Skocz do zawartości
mahado

mf 3065 problem z podnosnikiem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
mahado    0

witam

 

mam problem z podnosnikiem w mf 3065, a mianowicie po zakonczonej pracy w polu i powrocie do domu nie moge opuscic agregatu. probowalem na rozne sposoby: ehr (kontroli niby sie swieca ale podnosnik nie pracuje), awaryjne opszuczanie tez nie dziala.

 

dodam tylko (byc moze ma to znaczenie) ze wspomaganie tez przestalo dzialac (byc moze kwestia niskiego poziomu oleju, bowiem minimalnie brakuje - ale olej doleje dopiero jutro)

bylbym wdzieczny za sugestie gdzie szukac przyczyny. z gory dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    437

a działa jakakolwiek hydraulika?? WOM? bo jak wspomagania nie ma to mogła i pompa stanąć. Ewentualnie wajcha z hydrauliki zewnętrznej jest w pozycji opuszczanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

DTaras    200

rozdzielacze hydrauliki zewnętrznej sprawdzić wraz z dźwigniami i linkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szczepan875    0

witam wszystkich też podepne się pod post mam MF 3070 i też podnośnik mi daje trochę w kość przy orce nie można ustawić bo w jednym punkcie sam się podnosi troche a za chwilę w dul. myślicie że to może być pokrętło? proszę o jakieś porady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mahado    0

co do fitlra to byl wymieniany. cala hydraulika nie dziala (wom, wspomaganie, zmiany biegow zolw/zajac itp). czy to mozliwe ze przycial sie zawor? jesli tak to gdzie go moge znalezc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    437

pompa syf zaciągneła, zablokowała się, ścieło wpust na trybie i masz pozamiatane. baw się dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Michał6180
      witam ma problem ze skrzynią biegów w mf 6180 problem polega na tym gdy przerzucam z zająca na żółwia to ciężko lewarek od biegów przesuwa się w prawą stronę gdzie może być problem? za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuję 
    • Przez kravter
      witam
      odkad kupilem swojego mf 8120 ciagle pyka mi rozrusznik znaczy przekrece kluczyk on pyknie i nic i dopiero za 5-10 razem zapali zdarza sie tez ze za 1
       
      dzis go wyjolem bo myslalelem ze jak przesune na wlaczniku te bolczyki to przestanie (myslalem ze sie podpalily)
      zakrecilem go znowu ale to nic nie dalo
       
      dodam dla ciekawoski ze jak wezme kablem prad z zasilania (tego grubego co idzie do wlacznika rozrusznika) i podlanczam go bezposrednio do wlacznika (omijajac stacyjke) kreci za kazdym razem!! wiec gdzie jest problem? z gory dzieki za odp.
    • Przez czapla112
      Witam, niedawno nabyłem ciągnik MF 3070 ale poprzedni właściciel nie posiadał do niego żadnych instrukcji. Dokładnie nie wiem nawet czego mam szukać. Jakie instrukcje dostarcza producent wraz z ciągnikiem? Czy są takie instrukcje dostępne gdzieś w wersji elektronicznej .pdf ? Ewentualnie może można gdzieś nabyć używane. W ostateczności nowe bo już lepiej chyba zainwestować w wiedzę niż za jakiś czas szukać nowego ciągnika ;P
    • Przez RedPower
      Witam,
      zabrałem się za naprawę skrzyni biegów w mf 3065 ( 32x32) w celu wymiany zużytych synchronizatorów. Rozpołowiłem już traktor i zdjąłem dekiel w komorze w której znajduje się sprzęgło. Co dalej aby dobrać się dalej do skrzyni. Zielony element się cały rusza lecz nie chce wyjść.
      **************
      LINK DO RESZTY ZDJĘĆ: https://photos.app.goo.gl/7c1doGIDZBfkK29Q2
      **************


    • Przez Patryk212
      Witam,
      Mam taki problem z fergusonem, gdy się rozgrzeje nie działa wspomaganie, hamulce, podnośnik skaczę, włącz i wyłącz się półbieg. Dodam, że pompa została wymieniona, orbitrol, filtr, olej. I nadal nic. Co to może być?
×