Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zamierzam kupić agregat podorywkowy firmy AgroMasz. Będzie pracował z JD 85 konnym, zastanawiam się czy da radę z agregatem o szerokości 2.6m? Czy może jednak rozsądniej było by wybrać 2.1m? Co o tym sądzicie.

Opublikowano

Ziemie mam dosyć lekkie, pola raczej płaskie. Kurcze sam już nie wiem, niby diler także mi mówił że śmiało można brać 2.6m. Ale nie chciałbym żeby ciągnik pierdział z 2.6. Wolałbym żeby jednak jakiś zapas mocy został.

Opublikowano

Ja bym tam brał 2,10. Na pewno zrobi lepszą robotę bo ciągnik będzie miał z nim lżej i lepiej wymiesza glebę z resztkami pożniwnymi ponieważ szybciej będziesz z nim jeździł niż z tym 2,60.

Opublikowano

Ja mam 2,1m w proximie 95 śmiga dość lekko i nie trzeba dawać ciągnikowi w kość.Kolega ma 2,6 kosa Unii to ciąga to deutzem 120 km.A w tym sprzęcie szybkość jest ważna i chyba węższy będzie bardziej odpowiedni.

Opublikowano

Kurcze, ale dzisiaj zmierzyłem ciągnik i mój JD ma 2.20m więc agregat 2.10 to będzie trochę lipa, gdyż będzie węższy od ciągnika :huh: Dzisiaj orałem pługiem rozstawionym na 176 cm i powiem że szedł nieco ciężej niż z agregatem uprawowo siewnym, ale było dobrze. Czy taki gruber 2.6m będzie stawiał większy opór dla ciągnika niż pług rozstawiony prawie na 180 cm??

Opublikowano (edytowane)

Ja mam z Unii 2,6 ciaga go Zetor Proxima Power 85 i radzi sobie z nim bez problemu. Resztki pożniwne miesza pięknie i piękną robote robi, predkość z jaką pracuje tym zestawem to 8 km/h ;) Polecam! :D

Zobacz w mojej galerii :P

Edytowane przez Lukasz5714
Opublikowano

Pracując smaragdem9 z predkością 10km/h mogę powiedzieć że efekt jestbardzo dobry. W ciężkich warunkach prędkość spada do 8km/h i efekt jest nadal zadowalający ale poniżej mam wrażenie że nie będzie już tak dobrze.

Opublikowano

Łukasz chętnie bym zobaczył twoją galerię, ale w tej naszej nowej wspaniałej galerii nie da się oglądać galerię innych użytkowników, pisze że nie ma żadnych obiektów do wyświetlenia ;[ Jak możesz to wyślij mi linka na PW do twojej galerii. Na jaką głębokość zapuszczasz grubera? Jakie masz ziemie, pracowałeś nim na glinie, lub 4-5 klasie?

Opublikowano

@PaWeL07 - przewiń sobie trochę do góry, na post @Lukasz5714, i pod nazwą profilu, napisem 'zaawansowany' są trzy ikonki. Kliknij na tą ostatnią z prawej i masz galerię @Lukasz5714 ;)

Opublikowano

Łukasz chętnie bym zobaczył twoją galerię, ale w tej naszej nowej wspaniałej galerii nie da się oglądać galerię innych użytkowników, pisze że nie ma żadnych obiektów do wyświetlenia ;[ Jak możesz to wyślij mi linka na PW do twojej galerii. Na jaką głębokość zapuszczasz grubera? Jakie masz ziemie, pracowałeś nim na glinie, lub 4-5 klasie?

Moje ziemie to 3,4,5 klasa ziemi. W książeczce jest napisane ze 15 cm ale ja robie troche głębiej

;)

Opublikowano

Zamierzam kupić bronę talerzową do ferdka 3070 coś około 90-100km. Zastanawiam się nad 2,7m. Budżet jest ograniczony więc przemyślenia były nad bometem lub z Kielc roltech tylko jedna jest w ukladzie V a druga w X.

Która jest lepsza i która będzie lepiej się spisywała, ziemia to piaski 4,5 klasa 15h.

Opublikowano (edytowane)

pomysl o agro-factory moze ? wczesniej pisali ze w miare db maszyny co do ceny..

A ktorego byscie mi polecili z gruberów??

agro-masz ale ten lepszej produkcji http://moto.allegro.pl/agregat-podorywkowy-scierniskowy-gruber-agro-masz-i1683170852.html

agro-factory http://allegro.pl/agregat-podorywkowy-gruber-2-1-3-0m-nowy-i1703085516.html

Grano http://allegro.pl/nowy-agregat-scierniskowy-gruber-agregaty-kus-raty-i1667095317.html

czy moze bomet lub jakis inny?? nie mysle raczej o uni czy kongskilde itp.. i czy warto inwestowac w sprezynowe?? (gleba ciezka)

Edytowane przez Brykal
Opublikowano

Zamierzam kupić bronę talerzową do ferdka 3070 coś około 90-100km. Zastanawiam się nad 2,7m. Budżet jest ograniczony więc przemyślenia były nad bometem lub z Kielc roltech tylko jedna jest w ukladzie V a druga w X.

Która jest lepsza i która będzie lepiej się spisywała, ziemia to piaski 4,5 klasa 15h.

Zdecydowanie X dobra i tania z firmy Ro-Masz

Ma Ktoś Agregat Agro-Masz z tych zmodernizowanych?

jesli chodzi o agregat talerzowy to dobra cena , a jakość jak pozostałych polskich firm

Opublikowano

koledzy niedawno zakupiłem agregat podorywkowy i mam problem z odpowiednim ustawieniem. Otóż nie zadawała mnie głębokość pracy. Cofnąłem łapy delikatnie do tyłu podniosłem wał do góry ale i tak nie idzie tak jak powinien. Dodam że talerze mam ustawione na podobną głębokość jak stopy/łapy. Dodam też że po cofnięciu łap nie podoba mi się wynik który wygląda mniej więcej tak: --v--v--v--v--

Opublikowano (edytowane)

Przede wszystkim talerze mają iść płycej niż łapy, bo są po to aby wyrównać i zawalić rowy po łapach a nie robić nowe rowki. Głębokość pracy na ściernisku ustaw w miarę płytko. Co to za agregat?

Edytowane przez MichalR