Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy forumowicze przymierzam się do zakupu ciągnika takiego podręcznego troche do talerzówki, troche jakąś przyczepe aby pociągną taki 70-90 KM i właśnie trafił się egzemaplarz JXU 75. I tu pytanie do Was czy cena jaką udało się troche utargować 140tys. netto za ten ciągnik w full opcji kod 602 to dobra cena czy trzeba jeszcze mlaskać aby coś zeszli. No poprostu bardzo mi się podoba ten ciągnik byłem na placu jeździłem Farmall A, C i Farmall U i poprostu nieporównanie na korzyć JXU tak jakby całkiem z innej gliny był ciągnik. Ale żeby nie było tak różowo to owy diabełek ma jedną wade a mianowicie jest nią rok produkcji 2012 czy na chwile obecną jest to już roczny ciągnik oczywiście jest on nowy nieśmigany żaden tam popokazowy czy coś. Fakt faktem produkcja listopad 2012 ale zegar tyka. Osobiście się nie boję tego, że jest on rocznikowo juz starszy, bo tego nie widać ale nie chciałbym przepłacać właśnie z tego faktu. I jeszcze jedna sprawa przeczytałem parę postów na temat firmy Asprim z Niedrzewicy i trochę się koledzy skarżyli i mi się w brzuchu zaczęło przelewać, bo oczywiści "handlowiec" był miły ;/ Co o tym wszystkim sądzicie??? Wspomóżcie jeśli możecie choćby słowem kolege od ziemi :)

Acha, i jeszcze jedna sprawa, bo wszystko ma sie rozegrać do końca września czy biorę ten traktor czy nie, bo w sumie jest "ostatni".

Dzięki i Pozdrawiam

Opublikowano

Szkoda tylko że ma on 70 KM .Czasami warto kupić większej mocy niż póżniej męczyć się mam jxu 95 i szczerze powiem siły mu brakuje w transporcie jak i w polu.Mimo wszystko jestem z niego zadowolony mam go od 2009r nakręciłem 1800mh bez żadnej usterki

Opublikowano (edytowane)

O widzisz, to fajnie, że sie dobrze sprawuje. Tylko moje pytanie jest odnośnie właśnie tej ceny czy jest dobra i to w sumie wszystko bo ja go kupię na pewnie "dożywocie" :)

A skoro Ty tym traktorem pracujesz to może byś napisał ile to pali np. pług 4 skibowy i w godzine zaorasz 1 ha czy cos takiego i w transporcie. A ile zapłaciłeś za niego jeśli można wiedzieć? Bo te Farmalle A to mnie nie przekonują.

Pozdro

Edytowane przez KRISTOFORn
Cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Tak JXU wycofują ale wiem że mają w agro-rami w obornikach jakieś mają jak jeździłem z znajomym oglądać to były , jak chcesz to mogę ci dać namiary na gościa , ale mówił że tylko 105 i 115 no i cena lepsza niż w farmall U i gość mówił że jak by do siebie by brał to by się nie zastanawiał tylko JXU

za JXU 115 ful opcja tuz i na maksa obciążników za 180tyś

Opublikowano

Przecież JXU nie są na wtrysku CR to jak chcesz chipować ten ciągnik, jedyne co można zrobić z tego co ja się orientowałem to podkręcić go na pompie u dobrego mechanika co naprawde ogarnia i wyjdzie Ci to ze 500 zł max. Za 2500 to ja nie wiem co oni Ci chcą z chipować chyba portfel ;] Mój znajomy dobry mechanik mówił, że na zwykłej pompie rotacyjnej po dotarciu to można mu troszkę zawsze podkręcić na dawce paliwa tak do 15 KM i to starczy więcej to ryzyko.

Opublikowano

Kolego to że zaśpiewali mi 2500 za podniesienie mocy o 15 km nie znaczy że już do nich jadę ,poczekam może na forum ktoś napisze coś mądrego może nawet ktoś to już przerabiał i ma już jakieś spostrzeżenia pożyjemy zobaczymy a swoją drogą jestem przeciwnikiem podkręcania pompy na chybił trafił,po za tym ktoś wyżej pisał że należy jeszcze zmienić kąt wtrysku coby to nie znaczyło

Opublikowano

Mi serwisant u dilera mówił że śrubkę w pompie się skręca i moc dodaję się, Tak jak w Ursusach itp. Porządnie to trza wyjąć pompę i zawieść do dobrego pompiarza, bo to nie jest tylko przekręcenie śrubką, ale można i tak.Pompiarz weźmie z 300 zł. Mi tak wzioł w styczniu w Case, za przeględ i regulacje, w serwisie pomp.

Opublikowano

jak jxu jest na zykłej mechanicznej pompie sterowanej linka to co ty chcesz tam na kompie ustawiac, z elektroniki to w tym silniku jest elektro włacznik wyłacznik do gaszenia

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem od wrzesnia 2010r.case JXU105 [fullwersja] za 184 tyś.brutto. Myślę ze cena jaką ci zaproponowali za tą biedniejszą wersje jest za wysoka spóbuj potargować.Co do samego ciągniczka,to praca nim [ w bogatszym wypos.] to czysta przyjemnaść komfort pracy operatoraarrow-10x10.png,zwrotność,spalanie napewno przemawiają za kupnem takiego ciągniczka -choć przesiadając się z 20-30 letniego ursusa czy zetora to chyba każdy będzie miał podobne odczucia niezależnie od marki jaką wybierze -taka jest moja opinja po pracy nim na roli [jeżeli ktoś chce się dowiedzeć jak się sprawował w orce czy siewie dajcie znać to napisze]. cześć

no ja właśnie taż mam case jxu 105 od 3 lat i teraz w ty, roli dokupiłem do niesgo siewnik pottinger vutasem 252A i w tym siewniku spalanie jest na poznomie 15 l na ha a co chodzi o komfort to tak samo jak w jd siedzenie operatora na poduszce powietrznej a co nie podczepi i tak daje sb radsę 

Opublikowano

Jak zmienić pasek od sprężarki.Pasek xpa 1007 bez naciągacza ,pasek napina się przez odejmowanie podkładek w kole sprężarki.Najłatwiej było by odkręcić wiatrak ,ale nakrętka wiatraka nie chce się odkręcić ,jak zablokować kolo pompy wodnej aby się nie obracało