Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, pawel4002 napisał:

Ok wielkie dzięki bo pewnie doktoryzował bym się nad tym jeszcze sporo czasu ;)

Tak więc piwo będe wisiał :D

:407_beer:

Wszystkiego dobrego na święta ;)

Spoko

Z takim wyciem też nie możesz jeżdzić,  szybko pompa padnie i będzie uciekać ciśnienie przez te otworki

Być może to wycie przyspieszyłoo zużycie starej pompy

Ja założyłem aluminiowa 40l z jeszcze wiekszą wydajnością i takich cyrków to mi nie robi

Napisz co zdziałasz mi też kiedyś to napsuło nerwów

dziękuje i również życzę wesołych świąt

Opublikowano
Przed chwilą, pawel4002 napisał:

Spoko spoko chociaż pewnie zajme się tym dopiero za jakiś czas bo teraz pora już na prace polowe ;)

Jak będzie wyło to ta pompa będzie szybko jak ta stara i szkoda kasy. taka praca to jest na przeciążeniu

Jak nie masz dużo czasu to zaspawaj porządnie 3 otwory w obudowie i załuż tą starą bo wtedy nie będzie czego żałować

założysz te starą z zaślepionymi otworami z mniejszą wydajnością to będzie ci łatwiej podnosić bo wtedy mniej będzie oleju

naprawdę szkoda nowej pompy

bez znalezienia przyczyny

Opublikowano

tak tylko że to praktycznie na krótkich kawałkach tego podnośnika często sie używa

rozsiać nawóz czy pryskać to jeszcze sie da

Opublikowano

pompa jest łożyskowana na rolkach. jak ma duży opór (ciśnienie) to wałki w pompie napierają na łożyska i przez to dochodzi do spadku ciśnienia które ucieka tymi otworami.

Mi też potrafiło te spawy oderwać z otworków

jeszcze we wtorek to zobaczymy jak bedzie po tych opadach świątecznych. umnie na lubelszczyżnie to jest mokro jeszcze a jak popada to we wtorek chyba się nie wjedzie

Opublikowano

przeglądałem forum i z tym podnośnikiem to już walczysz od lutego

Opublikowano

Pompę to jeszcze szybko i łatwo wyciągnąć ale korpus podnośnika to już więcej czasu i najlepiej drugą osobę

Opublikowano

Z pompom jest ten minus że trzeba spuszczac olej i się w nim babrać ale jednak do korpusa musi być ktoś drugi, tymbardziej jak kabina jest bo nie ma pola manewru ale za to mozna na niej zawiesić go

Opublikowano

no tak ale Ci wszystko zachlapie.

ja stawiałem bezpośrednio  z tyłu stół i kładliśmy korpus na tym stole

Opublikowano

a teraz trzeba już święta zaczać

Wesołych świąt  :229_hatching_chick:

Opublikowano

A jaki masz olej, w jakich temperaturach się to dzieje, ile jest oleju?  Jeżdżąc lata temu 4011 w zimie z pługiem póki olej się nie rozgrzał choć trochę objawy były identyczne. Gęsty olej rozchlapany po skrzyni tak wolno spływał ze odsłaniał smoka i pompa ciągła powietrze. Wracało do normy po rozgrzaniu oleju.

Opublikowano (edytowane)

No co TY to nie to. na wolnych to mu idzie do góry, dodaje gazu i nie idzie a słychać przeciążenie.

Jakby tak było jak Ty piszesz to by podnośnik w ogóle nie drgnął do momentu rozgrzania oleju i by nie było slychać przeciążenia

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Trzeba by w tym czasie ciśnienie na wyjściu zewnętrznym sprawdzić. Załóż na wyjście zewnętrzne węża i sprawdź czy wtedy leci  czysty olej czy z powietrzem. Jeśli ciśnienie spadnie a olej jest z powietrzem to nie wyje z powodu dużego ciśnienia.

Opublikowano (edytowane)

wczytaj się uważnie w jego posty,

do puki nie doda gazu podnośnik podnosi. to nie jest układ że sie go odpowietrza.

w c-360 jeśli masz mało oleju podnośnik nie chce podnieść wjeżdzasz przodem na górkę i zaczyna wtedy podnosić be żadnego odpowietrzania

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Wiem co napisał.  Jeśli przy gęstym oleju jaki jest w zimie zwiększysz obroty silnika  mechanizmy skrzyni rozchlapują go po ściankach a zanim spłynie pompa która wtedy ma większy wydatek niż na wolnych obrotach zaczyna siorbać powietrze bo olej który ma być na dnie skrzyni jeszcze nie spłynął. Mimo że nie wytwarza ciśnienia dzwoni jak diabli. Miałem identyczne objawy w ciągniku  po odpaleniu w zimie w mrozy. Trzeba sprawdzić ciśnienie na wyjściu zewnętrznym, sprawdzić czy nie ma w nim oleju a nie gdybać  i dziurki spawać.  Pierwsze trzeba określić co się dzieje i dla czego. 

Opublikowano

Jak jest mało oleju to mogły się takie cuda robić u Ciebie. Ja też jak miałem gorszą kiedyś pompę i mało oleju to też nie chciało działać zimą ale nic nie było słychać

On się buja z tym od lutego to nie raz sciągał pompę i korpus podnośnika. Nie możliwe żeby nie widział że jest oleju mało

zresztą żeby olej był taki gęsty to musiałby stać pod chmurka i musiałby tylko próbowac w te mrozy, teraz mamy ciepło a problem nadal ma

o dziurkach to była mowa przy starej pompie która w ogóle mu nie działa

Opublikowano (edytowane)

Oleju miałem 30 litrów i przy gęstym takie numery wychodziły.  

Pierwsze trzeba usterkę określić a nie durnoty wypisywać. Nie wiesz ile ma oleju, jaki, i kiedy  się to dzieje bo tego nie napisał. Niech sprawdzi czy pompa nie ciągnie powietrza bo to proste a rad i teorii jakby, srakby niech nawet nie czyta.

Edytowane przez seweryn20