Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

a ja zakupiłem karchera K5.2012 i jak narazie jestem z niego bardzo zadowolony, bo zeszłoroczne błoto z kół traktora ładnie zeszło i kostka też ładnie puszcza i wygląda jak nowa, zobaczymy jak będzie dalej

Opublikowano

Zamierzam kupić myjkę miałem stihla 6 lat i się rozleciał spodobałmi się model karchera

k7.400 czy koś posiała ten model jak się sprawóje i czy w Niemczech jest wyprodukowany.

Opublikowano

Witam.

Ja posiada taką i jestem z niej strasznie zadowolony. Co 2 dzień jest używana przez już 3 rok, i jak narazie wszystko ładnie smiga. Stary, kilkuletni lej z kurzem , uciekał od niej, Aż się kurzyło :D. Polecam Ci ją, bo jestem zadowolony. Kosztowała ok 300 i jedyną jej wadą to któtki wąż, ale już niedługo, będe miał dłuższy, Pozdrawiam.

myjka-wysokocisnieniowa-makita-hw101-2.jpg

Opublikowano

Do mnie chyba też przemawia jednak Karcher. Wcześniej miałem jakieś dwie "reklamówki" i na niewiele się zdały. Większość osób nie ma pojęcia o tym że myjka z tzw. Castoramy za niespełna 1000 zł na silnik chłodzony powietrzem i czas pracy takiej myjki w trybie ciągłym nie powinien przekraczać 15min a w tym czasie się kombajnu nie umyje. A potem jest płacz że się zepsuło....! Jak ktoś ma naprawdę dużo mysie to proponuję zainwestować w myjkę z aluminiową pompą chłodzoną wodą wtedy ma to sens.

Opublikowano
Witam.

Ja posiada taką i jestem z niej strasznie zadowolony. Co 2 dzień jest używana przez już 3 rok, i jak narazie wszystko ładnie smiga. Stary, kilkuletni lej z kurzem , uciekał od niej, Aż się kurzyło :D. Polecam Ci ją, bo jestem zadowolony. Kosztowała ok 300 i jedyną jej wadą to któtki wąż, ale już niedługo, będe miał dłuższy, Pozdrawiam.

Ja miałem też makitę. Wytrzymała chyba z 5 lat (może 6). Piszę "wytrzymała" bo jak siadła to remont przekracza połowę wartości nowej. Za swoją dałem prawie tysiaka parę lat temu. Niestety przy awarii jest to sprzęt nienaprawialny. U mnie chodziła w trybie ciągłym przy myciu wszystkiego od betonowych elementów po kombajn. Teraz jestem bez myjki ale w przyszłym roku będę się starał kupić coś używanego do 1,5tys PLN lub nowego do 2,5-3tys pln.

Opublikowano

Nie tylko Makita jest nienaprawialna. To samo spotka użytkownika Karchera jak pójdzie pompa to tylko szaleniec zdecyduje się na naprawę bo koszt to 3/4 ceny. Tak naprawdę nie ma co się dziwić bo oprócz pompy nic tam takiego nie ma trochę plastiku , 3m węża i dysza...!

Opublikowano

moja stała w domu, zawsze wyczyszczona nigdy nie oblana wodą itp.

Po prostu nową myjką do 1,5tys pln nie ma co się na poważnie bawić w gospodarstwie rolnym. Prędzej czy później wysiądzie a nie wytrzyma dłużej niż 5 lat.

Opublikowano

Dlatego do gospodarstwa warto kupić coś większego i droższego. Ja osobiście mam urzywaną wapa alto super 2000 z silnikiem 7.5kw i mocą palnika 118kw. Ma 6 cylindrową ceramiczną pompe napędzaną paskami a więc nawet w razie uszkodzenia silnika to łatwo podmienić.

Opublikowano

@banan575 - od przybytku głowa nie boli. Lepiej kupić trochę za dużą, niż trochę za małą. Pierwszą myjkę którą kupiłem była za mała, choć miała wystarczyć. Drugą którą kupiłem jest pewnie za duża jak na moje potrzeby, ale teraz wiem co to wydajne mycie.

Opublikowano

Ja miałem małą myjkę karchera z tesco za bodajże 199zł. Myła dosłownie wszystko i pewnie myła by do tej pory gdybym nie zostawił jej na mrozie. Teraz mam z podgrzewaniem wody seria hds. Jeżeli chodzi o ciśnienie to jakiejś ogromnej różnicy to ja nie widzę ale gorąca woda robi swoje. Tylko, że cena jest oszałamiająca za nową myjkę z serii hds.

Opublikowano

Gorąco wodne często ciśnienie mają podobne jak te tanie plastikowe tylko tam pompa jest mosiężna często tłoczki ceramiczne i wszystko jest rozbieralne i idzie wymieniać to co się popsuło a nie całą pompę. Poza tym w gorąco wodnej dużo roboty "odwala" temperatura. Do gospodarstwa najlepiej za jakąś używana porządną kupić zamiast badziewie z marketów które ma sens jak ktoś klika razy do roku chce samochód umyć. Oczywiście jak kogoś stać to może i nowe :P za kilkanaście tyś

Opublikowano

Mi się udało kupić po okazyjnej cenie od gościa, który likwidował myjnie samochodowej. Tak na marginesie to teraz z każdym sprzętem tak jest, tzn. albo kupujesz tanio i używasz aż padnie i na śmietnik albo kupujesz coś z górnej półki i masz później możliwość naprawy.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Taką za 500 zł można sobie najwyżej umyć auto raz w miesiącu. Wtedy posłuży kilka lat. Jak ktoś chce używaną w dobrej cenie, to warto wybrać się do Niemiec, np. do komisów gdzie jest towar z licytacji. Za 100-200 euro można kupić profesjonalny sprzęt w dobrym stanie.