Skup łubinu
-
Podobna zawartość
-
Przez krecikuryn
Otwieram temat bo nie znalazłem konkretnych i aktualnych informacji w tym temacie. Planuje spróbować zasiać groch tarchalska i mam pytanie do kogoś kto ma troche doświadczenia: ile wysiewa sie na ha , czym najlepiej zaprawić, jakie herbicyby, fungicydy terminy?? prosze o pomoc
-
Przez zmfructsro
Witaj. Jesteśmy duńską firmą działającą na rynku od dawna i posiadamy szeroki asortyment produktów FMCG. Jeśli masz jakiekolwiek pytania, skontaktuj się z nami przez WhatsApp pod numerem: +45 71 81 86 24. Z wyrazami szacunku!
-
Przez ahten
Nie ma tego tematu na forum, ale myślę ze warto go poruszyć. Chciałbym zając się uprawą, praktycznie już zapomnianego, nostrzyka białego jednorocznego. Zważywszy ze mam pola w dużej mierze klasy 5-6. Jest to idealna roślina na poprawienie struktury gleby, rośnie nawet na piaskach/żwirach. Rośnie do 150 -170 cm oraz pobiera bardzo dużo składników z głębszych warstw ziemi( korzenie sięgają do kilku metrów). Dodatkowym atutem nostrzyka jest wysoka miododajność sięgająca do 300 kg miodu z ha. Zajmuję się ktoś uprawą nostrzyka białego jednorocznego, można by wspólnie opracowywać coraz lepsze techniki uprawy. Gdzie można kupić jego kwalifikowane nasiona?
-
Przez pynczor
Siemka po przerwie
mam pytanie do tych co sieją bobik i potrafią tak zrobic aby był czysty bo u mnie mieliśmy w tym roku 1 ha bobiku i wygladał strasznie a po przemłynkowaniu byla cała dwukołówka o wymiarach 2mx3m lebiody a bobiku było 30 worków po ok 50-60kg....
Jeśli ktoś wie co zrobić czym opryskać lub coś innego żeby nie było tyle lebiody to prosze o rady.
Aha jeśli chcielibyście wiedziec czym było pryskane to moge zapytać szfagra bo to on nam pryskał
tak wiec prosze o pomoc i z góry dziekuję

Rekomendowane odpowiedzi
Żyto-skup
Ursus C-360 i Poznaniak