Skocz do zawartości

Swojska kiełbasa



Coś z wczorajszego wędzenia :) Nie ma nic lepszego jak własne wyroby na Święta ;)

  • Like 2



Rekomendowane komentarze

Tzw wędzenie na zimno w temperaturze dymu ok 20 stopni. Tak wędzone są kiełbasy lub inne lementy z górnej półki. Trwa to od kilkunastu godzin nawet do kilku dni. Te wszystkie "tanie" kielbasy w supermarketach są wędzone w piecach typu atmos gdzie na 250 kg kielbasy zużywa się 2 kg wiórek drewnianych a reszta to preparat dymu w płynie i gotowe. Ta kiełbasa nie jest praktycznie wędzoną tylko pieczona,oblana dymem w płynie plus trochę naturalnego i to wszystko.


Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v