odjeli na etapie weryfikacji wniosku,

Opublikowano

A jak jest z punktem za innowacyjny produkt? Bo jeżeli dobrze rozumie to chodzi o np. uprawe nowego warzywa. Mam 8ha i chciałbym wprowadzić do uprawy np. seler- to jaki min areał by musiał tego być?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v