Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam obróciło 2 panewki na wale korbowym. wszystko jest porobione i gotowe do złożenia. sprawa wygląda tak nowe tuleje cylindrowe są ciut niższe od starych i delikatnie wpadają w blok. mechanik uparł się żeby dać pod nie takie podkładki jak w c 360. i co z tym. w sklepie mówią że niema czegoś takiego i w książce montaż/demontaż niema. zdać się na mechanika czy jak ruscy przykazali

Opublikowano

W takim razie trzeba dostać tuleje oryginalne i nie będzie problemu, u nas są części i nie ma problemu sam mam takiego jak ty mówisz i robimy sami sobie o innym tez naprawiamy maszyny.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, co ty z tym zrobisz, ja bym kupił nowy wał i panewki. No i koło pasowe. Jak robić, to porządnie. Tu widać ktoś z g... chciał bat ukręcić.

Szkoda, że to tak daleko, bo koło pasowe i pompę oleju oddam za czteropak, leży zestaw nieużywany.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

tuleje są orginalne różnice mikrometrem tylko odczytasz. w punkcie sprzedaży tylko mtz powiedzieli że teflon na uszczelce głowicy uszczelni to i żeby składać natomiast mechanik "wie lepiej"

jasne że teflon na uszczelce głowicy uszczelni i nie brak podkładek, po to on tam jest