Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Czy podpowiecie mi jakie aktualnie są ceny byka w świętokrzyskim?? Mam do sprzedania 2sztuki, jeden to ładny hf a drugi mięsny, waga koło 700kg każdy, gość mi proponuje 8.20zł brutto za oba jednakowo i się zastanawiam czy to nie za mało??Pozdrawiam

Opublikowano

w milexie jest 30 dni ale ostatnio wyplacili wczesniej ja juz handluje z nimi ładnych pare lat i waga jest napewno ok a platnosci byly dwa razy pewne problemy aczkolwiek zawsze wszystko wyplacali

Opublikowano

wczoraj kupione 15 szt bydła, cena i potracenia zależne od sztuki 7,8- 8.4 brutto.

Jałówka jedna sztuka 7,6 brutto jednak takiej sztuki dawno nie widziałem 62% wybicia klasa U ;)

Opublikowano

trudno to powiedzieć my ani nie wiemy czy dazyjemy a ty chcesz wiedzieć czy zmieni się cena do 2 tygodni ;p to żaden nie wie czy się zmieni bo i tak każdy odbiorca ma inną cenę...W gazecie patrzyłem że ma w tym miesiącu stać w miejscu

Opublikowano

cześć, znacie jakiegoś dobrego i dobrze płacącego handlarza w okolicy Łowicz/Skierniewic/Płocka?

ja znam firma Sobieradek jak coś na PW napisz dam numer, napewno nie rąbie na wadze cena też ok i kasa w ciągu 10-14 dni

Opublikowano

Dzisiaj sprzedany byk czarno biały bardzo ładna budowa 714kg-8,2zł,czerwono biały 667kg-8,1zł,jałówka mm 583 kg-7 zł ceny i wagi netto firma Mipol, cena była ustalona w piątek dzisiaj już by tyle nie dali,podobno coś w dół.

Opublikowano

Witam. Chyba jednak te info. z Agrobiznesu to coś prawdy jest. Jednak coś sie dzieje niestety w tym złym kierunku :( Słyszałem coś o zawieszeniu dopłat do exportu??? Ma ktoś jakieś informacje w tym temacie? U nas hf juz tylko 6.8 netto połud.wlkp pośrednik z okolic leszna. mam troche ciężkiego hf ale nie wiem czy trzymać???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v