danielhaker 7331 Opublikowano 19 Lutego 2022 Stopień rozdrobnienia to sami z automatu zaznaczają, że prawidłowy. Nie przywiązują do tego uwagi Odnośnik do komentarza
mx_racer 141 Opublikowano 19 Lutego 2022 skrobia 30 sucha masa 34% reszty nie pamiętam bym musiał zerknąć . skrobia niska bo odmiany słabo dobrałem w tamtym roku było ciut lepiej 34. a rozdrobnienie może mieć wpływ na wynik skrobi w analizie? sieczkarnia jaguar 880 Odnośnik do komentarza
superfarmer02 4146 Opublikowano 19 Lutego 2022 No to ci powiem że jak po marce premium to szału nie ma. Odnośnik do komentarza
Sylwekx25 5907 Opublikowano 19 Lutego 2022 Operator do bani, gniotownik rozkręcony i taki efekt. Marka tu niewiele ma 😉 Odnośnik do komentarza
Fendt308lsa 442 Opublikowano 19 Lutego 2022 Co usługa, to inaczej ustawione. Ale jak gniotownik do 3mm ustawiony, to wtedy już ładnie to wygląda. Trzeba ostro na to zwracać uwagę i czepiać się usługodawcy. Odnośnik do komentarza
mx_racer 141 Opublikowano 19 Lutego 2022 czyli powinno być roztarte na miagze? te ziarna są wszystkie przełamane uszkodzone całych nie ruszonych nie ma może zdjęcie tego nie oddaje. usługodawca kosi całą okolicę od 20 lat Odnośnik do komentarza
arofarmer 22 Opublikowano 19 Lutego 2022 Po pierwszym rozrzutniku wygnać za taką robotę, akceptowalne to mogą być połówki, ewentualnie jedno całe ziarno na około 2 litry masy Odnośnik do komentarza
superfarmer02 4146 Opublikowano 19 Lutego 2022 na kompletny pył też raczej nie dobrze ale chociaż na taka gruba śrutę. to że kosi od 20 lat to nie ma znaczenia. może myśli że jest jedyny i robi jak robi Odnośnik do komentarza
superfarmer02 4146 Opublikowano 20 Lutego 2022 (edytowane) Gdzieś miałem zdjecie po jednozedówce to ziarna są podobne do takich jak ma @danielhaker Edytowane 20 Lutego 2022 przez superfarmer02 Odnośnik do komentarza
Bercik92 2402 Opublikowano 20 Lutego 2022 U mnie też tak wygląda na jednej pryzmie ziarno ale nie widać aby było u krów całe wydalane Odnośnik do komentarza
Rekomendowane komentarze
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się