Skocz do zawartości

Świnki



Duńczyki. Szósty tydzień tuczu.
Trochę słabo przy pozowały 🙂

  • Like 3



Rekomendowane komentarze

2 godziny temu, turtojs napisał:

ale co z takim tłuszczem potem robić ? ja bym tego nie zjadł bo nie widzę tu na tym zdjęciu nic zjadliwego 😱

Pracowałem z 10 lat temu z kilkoma Ukraińcami, jak przywieźli słoninę wędzoną, peklowana w ziołach to zawsze mieli to zjedzone przez nas 🤭 jedno dobre co od nich przyszło 🤣 

A była prawie jeszcze raz taka jak ta co sołtys wstawił zdjęcie. 

  • Like 1
30 minut temu, kubaguzik napisał:

my raz kupiliśmy świniaka z fermy i to raz za dużo. olej rybny mączki pasze itp. okropnie smakowało mięso. kotlety jak smażyli, to w całym domu rybą smierdziało, a smakowały jak nie powiem co.

Ja też raz kupiłem tucznika z fermy, to smażone mięso tak śmierdziało że trzeba było dom wietrzyć.

Nawet pies-mądre zwierze nie chciał tego jeść.

Teraz ja tylko pomyślę o tym pomyśie to mam odruch wymiotny.

Czym ta świnka była karmiona że tak capiło.

36 minut temu, marek15261 napisał:

Dlaczego bzdura, pewnie zarabiasz na duńczykach i dlatego tak napisałeś.

Znam wiele osób co mają podobne spostrzeżenia jak ja.

Nie mam dunczykow co nie zmienia faktu że wpisujecie bzdury , a już olej rybny czy mączki to chyba szczyt wymysłów . Jakby nie patrzeć też mam fermę i żywię zboże + soja i premiksy. Nikt nigdy na smak mięsa nie narzekał 

42 minuty temu, LonelySoul napisał:

Nie mam dunczykow co nie zmienia faktu że wpisujecie bzdury , a już olej rybny czy mączki to chyba szczyt wymysłów . Jakby nie patrzeć też mam fermę i żywię zboże + soja i premiksy. Nikt nigdy na smak mięsa nie narzekał 

To że ty nie stosujesz mączki rybnej nie oznacza że inni nie stosują.

Kiedyś mieliśmy świnki i wiem jak smakuje swoje a jak z wielkiej fermy.

A świstak siedzi i owija w papierki:)

Wciskać kit to my ale nie nam:) Rozumiesz?

Poczytaj kolego raport NIK o jakości mięsa i wędlin, będziesz zdziwiony.

1 godzinę temu, turtojs napisał:

mączkę rybną często stosują przy odchowie prosiaka, poprawia smakowitość paszy i pobranie, niektórzy dają aż do końca tuczu, ja wierzę w to, że śmierdziało rybą mięso

A ja kilka razy kupiłem kiełbasę i po 2-3 dniach w lodówce na kiełbasie pojawiła się taka jakaś maż, była lepiąca i brzydko pachniała.

A jak miałem kiełbasę swojego wyrobu lub lokalnego rzeźnika to taka kiełbasa leżała 2 tygodnie w lodówce, pomarszczyła się, delikatnie zmieniła kolor ale nie śmierdziała i była jadalna.

Jak to racjonalnie wytłumaczyć?

Wyrzuciłem kiełbasę psu, a pies - mądre zwierzę powąchał i nie chciał jeść:)

  • Haha 1
Dnia 8.02.2024 o 13:51, marek15261 napisał:

To że ty nie stosujesz mączki rybnej nie oznacza że inni nie stosują.

Kiedyś mieliśmy świnki i wiem jak smakuje swoje a jak z wielkiej fermy.

A świstak siedzi i owija w papierki:)

Wciskać kit to my ale nie nam:) Rozumiesz?

Poczytaj kolego raport NIK o jakości mięsa i wędlin, będziesz zdziwiony.

Mieliśmy swoje świnie, jak była jeszcze dozwolona to dawało się mączkę i nie było czuć tego w smaku. Gadasz głupoty i tyle ...

Dnia 8.02.2024 o 12:04, kubaguzik napisał:

my raz kupiliśmy świniaka z fermy i to raz za dużo. olej rybny mączki pasze itp. okropnie smakowało mięso. kotlety jak smażyli, to w całym domu rybą smierdziało, a smakowały jak nie powiem co.

To nie od oleju rybnego tylko od gorzkiego rzepaku z ukrainy z którego śrutę zjadły świnie.

Na początku lat 2000 też zdarzało się że szynka waliła rybą i to było właśnie od śruty rzepakowej. W jajkach też się zdarzało. Później poprawili rzepak i było git. Teraz znowu jest bardzo dużo gorzkiego i takie efekty.

Edytowane przez Grzesiu90209

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v